Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Bonyolult kapcsolat, mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bonyolult kapcsolat, mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

A feleségemmel a házasságunk tönkrement, már évek óta, van egy 10 éves fiúnk is.Már régóta el akarok válni, mert erre a házasságra rámegy az egészségünk, folyton idegesitjük egymást,nem jövünk ki jól, a fiamra sincs jó hatással,stb.

A feleségem nem akar válni, ennek több oka is van.Az egyik,hogy a szülei már nem élnek, a maradék rokonaival meg nem tartja a kapcsolatot.Ha elválnánk, nem lenne hova mennie.Szerencsére az anyagi helyzetem meglehetősen jó, felajánlottam,hogy veszek neki egy új lakást/házat a környéken (természetesen az ő nevére),de erről hallani sem akar.A másik ok pedig, ahogyan én látom,hogy fél a változástól.Lehet bármennyire szar a helyzet, ez egy "biztos" pont a számára.

Én szeretnék továbblépni.Új kapcsolatra is lenne lehetőségem, sőt nagyon szeretném is,de nem lenne tisztességes ha ilyenbe most belevágnék egyik fél számára sem.De ezt a patthelyzetet már nem bírom, nem akarok csúnya válást, főleg a gyerek miatt nem, de ez a helyzet tarthatatlan és rossz hatással van mindenkire.

Ha esetleg valaki volt hasonló helyzetben, szivesen meghallgatnám a tanácsát.Köszönöm.

2015. nov. 21. 20:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem én vàlnék. Ehhez nem kell a beleegyezése. Az egy dolog, hogy egymást kìnozzàtok, de ahogy írod ez már a gyereket is érinti. Megvennèm neki a lakást, ha ez nem okoz problémàt, a gyerekre pedig közös felügyelet. Ìgy mindkettőtöknek van esélye a normális új életre.
2015. nov. 21. 20:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Add be a keresetet, nem kell beleegyeznie. Ebből már szépen nem jöttök ki, úgyhogy gyakorlatilag mindegy.
2015. nov. 22. 01:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Add be a válást, ha már tényleg nem látod az esélyét sem. Elmondhatod neki, hogy nem lesz egyedül, mert gondolom ott lesz neki a gyerek. Biztosan a változástól fél, de be kell látnia hogy a rossznál már a semmi is jobb. Ő is lehet válás után boldog, és te is, nem kell a jelenlegit erőltetni.
2015. nov. 22. 11:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha ő nem fogadja el, nem lehetne a gyerek nevére venni a lakást? Akkor lenne hova mennie, és mégse érintené kellemetlenül a dolog...
2015. nov. 23. 00:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Egy válás nem igazán tud szép lenni, a legtöbben eléggé kifordulnak olyankor. Én addig nem vennék nekik semmit, amíg nincs írásos megegyezés egy ügyvédnél, mert veszel neki egy házat, aztán még elveszi a maradék felét is, mert begőzöl a válás alatt. Mindent korrekten, jogszerűen intézz, ne menj bele a vagdalkozásokba, valószínűleg lesz itt minden, ha ennyire érzékenyen érinti a dolog.
2015. nov. 26. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!