Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért várják el a férfiak hogy egy nő is ugyan annyit dolgozzon, de közben ő tartsa rendben az otthonukat, főzzön és foglalkozzon a gyerekkel?
Véletlenül lettem terhes, mielőtt nekem lenne esve védekeztünk de mégis becsúszott, van ilyen. És én képtelen lettem volna elvetetni a babát, de nem vártam el tőle hogy együtt neveltjük fel. Végül ő döntött úgy hogy nem akar minket egyedül hagyni és akkor próbáljuk meg együtt. Mármint addig is együtt voltunk, de csak úgy jártunk mint a többi huszonéves. (Most erre nem akarok kitérni de nyilván érzelmek is voltak/vannak köztünk) És jól működött minden, most is jól megvagyunk alapból, nem szoktunk veszekedni, a gyereket meg ő is nagyon szereti.
Mondtam neki hogy jó lenne ha innentől ő is segítene akkor itthon, de egyből mondta hogy jó de ő nem ért ezekhez. És ez akkor kb úgy fog kinézni hogy hiába bízok rá bármit ott kell majd állnom mellette hogy irányítsam és még így is lehet több kárt fog okozni mint hasznot, szóval elég reménytelennek tűnik.
"Mondtam neki hogy jó lenne ha innentől ő is segítene akkor itthon, de egyből mondta hogy jó de ő nem ért ezekhez."
Kérdező, te valamit nagyon félreértettél. Illetve nagyon magadra vetted a többi barátnőd panaszait, mert a te férjed, nem várja el, hogy egyedül csinálj mindent.
Megkérted, hogy segítsen, ő azt mondta, ha JÓ.
Aztán hozzátette, hogy ehhez nem ért (anyuci nem tanította meg rá).
Neked egy feladatod van, kialakítasz egy munkamegosztást, és megbeszéled a pároddal, hogy adott feladatot milyen periodusonként kell megcsinálnia.
Aztán szépen feladatonként elkezded őt tanítani (mint egy kisgyereket). Szóval elmagyarázod pl. milyen tisztítószert használjon, hol találja, mennyit kenjen/fújjon belőle....stb, és az elején bőven hagysz rá időt. Megcsinálja, megdicséred. Kipipálva, jöhet a következő gyakorlat.
Nem reménytelen, csak kicsit hozzá kell szoktatni a dolgokhoz.
Pozitívan ösztönözd, ne azt zúdítsd rá, hogy bezzeg ezt is tőled várja, és hogy miért így áll hozzá, miért nem látja meg magától (eleinte biztosan nem fogja), miért nem csinálja gyorsabban..stb.
Egyszerű: mert a férfiak általában nem ugyanannyit dolgoznak a munkahelyen, mint a nők. Hanem többet.
Evidens, hogy az egyenlőséghez a nőnek otthon pluszmunkát kell végeznie.
26-os ezt ugye viccnek szántad?
Kedves kérdező, egyezkedj a férjeddel! Mondd el, hogy szívesebben maradnál otthon, ezért meg ezért. Ő is mondja el a szempontjait.
Az én férjem pl. azért ragaszkodik hozzá, hogy legyen állásom, mert bár jól keres és szépen megélünk a fizetéséből, nem szeretné, ha teljes mértékben az ő felelőssége volna a család eltartása. Mihez kezdenék ha holnap a fejére esik egy tégla? Vagy súlyos beteg lesz? Honnan lenne nyugdíjam?
Akár abban is megegyezhettek, hogy visszamész dolgozni, és fogadtok valakit, aki segít a gyerek körül, és a háztartásban. Akkor te se szakadsz meg, és nem szűnik meg az önálló egzisztenciád sem.
Nem szántam viccnek.
Ha megfigyeled, az összes tingli-tangli melót az irodistától kezdve a tanárig ma már jórészt nők végzik. Ez annyit jelent, hogy a férfiaknak marad a "neheze". (Valójában mindig is a férfiaké volt. Ez még a keményebb, "gyári melókra" is igaz: ugyanazon szalag mellett is az esetleges extraterhelést bizony a férfi kapja. Ez a tapasztalat.)
Nnomost ezután ha valami feminyomi centivel kezdi nekem méricskélni az "egyenlőséget", mer' ő nehogymár többet dolgozzon, akkor azt szanzsén elküldöm khmm.... messzire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!