Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok egy házasságba belefér-e az, h.
családfenntartóként megvonjam páromtól a nem
létfontosságú szolgáltatások, javak (pl. fodrász,
kozmet, új ruhák) kifizetését, mivel nem hajlandó a
velem a legalapvetőbb kommunikációra sem (pl.
köszönés)?
21/36 A kérdező kommentje:
"szánalmasozók"-nak Inkább az a szánalmas, ha valakit kiszolgálsz annak ellenére, hogy a legalapvetőbb tisztelet nem tanúsítja irántad (és nem a szülőd, gyermeked). Nem bosszúnak szánom, semmi célom nincs vele. Nem várom, hogy majd ettől jobb, vagy rosszabb lesz a helyzet.
"családfenntartóként megvonjam páromtól..." ?!?!?! Mi a tököm?!?!
Én is házas vagyok, de ilyen gondolat még ÉLETEMBEN nem fordult meg a fejemben? Miféle házasságban éltek ti, hogy megvonások, veszekedések az alapok?
Gyerekes, alpári viselkedés, sőt inkább bosszú egy szintén gyerekes viselkedésre.
Ti egyáltalán hogyan kaptatok engedélyt a házasságra? Vagy 16 évesek vagytok és még a hajhúzogatás fázisban ragadtatok le?
2016. nov. 25. 12:21
Lehet akárhogy kapálózni, meg leszavazni, házasságban minden vagyon közös (kivéve örökség stb), a kutyát nem érdekli, hogy hány bankszámlára utaljátok, vagy hány párnahuzatba varrjátok bele :D
Amúgy meg dedós vagy te is, meg a feleséged is. Mi a fenének nem váltok el, ha ez az értelmi szinvonal? Hihetetlen, komolyan... És én még kiskoromban azt hittem, hogy a felnőttek érettek és okosak. Pfff
2016. nov. 25. 12:31
A házasság vagyonközösség, teljesen mindegy, hogy ki keres többet. Semmi jogod bármit is megvonni a feleségedtől (más kérdés, hogy nyilván technikailag megteheted). Javasolnám én is a válást, bár a bíróságon nem adnám elő ezt az ovis komédiát, hacsak persze nem akarsz bekerülni a bírósági vicces történetek közé. Ez úgy nevetséges, ahogy van.
2016. nov. 25. 12:32
25/36 A kérdező kommentje:
A legtöbben, azt kérdeztétek, hogy miért nem válok el. Nyilván ez is egy opció ,de itt most nem ezzel szeretnék foglalkozni. Azt látom, hogy ez a pénzügyi dolog, mindenkinél kiverte a biztosítékot, de vajon voltatok-e már hasonló helyzetben? Egy normális, vagy egy átlagos kapcsolatban, nyilván még a gondolat sem merül fel bennünk, bennem sem. Mindenesetre hasznos információ, hogy a többség nem osztja a véleményemet. De az is valószínű, hogy ti többen más kapcsolati helyzetben éltek.
Persze, megvonhatod tőle, oldja meg a saját fizetéséből, de ez csak tovább mérgesíti a helyzetet, nem megoldás. Ahogy olvaslak, a kommunikáció már rég nem működik.
Miért nem opció a válás? Van olyan speciális ok (nehogy gyerekekre hivatkozz, mert a rossz légkör nekik is árt), ami miatt a válás lenne a rosszabb döntés (pl. mondjuk ha a párod súlyos pszichés beteg, és fennállna a veszélye, hogy ez súlyosabbá válik, ha elválnál)?
2016. nov. 25. 14:08
Hiába csűröd, csavarod. Ez a viselkedés szánalmas. Ha olyan rossz a helyzet akkor el kell válni. Mondok egy hülye példát: Ha a férjem egy gerinctelen féreg és megcsal, akkor elhagyom. Ha nem hagyom el, de megkeserítem az életét, nem mosok, főzök rá az szánalmas dolog. Akkor minek vagyunk együtt?
2016. nov. 25. 14:10
Mi külön kasszán vagyunk a férjemmel, kezdetektől fogva nem finanszírozza semmilyen saját költségemet (ruha, fodrász, stb), mégis működik és szeretjük egymást. De a megvonás szerintem sem jó megoldás, illetve ha el akarsz válni, akkor hajrá, mert ettől csak még jobban el fog mérgesedni a helyzet, elindul az adok-kapok játék. Ha nem akarsz válni, akkor meg kell keresni a probléma gyökerét és orvosolni. Ha együtt maradtok, de ilyen marad a viszony, arra hosszú távon mindketten rámentek...
2016. nov. 25. 14:31
"mivel nem hajlandó a velem a legalapvetőbb kommunikációra sem"
Ti nem vagytok emberi kapcsolatban.
Akármit is hisztek.
2016. nov. 25. 15:26
Alapból az sem fér bele, hogy nem köszön, nem kommunikál. Kíváncsi lennék, mióta van ez, egyszer csak nem állt szóba veled, ok nélkül? Nem túl hihető. Viszont ha így van, akkor a pénzed se legyen jó neki és ezt nőként mondom. Közölném vele, hogy jövő hónaptól külön kassza. El sem tudom képzelni, nem köszön, nem beszél veled, de ha fodrászhoz akar menni, akkor tud pénzt kérni vagy kiveszi a tárcádból/számládról? Azért a nőnek jó vastag bőr van a képén...
2016. nov. 25. 17:01
Kapcsolódó kérdések: