Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért várják el a férfiak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért várják el a férfiak hogy egy nő is ugyan annyit dolgozzon, de közben ő tartsa rendben az otthonukat, főzzön és foglalkozzon a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Ha nem csinálja meg az otthoni dolgokat akkor rossz feleség, ha nem foglalkozik eleget a gyerekkel akkor rossz anya is, ha meg nem megy dolgozni akkor meg egy semmirekellő eltartott nő. De mégis hogy gondolják hogy egy nő bírja mindezt egyedül? Neki is csak 24 órából áll egy nap. Miért nem értik meg a férfiak hogy ez rengeteg munka és fárasztó? Miért kell így hozzáállni a nőkhöz meg a munkához?

2016. jún. 9. 22:05
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Véletlenül lettem terhes, mielőtt nekem lenne esve védekeztünk de mégis becsúszott, van ilyen. És én képtelen lettem volna elvetetni a babát, de nem vártam el tőle hogy együtt neveltjük fel. Végül ő döntött úgy hogy nem akar minket egyedül hagyni és akkor próbáljuk meg együtt. Mármint addig is együtt voltunk, de csak úgy jártunk mint a többi huszonéves. (Most erre nem akarok kitérni de nyilván érzelmek is voltak/vannak köztünk) És jól működött minden, most is jól megvagyunk alapból, nem szoktunk veszekedni, a gyereket meg ő is nagyon szereti.

Mondtam neki hogy jó lenne ha innentől ő is segítene akkor itthon, de egyből mondta hogy jó de ő nem ért ezekhez. És ez akkor kb úgy fog kinézni hogy hiába bízok rá bármit ott kell majd állnom mellette hogy irányítsam és még így is lehet több kárt fog okozni mint hasznot, szóval elég reménytelennek tűnik.

2016. jún. 10. 15:59
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Miert amìg egyedül lakott addig értett hozzá, hogy kell rendet tartani? Amúgy meg ha szép szóval nem megy, ha elkezdesz dolgozbi egyszerűen utána nem pakolsz, mosogatsz, mosol, stb. A saját es a gyerek dolgait megcsinálod és ennyi. Remélhetőleg észbe kap.
2016. jún. 10. 19:01
 23/33 anonim ***** válasza:
74%
Hát ne haragudj de elég hamar feladod. Mi olyan kib.szott bonyolult ezen? Nehogy már ne tudjon megtanulni takarítani, háztartást vezetni, vagy legalábbis segíteni. Vagy te is olyan vagy hogy csak úgy jó ahogy te csinálod? Ennyire nem lehet balf.sz. Azért adjál neki esélyt. Igenis segítsen. De úgy látom, hogy te már előre aggódsz feleslegesen, hisz nem zárkózik el teljesen.
2016. jún. 10. 20:45
 24/33 anonim ***** válasza:

"Mondtam neki hogy jó lenne ha innentől ő is segítene akkor itthon, de egyből mondta hogy jó de ő nem ért ezekhez."

Kérdező, te valamit nagyon félreértettél. Illetve nagyon magadra vetted a többi barátnőd panaszait, mert a te férjed, nem várja el, hogy egyedül csinálj mindent.

Megkérted, hogy segítsen, ő azt mondta, ha JÓ.

Aztán hozzátette, hogy ehhez nem ért (anyuci nem tanította meg rá).

Neked egy feladatod van, kialakítasz egy munkamegosztást, és megbeszéled a pároddal, hogy adott feladatot milyen periodusonként kell megcsinálnia.

Aztán szépen feladatonként elkezded őt tanítani (mint egy kisgyereket). Szóval elmagyarázod pl. milyen tisztítószert használjon, hol találja, mennyit kenjen/fújjon belőle....stb, és az elején bőven hagysz rá időt. Megcsinálja, megdicséred. Kipipálva, jöhet a következő gyakorlat.

Nem reménytelen, csak kicsit hozzá kell szoktatni a dolgokhoz.

Pozitívan ösztönözd, ne azt zúdítsd rá, hogy bezzeg ezt is tőled várja, és hogy miért így áll hozzá, miért nem látja meg magától (eleinte biztosan nem fogja), miért nem csinálja gyorsabban..stb.

2016. jún. 11. 18:56
 25/33 A kérdező kommentje:
Igazából jobban örültem volna ha nem is akar segíteni, mert én szívesebben megcsinálnék mindent otthon egyedül mint hogy dolgozni menjek. És most nem azért mert büdös a munka hanem mert elég sokat keres a férjem és az én kis minimálbéremen semmi de semmi nem fog múlni. És nem értem miért jó ez hogy napi 9-10 órát dolgozom tök feleslegesen és akkor még őt tanítgassam a házi munkára. Nem tudom am ki tartotta rendben a lakását még előttem, részben biztos ő, de sztem takarításra felbérelt valakit. Mosógép meg nem is volt a lakásban, szóval azt biztos otthon intézte a szüleinél.
2016. jún. 11. 19:44
 26/33 anonim ***** válasza:
0%

Egyszerű: mert a férfiak általában nem ugyanannyit dolgoznak a munkahelyen, mint a nők. Hanem többet.

Evidens, hogy az egyenlőséghez a nőnek otthon pluszmunkát kell végeznie.

2016. jún. 12. 09:16
 27/33 anonim ***** válasza:
77%

26-os ezt ugye viccnek szántad?

Kedves kérdező, egyezkedj a férjeddel! Mondd el, hogy szívesebben maradnál otthon, ezért meg ezért. Ő is mondja el a szempontjait.

Az én férjem pl. azért ragaszkodik hozzá, hogy legyen állásom, mert bár jól keres és szépen megélünk a fizetéséből, nem szeretné, ha teljes mértékben az ő felelőssége volna a család eltartása. Mihez kezdenék ha holnap a fejére esik egy tégla? Vagy súlyos beteg lesz? Honnan lenne nyugdíjam?

Akár abban is megegyezhettek, hogy visszamész dolgozni, és fogadtok valakit, aki segít a gyerek körül, és a háztartásban. Akkor te se szakadsz meg, és nem szűnik meg az önálló egzisztenciád sem.

2016. jún. 13. 20:45
 28/33 anonim ***** válasza:
Én is ettől kapok agyfrászt hogy túlórázni ezért nem szeretek mert az itthoni munkát ugyse csinálja meg helyettem senki gyerekünk még nincs de akkor ha lesz valamit ki kell h találjak.
2016. jún. 15. 13:35
 29/33 anonim ***** válasza:
11%

Nem szántam viccnek.

Ha megfigyeled, az összes tingli-tangli melót az irodistától kezdve a tanárig ma már jórészt nők végzik. Ez annyit jelent, hogy a férfiaknak marad a "neheze". (Valójában mindig is a férfiaké volt. Ez még a keményebb, "gyári melókra" is igaz: ugyanazon szalag mellett is az esetleges extraterhelést bizony a férfi kapja. Ez a tapasztalat.)

Nnomost ezután ha valami feminyomi centivel kezdi nekem méricskélni az "egyenlőséget", mer' ő nehogymár többet dolgozzon, akkor azt szanzsén elküldöm khmm.... messzire.

2016. jún. 15. 14:04
 30/33 A kérdező kommentje:
Attól még nem dolgozik többet mert fizikailag jobban van terhelve, bár még ez sem igaz max csak a fizikai munkásoknál. De nem minden férfi végez fizikai munkát ahogy az én férjem se. Egész nap a gép előtt ül egy irodában. Én jobban leizzadok a saját szakmámban.
2016. jún. 15. 16:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!