Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » "Szórakozott professzor"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Szórakozott professzor" férjjel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Leszögezném, hogy a férjem intelligens, talpraesett, jó ember, nagyon szeretem és nagyon jól megvagyunk.

De van egy tulajdonsága, amitől falra mászom. Mivel a gondolatai állandóan száguldoznak, szervez, kombinál fejben, rendszeresen elfelejti bezárni, elzárni, lekapcsolni stb. a dolgokat.

Amíg csak a villanyt felejti égve, addig csak bosszantó, de pl. sokszor elfelejti bekötni a biztonsági övét (nagyon sokat vezet), hiába csipog az érzékelő, mert olyan mélyen a gondolataiba merül. Ha együtt megyünk, nekem kell figyelmeztetnem, hogy kösse be magát. Néha olyan, mint egy gyerek. Fogmosás után elfelejti elzárni a csapot. Elfelejti lehúzni a vécét. Kifordított pólóban megy dolgozni. Ha megkérem valamire, az esetek 80%-ában azonnal ugrik, 20%-ban pedig tökéletesen és végleg megfeledkezik a dologról.

Én elég környezettudatos vagyok, és nem az elhasznált áram/víz ára zavar, hanem az "eszmei értéke", a pazarlás.

Próbálom finoman terelgetni. Ha szóvá teszem, hogy pl. biztos kell-e a filmnézéshez a nagylámpa, mosolyogva int, hogy dehogy, köszöni. Ha picit konkrétabban fogalmazok, vagy "ja, bocsi" a reakció, vagy meglepődik, hogy hogy történhetett ez, vagy a macskára fogja...

Én se vagyok tökéletes, de én inkább halogató típus vagyok. Nem akarok sárkány lenni, állandóan cseszegetni, de, mint írtam, a szórakozottsága akár életveszélyes is lehet (biztonsági öv). Ráadásul gyereket várunk, és a férjemből (kis költői túlzással) simán kinézem, hogy ott felejti a gyereket az oviban. :)

Vajon tehetek-e valamit, hogy kicsit koncentráltabb legyen, vagy nagyobb kárt tennék, mint hasznot?

2016. aug. 1. 09:03
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
31%
A kérdésed alapján nem gondoltam, hogy ilyen súlyos a helyzet, de aztán elolvastam a kifejtést. Ne haragudj de ez már beteges. Egy öt éves gyerek jobban oda tud figyelni magára. Oké, hogy néha égve hagyom a villanyt de a biztonsági öv meg a csap...Én nem élnék egy óvodással de te tudod. Szerintem kezeltetnie kéne magát.
2016. aug. 1. 11:18
 22/24 anonim ***** válasza:
29%
Ja és ne akard már bemesélni, hogy tud figyelni a vezetésre mikor azt nem fogja fel hogy csipog az a vacak. Örülj, hogy eddig nem történt semmi. És ha majd nem csak a vizet hanem a gázt hagyja nyitva? Ez már klinikai eset. Szerintem nem mi túlozzuk el, hanem te bagatellizálod. A férjed olyan mint egy gyerek. Egyedül nem tud magáról gondoskodni. Ez elég nagy probléma szerintem. Vagy normálisnak tartod hogy ha teszem azt ott kell hagynod egy-két napra akkor kb folyik a víz és ég a villany két napig?
2016. aug. 1. 11:25
 23/24 anonim ***** válasza:
59%

De azért megdugni csak nem felejtett el! :D Sorry.

Nem fog változni, vannak ilyen szétszórt emberek. Vagy elfogadod ilyennek, vagy kalap kabát egy idő után.

2016. aug. 1. 11:37
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ahogy olvastam a leírásod meg a kommentjeid...szerintem tök cukik lehettek így együtt :)

Nem fog érdemben megváltozni véleményem szerint,szóval szeressétek egymást ahogy eddig: ő is elfogad téged, te is őt.

Majd ha nagyobb lesz a gyereketek, hidd el, jó eséllyel ő is figyelmezteti majd az apját, az még egy plusz "biztonsági háló" lesz. Van az az életkor, mikor a gyerekeknek fontosak a szabályok, és hogy mindenki betartsa őket.

2016. aug. 3. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!