Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki találta ki a házasságot?
Szerintem anno egy ügyvéd féle, aki rájött arra, hogy a válásokkal nagyon sok pénzt bezsebelhet.
Tuti a pénz volt a háttérben :)
már a bibliában is említve van a házasság intézménye és bizonyos pogány hitekben is vannak erre utaló jelek, h házasodtak az emberek. Sztem a sprituális vezetők találták ki, h megáldják két ember kapcsolatát. De h konkrétan név szerint ki xd
Bár a jogdíjakból még az ükunokák ükükükükükükjei is vígan megélnének :)
Szerintem a földtulajdon megjelenésével indulhatott. Azelőtt senki sem tudta a gyereknek ki az apja, a közösséghez tartoztak, mindenki kivette a részét a nevelésből. Ahogy megjelent a magántulajdon, fontos lett a származás az örökösödés miatt.
De az is lehet hogy rájöttek, a férfi sokkal többet megtesz a gyerekért ha biztos abban hogy a sajátja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!