Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetünk-e boldogok házasságban szerelem nélkül?
Ha volt szerelem, aztán lecsitult szeretet lett belőle, erős lelki kötődés, akkor igen. A szerelem nem tart örökké.
Ha viszont soha nem is volt, akkor azt inkább megelégedettségnek nevezném, vagy realista döntésnek, ahol az észérvek szóltak csak a másik mellett. Lehet egy ilyen házasság is kiegyensúlyozott, de szerintem az egyik legszebb és leglényegesebb dolog a szeretet kéne, hogy legyen.
Az eddigi válaszadók nyilván több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a házasság terén, és még mindig fülig szerelmesek:)
Nem fejtetted ki a kérdést, de köztudott tény, hogy a szerelem előbb vagy utóbb, de elmúlik, és hogyha azt mély szeretet, tisztelet váltja fel, és fenn tudjátok tartani a tüzet, akkor lehettek boldogok...
Szerelem nem jár mindenkinek, ezt el kell fogadni. Én a sokadik pofon után ésszel választottam és jól tettem, tisztelem, becsülöm a párom, szeretem is, de nem vagyok szerelmes. Minek adjak? Úgysem kapom vissza. Ő tudja, hogy így érzek és elfogadja. Ó nem tudom mit érez, de szerintem hasonlót mint én, mert ő sem viselkedik úgy, mint aki szerelmes:) velem még senki nem viselkedett úgy, nem éreztem soha semmiből, sőt inkább elfobtak ha akadt egy rosszabb:).
Megvan a kölcsönös szeretet, de semmi több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!