Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság, gyerekek, valami még sem kerek?
Felállt a tipikus és berögzült családmodell, anyuka otthon van gyereket nevel, háztartást lát el, apuka dolgozik. És porszem került bele, mert anyuka este már nem üde és fitt, nem kívánja apukát. Ez volt a 60-as, 70-es évek modellje, és jelenleg mi változott? Oké, értem, a férj rengeteget dolgozik, baromi fáradt mikor hazajön, energiája sincs a gyerekekkel foglalkozni. Te mit csinálsz napközben? Mikor a srácok pihennek, neked nincs rá lehetőséged, hogy ledőlj, lazíts, relaxálj vagy mittodomén, de feltöltődj?
A lakásnak mindig muszáj tip-topnak lennie? Két kissrác amortizálja minden nap, és te minden nap rom eltakarítást végzel utánuk. Muszáj? Komolyan kérdezem. Nem kell mindig nagytakarítást végezned, a mosnivalót bevágod a gépbe, játékokat összekapod, ebédet felrakod, elment a délelőtt. Ebéd után fekvés, alvás, majd uzsonna, játszótér, stb. Míg a srácok alszanak, te is foglalkozhatsz magaddal, és kell is. Ott egye meg a fene a mosatlant, a két babatányér meg a tiéd elfér a csapban is. Majd este elmosogatsz.
Tervezd meg a heted, a napod, ne csak spontán, ahogy jönnek a dolgok. Szerdán bevágod a húst a sütőbe, azzal sok dolgod nincs, krumplifőzelék egykettőre megvan, és amíg a srácok alszanak, te is ledőlsz pihenni. Mire apu megjön, te is kipihent vagy, így rá tudsz hangolódni az estére. Ez csak egy példa volt, de a lényeg az, hogy meg lehet csinálni, csak logisztika és szervezés kérdése.
Tessék kiszakadni abból az állapotból, amibe most belesüllyedtél, igenis, meg tudod csinálni, csak át kell szervezned a napodat. Hatékonyabbra, és kevésbé leszel fáradt estére.
Igen, a férjem nagyon türelmes, hála az égnek, még szerencse,hogy mi emberek nem vagyunk egyformák... :)
Sajnos a fél évesem rám van tapadva, vagyis a szoptatások miatt, még fél óra masszírozás is kérdőjeles elfoglaltság. Nem beszélve arról, hogy főleg mostanában, a déli és az esti altatásnál szintén fél órán belül felébred és ordít mert cicizni akar. Így elég nehéz pihenem is. Nagyon nagyon ritka az, hogy sikerül egyszerre a kettőt elaltatnom, olyankor én is próbálok pihenni, de estére még így is lerogyok. Azért az esti előkészület az alvásra sem kis feladat. Fürdetés, vacsora, fogmosás miegymás. Apa ilyenkor sokat segít. Az altatása a nagy lánynak meg megint egy katasztrófa. Szóval plusz energia leadás. Ő is fáradtan rogy le az ágyba, pár perc elteltével meg már csak azt hallom, hogy horkol. Most legyen szívem felkelteni, amikor így is végig melózza a napot? Örül sztem a pihenhet, bár a fene se tudja. :)
15-ös, neked tutira nincs gyereked, mert fogalmad sincs, mivel jár 2 ilyen kicsi gyerek nevelése, ellátása, mint a Kérdezőnek van. Otthonülésnek nevezed azt, amiben te pár óra alatt kipurcannál. ;)
Kérdező, nem lehet esetleg néha valamelyik nagyszülőre vagy rokonra bízni a gyerekeket egy pár órára? Legalább a nagyobbikat? Lehet, kicsit jobban utol tudnád magad érni, fel tudnál töltődni, hogy a férjed számára se legyél fáradt mindig.
Kaptál rendesen hideget,meg néhány jó tanácsot,de azért én leírom,hogy bizony van más női is ilyen cipőben és nehéz.
Nekem 8 hós a pici,a nagy már 10éves,de ugye így sem egyszerű.
Bizony rámegy az ember egész napja a háztartásra a gyerekekre és este bennem is felmerül,hogy akkor most ÉN jövök.Nem a férjem,hanem ÉN!!!!
Sokszor osztokszkodom magammal a fürdőszobában,hogy igenis hajat kell mosni (minden másnap),muszáj,meg kell mosni.Ki nem merészelj menni a fürdőből fogmosás nélkül,pedig SEMMIRE se vágyok jobbban,mint elterülni az ágyban vagy ne adj Isten megnézni a Hírdaót,hogy ne érezzem magam másik bolygóról érkezettnek,ha valami csoda folytán felnőtt társaságba keveredek.
A délelöttök nagyon jók.Főzünk,játszunk,1-1 házimunka 5-10 percben,amíg nem keres.Nem a világ legmegerelötetőbb dolga elismerem.Élvezem is,szeretem is.
A délután ugye már nehezebb.Romeltakarítás,komolyabb háimunkák,bevásárlás esetleg,séta,tanulni a nagyobb gyerekkel,délután már a kicsi is nehezebben alszik el,nyűgösebb,többet akar ölben lenni.
Még így leírva tök egyszerűnek hangzik,de nem az.
A nagy próbál tanulni én meg az előre lefénymásolt könyvpapírlapon ellenőrzöm,hogy vajon jót csinál e,jól csinálja,gügyörészek a kicsinek,pakolom jobbra-balra,hogy ne a tesón akarjon csüngeni,próbálom csöndre inteni stb.
No mindegy,ez az én gondom és SZERETEM.
A kérdező se azt írta,hogy nem szereti az életét,hanem hogy estére minden csak nem nő.
Hát én se.
Én még nyögöm a szülés "sérüléseit",nem jött vissza a nemi vágy sem,nem vagyunk egyformák.
A férjem a legtürelmesebb ember a Föld kerekén.
2 hetente jön össze,hogy maszatalounk valamit.
Annyit még leírnék,hogy nehéz úgy bármihez is hozzáfogni,hogy na vajon fölébred?Sírni fog.
A legutóbbi 3 nekifutásból 1nél a pici ébredt fel és úgy üvöltött,ahogy még soha.A 2.nál a nagylány csattogott be,hogy nem tud aludni.A 3.nál 2 hét nélkülözés után apuka "szégyenszemre" olyan lelkes volt,hogy hamar túlestünk rajta.
20.30kor már alszik mind a 2.Én még elpakolok,mosogatás,gyors zuhany,egy kis belszégetés felnőtt módjára,hogy mi volt,mi lesz,mi kéne,hogy legyen és igen (miután egész nap a tv előtt dögölve nem csináltam semmit) merészelem megnézni a Híradót.
21.45kor már csak az ágyba vágyom.Egyedül,max alvótárssal.
Nincs az embernek 1,5-2 órája ráhangolódni,romantikázni,hogy minőségi műsor legyen,hiszen apuka 4.20kor kel és megy dolgozni.
Túl lesztek rajta szerintem ti is.
Ha viszont néhány tanácsot elfogadsz,igaz a többiek is írták:
de a különalvást meg kell szüntetni,ez nagyon fontos
illetve a nagy alvását rendezni,hogy ne szívja le az energiádat
nem tudom szedsz e vitamint,de mindenképpen ajánlom
ha a nagy már mehet oviba,délelött menjen
akkor foglalkozz a házimunkával,amikor a párod otthon van már,vagy szabadnapos
nagymamákat megkérni,hogy segítsenek
neked több felnőtt társaság
több szabadidő,amikor csak te vagy,gyerekek nélkül
Ahol en elek nincs gyes nincs gyes Minden anyuka futolepesben megy vissza dolgozni 12 het utan ha a csalad nem akar ehenhalni.
tehat van 3 gyerek akiket reggel kozosen viszunk ovoda bolcsode es iskola ,aztan mindenki rohan sajat munkaja utan.
szoptattam 12 hetig majd munkaido alatt fejtem 3x a tejet ezt adtam masnap a bolcsiben vele.
Minden gyerek szigoruan sajat agyaban nem volt mellen alvas de mivel bolcsisek voltak igy nem voltak mell es anyafuggoek.
delutan mindketten mentunk haza utkozben bevasarolt aki tudott egyeztetes utan.
Este kozos meleg vacsora kozben beszelgetes.
Az ossze gyerek este 20 sajat agyaban fekudt
Mi kozossen osszedobtuk a lakast (30 perc porszivo mosogep mosogatogep portorles)
Este 21 tol kettesben voltunk es vagyunk is a mai napig
egy nagy tal popcorn egy pohar sor vagy udito egy jo film es sok sok osszebujas.
mindketten heti 4 napot dolgozunk dolgoztunk mindig is ez pont eleg bevetelt hoz a hazhoz.
Tudod az egesz akaras es szervezes kerdese.
A gyerekeket rendszeresen leadjuk (baratok segitenek cserebe mi is segitunk) hogy ki tudjunk mozdulni kettesben.
Evente 2x hosszu hetvegezunk a gyerekek nelkul
A gyerekek egy nap kirepulnek es ott marad a ferjed aki szamodra idegen lesz
A hazassag fentartasa sokkal fontosabb mint a gyerekek majomszeretete.
Ha nem apolod a hazassagod akkor annak nagyon gyorsan vege lesz es leszel elvalt anyuka ka haztartas es gyerek neked marad.
Gyer4ekkel aludni a legidetlenebb dolog a vilagon
igy az intimitast megolod es a hazassagod is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!