Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit gondoltok egy házasságba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok egy házasságba belefér-e az, h. családfenntartóként megvonjam páromtól a nem létfontosságú szolgáltatások, javak (pl. fodrász, kozmet, új ruhák) kifizetését, mivel nem hajlandó a velem a legalapvetőbb kommunikációra sem (pl. köszönés)?

Figyelt kérdés
Erkölcsileg és jogi megközelítésből is kíváncsi lennék a véleményekre. (Viselkedésére alapot nem szolgáltattam a kapcsolat kihűléséról van szó)

2016. nov. 25. 10:03
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
65%

10, Nem tudnak? Szerintem a külön kasszán lévő párok egyikének sincs bírósági végzése.

Milyen egy párhuzamos világban élni? :)

2016. nov. 25. 11:06
 12/36 A kérdező kommentje:
10:48-nak. Igazad van, ezt egy kicsinyes bosszúnak is lehet nevezni. Viszont vannak az életben olyan helyzetek amelyekre nincs egyszerű megoldás. Pl, ha van egy jó munkahelyed, jól megfizetnek szereted a munkád, nem hagyod ott ,csak mert az egyik kollégával nem jöttök ki. Nálunk is hasonló a helyzet.
2016. nov. 25. 11:12
 13/36 A kérdező kommentje:
10:51-nek. Én is arra céloztam, hogy egy esetleges válóperben én nem jöhetek azzal hogy nem köszön, viszont Ő felróhatja nekem, hogy a közös pénzből nem kapott eleget.
2016. nov. 25. 11:15
 14/36 anonim ***** válasza:
69%

Szánalmas vagy. Válj el, vagy mondd meg neki, hogy oldja meg a maga fizetéséből. Ha nincsen közös bankszámlátok, akkor semmit nem tud csinálni.

Mi is közös kasszán vagyunk, de ez annyit jelent, hogy mindkettőnknek van saját számlája és nem számolgatunk. Ha épp ő fizet, akkor ő fizet, ha én, akkor én. Ha valamelyikünknél elfogy a pénz, de kell valami, akkor megveszi a másik.

Ha a párom kijelentené, hogy mostantól külön kassza, akkor nem tudnék mit csinálni. Jelszót, pin kódot módosít és kész, nem férek hozzá a számlához. (Mondjuk így sem szoktam belépni hozzá, hiába tudom a kódjait.)

Szóval ha nincs közös bankszámla, akkor végső soron igen, nyugodtan "megvonhatod" tőle ezeket. De azért közöld vele hónap elején, hogy mostantól ezeket a dolgait ő fizeti. Csak aztán ne csodálkozz, ha a rezsibe nem száll be.

2016. nov. 25. 11:16
 15/36 anonim ***** válasza:
87%

Házasok vagytok, felnőtt emberek, üljetek le és beszélgessetek, a kommunikáció igen sok mindent meg tud oldani. El sem tudom képzelni, hogy így viselkedjek a férjemmel szemben. Lehet hogy elhanyagolod? Nem foglalkozol vele és ezzel akarja felhívni magára a figyelmet? Én egyszer csináltam ilyet a párommal, hogy egyáltalán nem beszéltem vele,1-2 szó kivételével, ez 2 napig tartott, megvolt rá az okom, kicsit tisztázni akartam magamban a dolgokat. A párom a 3. nap reggelén, bejött hozzám a fürdőszobába, ránk zárta az ajtót, és addig nem engedett ki amíg meg nem beszéltük a dolgokat. Mondanom sem kell hogy aznap egyikünk sem ért be a munkába. ;) Azóta nem volt ilyen. Bár azóta is vonz az a reggel. :D

Megtehetnéd hogy megvonod tőle a pénzt, de hosszútávon csak még jobban magad ellen hangolod. Szerintem inkább a kapcsolatotok fellendítésén gondolkozzatok!

[link]

2016. nov. 25. 11:18
 16/36 anonim ***** válasza:
80%
Nezd, nem tudom, milyen hatalmas akadalya van a valasnak, es eleg kicsinyes bosszu ez, h igy akarsz revansot venni azert, m a nejed nem koszon. Ha mar idaig fajult a dolog, akkor persze, miert ne vonnad meg tole az anyagi javakat? Mindketten dolgoztok, van kereset. A rezsit, lakhatassal kapcsolatos dolgokat fizeted, de a luxusra nem adsz neki semmit.
2016. nov. 25. 11:37
 17/36 A kérdező kommentje:
15-nek. Ilyen nálunk is volt.:-) De már évekkel ezelőtt. A kommunikáció csak akkor működik, ha mindketten érdekeltek vagytok a kapcsolat normalizálásában.
2016. nov. 25. 11:39
 18/36 anonim ***** válasza:
88%
Mi a szarért nem válasz el? El tudod magad tartani, nem? Akkor hajrá.
2016. nov. 25. 11:41
 19/36 anonim ***** válasza:
83%
Szánalmas, kicsinyes húzás. Óvodások viselkednek igy. Lehet, hogy a feleséged még nálad is szánalmasabb, nem tudhatjuk. Nem is ez a lényeg most. Nem nem fér bele a házasságba. (Nem, az sem, hogy normális kommunikációra képtelenek vagytok). A munkahelyes példád meg baromság.
2016. nov. 25. 11:50
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha kihűlt a kapcsolat, váljatok el. Vagy így akarod leélni az életed? Gyilkoljátok egymást, a végén mindketten rámentek. Nem éri meg.
2016. nov. 25. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!