Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondolsz arról, ha a családban a feleség a családfenntartó, a férj megy GyED-re, és később is otthon marad háztartásbeliként?
Szerintem jó dolog. Mi hasonlót tervezünk a párommal. Az elején én lennék itthon a gyerekkel (egyszerű biológia, ő nem tud szoptatni, én igen), utána ő.
Én keresek többet, vezetői ambícióim is vannak, ebbe nem nagyon fér bele, hogy évekre kiessek. Ő pedig szakmunkás, 30 éves lesz idén, de már tönkrementek az ízületei, ráadásul ennél sokkal előbbre már nem juthat szakmailag sem. Így teljesen jó ez a megosztás.
Azt viszont nem hagynám, hogy teljesen az én vállamra nehezedjen a családfenntartás, mert kockázatos. A szüleim a klasszikus modellt csinálták, anya nem dolgozott. Most úgy áll a helyzet, hogy apa kevesebbet keres, anyát nem veszik már fel sehova, ha nyugdíjas lesz, akkor nem tudom, mit fogunk csinálni, nyilván ránk, a gyerekeire hárul majd ez. Ez így nem jó.
Azt viszont el tudnám képzelni, hogy a páromnak összehozunk egy kis műhelyt, ahol indíthat vállalkozást, amíg otthon van. Ha jól csinálja, akkor mire lejár a gyes és már kell adózni utána, addigra kitermeli a fenntartását a dolog.
Szerintem egy ilyen felállás tud olyan jól működni mint a hagyományos..vannak ismerősi körben..
Személy szerint én szeretném ha a leendő párom egy félévet otthon maradna a gyerekünkkel..fontos h egy férfi is megtanulja mindazt amit egy nő..és fordítva..mégis csak az ő gyereke, ha már akarata akkor tudja ellátni is..ennyire egyszerű..
Hál istennek az én ismerősi körömben minden apuka foglakozik a gyerekével, kimondottan jó apukák és -egy kivételével, aki már ex- férjek.. le a kalappal..
A GyED résszel a világon semmi bajom, én is szeretném, ha majd úgy alakul, hogy tényleg lesz gyerek (~5 év múlva), akkor az apja is otthon maradna vele mondjuk 1 évet. Valószínűleg hasonló nagyságrendű lesz a fizetésünk addigra, szóval ilyen szinten nem akadály. De a kapcsolatuknak is jót tehet szerintem. Nem az lesz, hogy apa csak este van otthon és mindig hulla fáradt. Tessék apával is sok időt tölteni!
Azzal alapból nem értek egyet, hogy bárki is otthon maradjon háztartásbelinek 4-5 gyerek alatt... 3 gyerekkel még az én elképzeléseim szerint lehet 4 órában dolgozni. (Miután lejárt az összes 3 év). Ha 8 nem is jön ki...
Amit páran már írtak, hogy kis otthoni vállalkozás, ami a 3 év alatt kinövi magát annyira, hogy már használható legyen, az végül is jó ötlet, azzal kiegyeznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!