Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok egy házasságba belefér-e az, h. családfenntartóként megvonjam páromtól a nem létfontosságú szolgáltatások, javak (pl. fodrász, kozmet, új ruhák) kifizetését, mivel nem hajlandó a velem a legalapvetőbb kommunikációra sem (pl. köszönés)?
10, Nem tudnak? Szerintem a külön kasszán lévő párok egyikének sincs bírósági végzése.
Milyen egy párhuzamos világban élni? :)
Szánalmas vagy. Válj el, vagy mondd meg neki, hogy oldja meg a maga fizetéséből. Ha nincsen közös bankszámlátok, akkor semmit nem tud csinálni.
Mi is közös kasszán vagyunk, de ez annyit jelent, hogy mindkettőnknek van saját számlája és nem számolgatunk. Ha épp ő fizet, akkor ő fizet, ha én, akkor én. Ha valamelyikünknél elfogy a pénz, de kell valami, akkor megveszi a másik.
Ha a párom kijelentené, hogy mostantól külön kassza, akkor nem tudnék mit csinálni. Jelszót, pin kódot módosít és kész, nem férek hozzá a számlához. (Mondjuk így sem szoktam belépni hozzá, hiába tudom a kódjait.)
Szóval ha nincs közös bankszámla, akkor végső soron igen, nyugodtan "megvonhatod" tőle ezeket. De azért közöld vele hónap elején, hogy mostantól ezeket a dolgait ő fizeti. Csak aztán ne csodálkozz, ha a rezsibe nem száll be.
Házasok vagytok, felnőtt emberek, üljetek le és beszélgessetek, a kommunikáció igen sok mindent meg tud oldani. El sem tudom képzelni, hogy így viselkedjek a férjemmel szemben. Lehet hogy elhanyagolod? Nem foglalkozol vele és ezzel akarja felhívni magára a figyelmet? Én egyszer csináltam ilyet a párommal, hogy egyáltalán nem beszéltem vele,1-2 szó kivételével, ez 2 napig tartott, megvolt rá az okom, kicsit tisztázni akartam magamban a dolgokat. A párom a 3. nap reggelén, bejött hozzám a fürdőszobába, ránk zárta az ajtót, és addig nem engedett ki amíg meg nem beszéltük a dolgokat. Mondanom sem kell hogy aznap egyikünk sem ért be a munkába. ;) Azóta nem volt ilyen. Bár azóta is vonz az a reggel. :D
Megtehetnéd hogy megvonod tőle a pénzt, de hosszútávon csak még jobban magad ellen hangolod. Szerintem inkább a kapcsolatotok fellendítésén gondolkozzatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!