Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő után hogy kezelitek a pénzt?
Elég sajátos most az anyagi helyzetünk, nem is akarok belemenni.
Arra lennék kíváncsi, hogy nektek esküvő után, miután elkezdődött a házas életetek, hogy oldottátok meg a pénzügyeket? Melyik fél mennyit keres, és hogy osztjátok be? Hogy osztjátok el a számlák fizetését? A bevásárlást? Tudtok félretenni? Marad saját "költőpénz" is, vagy minden megy a közösbe? Mi van, ha az egyik fél szeretne egy nagyobb dolgot venni, ami nem közös, mint pl egy mosógép, hanem mondjuk venne egy drágább laptopot, mert szüksége van rá?
Leirtam a velemenyem, kis mesevel.
NEKED mi bajod van?!
Én ugyan még nem házasodtam össze (tervben van), de már több hónapja együtt élek a párommal, szóval ez nálunk is aktuális kérdés.
Mi külön számláról oldjuk meg a dolgokat (nekem ez így jobb, kényelmesebb, mert nem jön rá azonnal a másik, hogy mit vettél, ami mondjuk ajándékvásárlásnál jól jön, nem kell azonnal elszámolni minden költésről - de mivel írom a kiadásokat, ezért el lesz számolva később). Kb. keresetarányosan teszünk bele mindenbe. Én keresek 230e-t, párom 100-120e között hoz haza. Én fizetem a rezsit, ő a netszámlát. Bevásárlás: ki mikor ér rá. A kötelezők befizetésén (számla, kaja, takarítószer, havi bérlet, gyógyszer) túl némi pénzt elteszünk takarékba, valamennyit közös programokra gyűjtünk, a többit meg mindenki úgy költi el a sajátját, amikor akarja és amire akarja (ő pl. régi könyveket gyűjt, én gyakrabban veszek ruhát magamnak). Ha nagyobb kiadás van, akkor nyilván más a helyzet, akkor, ha közös, az áll az első helyen. Ha nem közös, akkor megnézzük, mi az, mennyire szükséges, ki tudjuk-e fizetni. Ha mondjuk 10-20e hiányozna a páromnak egy értelmesebb saját dologhoz, akkor fizetnék bele, ha lenne épp fölös nekem (pl. laptopért, egy minőségi öltönyért, karóráért fizetnék, xBoxért nem feltétlen, ha másra is elmehetne a pénz). Illetve ami megoldást még alkalmazunk, hogy drágább, luxusabb cuccokat ünnepekre kérünk / adunk a másiknak, és akkor belefér egy kevésbé "értelmes" ajándék is.
Amúgy elnézve #9-est(?), zseniális dolog az alábbi terv. Beházasodni valami kőgazdaghoz, elérni a "közös kasszát" és olyan szinten élni aamire amúgy sosem lett volna lehetőség. De ilyet nem is csinál senki... Várjunk csak...
.
.
.
.
Há' dehogynem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!