Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretem a párom ő is engem érdemes megnősülnöm?
Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek kérdésem az volna azoktól akik házasok vagy voltak már házasok hogy szerintetek jó dolog e? Pár hónap mulva nősülök legalábbis nagyon szeretnénk a párommal és érdekelne minden vele kapcsolatos tényezö mert még soha nem vettem el senkit életemben mivel jár okozhat e nekem kellemetlenségeket? vissza lehet e élni vele? PL hitel átruházodás rám ha van vagy hasonlók? Milyen következményekkel jár? Az alapokat én is tudom mi a lényege de milyen felelöséggel tartozom ha ez megtörtént köztünk? Amim van az onnét kezdve közösnek számit vagy hogyan müködik ez az egész?2015. júl. 18. 03:00
1/4 anonim válasza:
...mert még soha nem vettem el senkit életemben....
Haha, hát szerintem még ne nősülj meg, előbb nőlj fel :)
2/4 Interferencia válasza:
Ezt neked kellene eldöntened.
3/4 anonim válasza:
Ha így is úgy is együtt élnétek, akkor jobban jársz jogilag, ha elveszed. A házasságban minden szépen szabályozva van, ha mégis elválnának az útjaitok, sokkal könnyebb úgy egyezkedni. A bíróság sok év együttélés után utólag elmondhatja, hogy élettársak voltatok és bonyodalmasabb, hosszabb procedúra vár rátok, ha nem tudtok szépen osztozkodni a közösen szerzett dolgokon. Amid most van, az saját szerzett dolog. Ha hitelt fizet valamelyikőtök, akkor a hitel házasság ideje alatt befizetett összegét fele-fele, vagy vagyonarányos módon felezik utólag (tehát ha most fizetsz egy lakásra hitelt, közben is fizetitek, a fizetésetek kb egyforma, akkor az asszonynak utólag tulajdonjoga lesz a házon a közösen befizetett összeg fele értékében, pl. 20%-ban). Én mindenképpen a házasságot ajánlom, régebben olvastam egy válóperes ügyvéd blogját, nagyon sok élettársnál vett részt az osztozkodás csodás eseményénél, minden esetben azt emelte ki, hogy jobb lett volna papírral.
4/4 A kérdező kommentje:
A harmadik válaszolonak köszönöm a válaszát erre vagyok kiváncsi a többi válasz számomra semmitérö volt ugyanis tudom jól hogy mit akarok csak azt nem tudhatom mivel jár a dolog jogilag továbbá elég felnött vagyok már pont illik a korom a házassághoz. A párom 1x már elvállt 4 év után az alkesz volt férjétöl emiatt érdekel minden részlet nehogy esetleg késöbb én is úgy járjak mert az nekem nem kell ez az a tényezö amiért kicsit bizonytalan vagyok.
2015. júl. 21. 02:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!