Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házastársnak milyen beleszól...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házastársnak milyen beleszólási joga van a másik fél vállalkozásába?

Figyelt kérdés

16 éve vagyunk egy pár,3 közös gyermek.

3 gyerek mellett nem akartam egy munkáltatónak ugrálni,és szégyenkezni,ha otthon kell velük maradni,ezért lett a vállalkozás.

nem egy nagy vállalkozás,átlag magyar bér+ egy kis juttatás "természetben".

4 év után idén először lenne nyereséges,de én ezt az összeget nem akartam kivenni,hanem egy nagyobb üzlethelyiségbe fektetni a régi eladásával + minimális hitel.

Férjemnek eleinte semmi kifogása nem volt ellene,támogatott benne,most viszont jóbaráti tanácsra azt szeretné,ha kivennénk az összeget.

Nem hülyeségre lenne költve,de én egyáltalán nem akarom.

Más családban,ahol szintén működik vállalkozás ott hogy működik a dolog?

Vagy ha nincs,akkor is ki hogy látja a dolgot?

2015. nov. 26. 10:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Adhat tanácsot, de nem dönthet helyetted. Nyilván azért fekteted be azt a pénzt, hogy bővítsd a vállalkozásodat, és ezáltal később még nagyobb nyereségre tudsz szert tenni. Szerintem ez sokkal okosabb dolog, mint kivenni, és elkölteni. Eleinte ezzel a férjed is egyetértett, amíg a jóbarát nem győzte meg az ellenkezőjéről.

Ha a helyedben lennék, egyértelműen a saját döntésemben bíznék, nem a barátéban, mert a vállalkozás a te felelősséged, te látod át teljesen a körülményeket, és ha a barát nem jó tanácsot ad, szerintem nem fog ott állni pár évvel később, hogy akkor én adok pénzt a bővítésre.

2015. nov. 26. 11:10
 2/8 anonim ***** válasza:
kérdés h mi az a nem hülyeség amire a férj költeni akar ...?
2015. nov. 26. 12:27
 3/8 A kérdező kommentje:
Mellèképület a hàzunkhoz
2015. nov. 26. 13:34
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ha 16 évig elvoltatok melléképület nélkül, akkor pár évig még kibírjátok nélküle. Ez a vállalkozás viszont a megélhetésetek egyik forrása. Szerintem fontosabb, mint egy tárolóhelyiség/garázs a ház mögé. Az egyik hozza pénzt, a másik viszi. Szerinted?
2015. nov. 26. 14:21
 5/8 anonim ***** válasza:

nem tudom menyi az az összeg

de esetleg azt mondani neki h itt van a 1/3-1/4 nyereségnek ?

bár valszeg nem olyan nagy összegről van szó ami miatt megéri ketté szedni...

szal győzd meg h jövőre még több lesz a nyereség és 1 év múlva meglesz annyi h megépítse a melléképületet

2015. nov. 26. 15:58
 6/8 anonim ***** válasza:
ÉN sem tudom, mekkora összeg, azt viszont igen, hogy egy melléképületet felépíteni több millió forintba kerül. Szerintem még ő sem gondolta végig, vagy nem nézett utána az építőanyag és szakember áraknak. Ha csak fából akar ácsoltatni valamit, az is több százezres tétel.
2015. nov. 26. 17:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Bezony, a melléképületet engedélyeztetni kell, akkreditált tervezővel megterveztetni, és szintén akkreditált kivitelezőkkel megépíteni.

Ma már nincs olyan, mint régen, hogy a család felhúzott a hobbitelekre egy házikót, aztán jónapot...

Eleve az építkezéskor naplót kell vezetni, és nem végezhet ott munkát szakképesítés nélküli ember.

2015. nov. 28. 10:19
 8/8 anonim ***** válasza:

Az en ferjem is bele szokott szolni mindenbe a vallalkozasomba is

Soszor hagyom meghallgatom de neha annyira hulyseget mond hogy kiakadok rajta

Ilyenkor megkerdezem tole enyem vagy tied a vallalkozas es ki tanult eveket hogy ezt csinalja?

A befektetes ugyancsak komoly vitakat szokott eredmenyezni

En ugy vagyok sprorolni kell jon az ado az elore nem latott koltsegek stb

o ugy van vele befektetes hasznot hoz.....

2015. nov. 30. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!