Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyek, összejönnétek egy olyan férfival, akinek a hosszútávú tervei között szerepel, hogy örökbe fogadjon egy kisgyermeket?
- Természetesen saját gyereket is szeretne
- Úgy gondolja, hogy van magában annyi erő és szeretet, hogy képes egy kisgyermek számára normális, boldog életteret biztosítani
- Megfelelő környezet után tervezi örökbe fogadni a gyermeket
- Az indítéka annyi, hogy így tud segíteni egy olyan csöppségen, aki amúgy rossz körülmények között, árvaházban nőne fel
Nem a pro és kontraérveket szeretném egymásnak ereszteni a kérdés alatt, egyszerűen a véleményetek érdekelne ezzel kapcsolatban, hogy hogyan reagálnátok.
Én igen, össze.
Neveltem már más gyerekét az előző kapcsolatomban. Nem az volt a baj, hogy nem a sajátom, hanem hogy az anyja uszítgatta ellenem, amikor ment látogatóba a gyerek. Utána hetekig kezelhetetlen volt.
Szerenék sajátot is. Ha a férfi is, az jó. Az örökbe fogadás sincs ellenemre. A föntebb leírtak miatt. Örökbe fogadni csak házaspárok tudnak, ha szeretne örökbe fogadni, nyilván nősülni is akar.
Tetszene egy ilyen szándékokkal rendelkező pasi.
De szerintem nem jó ötlet évekig várni, hogy ilyet elmondj a párodnak. Mi van, ha ő nem akarja más gyerekét? Akkor 2-3 év kuka? Szerintem az első 5-8 randin simán el lehet ezt mondani. Találkoztam olyan férfival, aki 2. randin mondta, hogy szeretne majd gyereket.
Jobb így, hidd el. 7 évet pazaroltam valakire, aki nem is akart gyereket tőlem.
Nem nagyon nézett utána a törvényeknek a pasid. Nehéz örökbe fogadni gyereket, hacsak nem fogadsz el beteg, sérült vagy roma kicsit. Még gyermektelen házaspárok sem nagyon kapnak, vagy évekig várhatnak egy gyerekre.
Ha igazán segíteni akarna egy gyereken a nevelő szülői felállás életszerűbb. Igaz, így nincs garancia, hogy ti nevelitek fel, a gyerek bármikor visszakerülhet a saját családjához, ha ott kielégítőek a körülmények.
Szerintem ez a pasi egy naiv álmodozó. Nekem volt egy fiúm, aki azt tervezte szerzetbe vonul, ha felnőttek a gyerekei. Meg is nősült, született egy gyereke, 2 év múlva elvált. Nem én voltam a felesége.
Jó az álmodozás, de a realitás talaján kell maradni. Úgy is segítheti ezeket a gyerekeket, ha önkéntes munkát vállal velük kapcsolatban. Szerintem először nézzen utána, milyen valós lehetőségek adottak.
Szerintem nincs ezzel a gondolattal semmi gond, ha megfelelően tálalod egy hölgynek.
Viszont szerintem se túl reális. Éveket kell várni egy babára, hacsak nem sérült vagy roma babát is elfogadsz. Nagyobb gyerekeknél több esély van, ott meg már egy félig felnőtt gyereket kapsz, teljesen más hozzáállás kell.
A nevelőszülőség pedig kegyetlen dolog. Örökös második vagy, a szülő lesz*rja a gyereket aki állandóan csak várja mikor jön a szülő meglátogatni. Te pedig neveled a gyereket a mindennapokban és arra neveled, szeresse a szülőjét, folyamatosan véded és magyarázkodsz neki miért nem tud most eljönni a szülinapodra sem. Ha pedig visszakerül a családhoz a gyerek, na akkor törik össze a szíved, mikor te évekig nevelsz, szeretsz, oltalmazod és legjobb tudásod szerint tanítgatsz egy kisgyereket aztán pedig megy vissza a szüleihez akiknek az életkörülményei éppenhogycsak elfogadhatóak.
Nagy erő és kitartás kell egy ilyen tervhez, de nem lehetetlen! Csak találj hozzá egy támogató hölgyet. Esetleg kereshetsz már eleve olyanokat, akiknek nem lehet saját gyerekük, akkor már tutira jobb esélyekkel indultok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!