Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti várnátok a gyerekkel, amíg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti várnátok a gyerekkel, amíg nincs saját lakás? Saját tapasztalat?

Figyelt kérdés
Eddig tervben volt saját lakás, de nagyon elbizonytalatodtam... Rájöttünk mindketten a férjemmel, hogy kb esélytelen a dolog vagy majd 35 éves korunk körül lesz aktuális a lakás. Havi szinten nem tudunk sajnos annyit félretenni, amennyit szeretnénk, egyszerűen nem megy. A gyerekvállalást meg nem igazán szeretném kitolni 35-40 éves koromra, mivel ki tudja, hogy mikor jön össze így azért időben szeretnénk elkezdeni. Sokat vacilálok rajta, meg tudom jobb lenne saját lakásba, az ideálisabb lenne, de emiatt meg nem akarom kitolni a babavállalást ennyire. Féltetett pénzünk viszont van és már a 30-hoz vagyok közelebb. Szerintetek? Valaki volt hasonló helyzetben? Végül hogy döntöttetek?
2015. okt. 5. 10:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Kedves 10-es, sok mindenben osztom a véleményedet. A hiteltől mi is tartunk, ráadásul jóval többet kellene visszafizetni és mi sem szeretnénk teljesen eladósítani magunkat. Meg azért ha pl 20 évre veszed fel azért mindig ott fog motoszkálni az emberben, hogy tudom-e majd mindig fizetni, szóval egy örökös stressz forrás is. Mi csak nagyon maximim úgy pátnánk értelmèt, hogy minimum a fele önerő, de ettől is nagyon távol állunk sajnos, pedig nincs nagy igényünk, csak egy 1,5-2 szobás panellakás. Egyébként Budapesten lakunk és itt alapjáraton drágábbak az ingatlanok, viszont munka miatt meg megéri itt maradni.
2015. okt. 5. 13:17
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha el tudjátok látni a gyereket, és rendezett a helyzetetek, akkor fölösleges várni. A saját lakás még később is összejöhet. Nyugat-Európában az a ritka, ha valakinek saját ingatlana van. Ott mindenki albérletben nő fel, majd éli további életét. Ne ez alapján döntsetek.
2015. okt. 5. 14:11
 13/17 anonim ***** válasza:
85%

Ez relatív. Lehetnek albérletben is jók a körülmények, ha így van, akkor vállaljátok nyugodtan. Illetve azzal számoljatok, hogy a GYED alatt (fizu 70%-a) is megfelelőek lennének-e az anyagi körülmények: egy gyerekre a legtöbb ember átlagosan havi 30-50.000 ft között költ, amikor már nem szopik, és sajnos előre nem tudhatod, hogy hogyan alakul a helyzet az anyatejjel. Így érdemes akkor belevágni, ha van ennyi pénz a költségvetésetekben pluszban - ez elég lesz tápszerre, zöldségekre, gyümölcsökre, pelenkára, törlőkendőkre, 1-2 ruhára.

Ha ennyit nem tudtok kiszorítani a költségvetésből, akkor nem gondolkodnék egyelőre gyermeken, mert ahogy nő, úgy nőnek a költségei is.

2015. okt. 5. 18:51
 14/17 anonim ***** válasza:
54%
Nalunk 3 gyerek. Elso ketto alberletbe szuletett. Nekem az a tapasztalatom, hogy miutan megelett a gyerek sokkal tobb segitseget es tamogatast kaptunk kivulrol. Anyagi es nem anyagi. Szerintem sem kell amugy a gyereknek mas csak hogy szeressed es vele legy. Gurizni egy sajat lasert is csak annyit szabad hogy ne menjen a csalad rovasara
2015. okt. 5. 20:55
 15/17 anonim ***** válasza:
80%
Albérletbe jön a babánk. Nekem az volt fontos, hogy legyen szerződés, és 2-3 hónap legyen a felmondási idő, hogy ne tudjanak kitenni 1 hónap alatt. Létbiztonsági szempontból egy albérlet egy hiteles lakástól nem sokban különbözik, számunkra legalábbis. Több ismerős, barát is albérletben nőtt fel, mindig megoldották a lakáskérdést.
2015. okt. 6. 11:05
 16/17 anonim ***** válasza:
73%

Nekünk van saját lakás, egy szoba-konyha... Gyerek szempontjából, mintha nem lenne, mert olyan kicsi. Kettőnknek megfelelő, de többe embernek egy lyuk. Pesti viszonylatba még 8 év, mire annyit összeszedünk, hogy nagyobba menjünk (akkorába és olyanba, hogy 3-4 év múlva ne kelljen megint újat venni).

Mi belevágtunk a gyerekvállalásba így, de nem akar összejönni. Ha vártunk volna 10 évet, és akkor szembesülünk a sikertelenséggel, nem tudom mennyivel lett volna rosszabb, de hogy jobban nem éreztem volna magam egy szép nagy üres lakásban, az tuti.

2015. okt. 6. 11:16
 17/17 anonim ***** válasza:
Az elsőt albiba szültem a másodikat egy hitellel terhelt saját házba.Aztán munka miatt költözni kellett,most ismét albiban vagyunk,és fizetjük a ház hitelét is,persze eladni nem tudjuk mert nem kell senkinek.Szóval én nem várnék a helyedben,a saját lakást is jól átgondolnám,hisz kitudja merre vezet az élet.
2015. okt. 6. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!