Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek a feleségemmel?
3 éve vagyunk házasok, 6 éve vagyunk együtt. A kapcsolatunk minden téren nagyon jó. Nagy szeretetben élünk. Van szép lakásunk, autónk. A családjainkkal sincs semmi gond, nekem is, neki is szerető családunk van. Egészségesek vagyunk. Van jó munkahelye neki is, nekem is. Világ életében sikeres volt, nyelvvizsgák, jogsi, egyetem minden sikerült neki elsőre és emellett még gyönyörű nő is. Anyagilag sem állunk rosszul, bár nem vagyunk milliomosok, de azért amire szükségünk van megvehetjük, jut szórakozásra, évi 2x külföldi nyaralásra.
Ehhez képest ő állandóan lelkibeteg. Sokat sír, ideges. Olyan triviális dolgoktól kétségbe esik, hogy pl elfogyott a tej, most mi lesz. Néha kis ideig jól van, majd robban a bomba, és rá sem lehet ismerni. Előfordul, hogy arra jövök haza, hogy a kezeit szana szét vágta pengével vagy volt hogy kisebb vita alatt saját maga ellen kést fordított.
Ez már így megy évek óta.
Múltkor elértem, hogy elmenjen egy pszichiáterhez, aki több hetes bentfekvéses kezelést ajánlott ill. pszichoterápiát, de ő hallani sem akar róla, és azt mondta ha ezt a témát nem hagyom abba, akkor összepakol és elmegy úgy, hogy soha nem hall róla többet senki. Igazából ő sem szeret így élni, de maga akar vele megbírkózni. Én soha nem hagynám el, és ha kell, igy élünk örökké, de ez senkinek nem jó. Mit tehetnék érte?
Amikor megismerted is ilyen volt?
"Egészségesek vagyunk"a feleséged lelkileg nem egészséges, ez hatalmas probléma,kezelésre szorul.Mégsem nõhetett fel nagy szeretetben,ha ilyesmit csinál, valami mély trauma nyomja a lelkét.Ki kell beszéltetni.
lehet hormonzavar
vagy drogozik..
vagy elhagyta a szeretője
vagy fel akarnak neki mondani, kicsinálják a kollégák
vagy zsarolja valaki
nem biztos hogy csupán valami lelki sérelem..
Sajnos itt az a legnagyobb gond, hogy ő maga nem akarja a segítséget. Amikor békés időszakban van, én megkérném, hogy meséljen nekem egy kicsit a múltjáról, milyen lelki érzelmeket élt át, hogy egyáltalán képet kapjak arról, hogy mi okozza mindezt nála. Ezt követően én elmennék egy pszichiáterhez vagy pszichológushoz, felvázolnám a helyzetet, és tanácsot kérnék legfőképp arra, hogyan érhetném el azt, hogy ő maga akarjon boldogabb életet élni, és belássa azt, hogy nem kell egyedül legyőznie a főgonoszt. Amíg ezt nem éred el, sajnos hiába teszel bármit is.
Egyébként szerintem az áll a háttérben, hogy az életbeli megmérettetései miatt mindenben csak a feladatot látja, és szinte már retteg attól, hogy valami ne sikerüljön neki. Nem tudom, mi okozza ezt, de én is pont ugyanezt érzem.
21/F
Valoszinuleg depresszios, esetleg bipolaris zavara van (korabban manias depresszionak is hivtak).
Mielott itt a sok ostoba elkezdene szidni hogy bezzeg a jo dolgaban nem tud mit kezdeni magaval, elmondanam hogy ez egy betegseg.
Pont ugyanolyan betegseg mint a cukorbetegseg, az asztma, vagy a magas vernyomas, csak itt az agy betegszik meg, es ugyanugy nem tehet rola hogy beteg. Ostobasag es aljassag ezt a fejehez vagni. Az is lehet hogy soha semmilyen problemaja nem volt gyerekkoraban, ugyanis aki hajlamos ra, annak minden elozmeny nelkul is elojohet.
Orvosi segitsegre van szuksege, meghozza surgosen. Az ilyen allapotnak ugyanis konnyen ongyilkossag lehet a vege.
Akik meg termeszetgyogyaszt meg vitaminokat ajanlgatnak azok huzzak le magukat a vecen.
utolsó előtti:
az én apám is depressziós és egyéb baja van és bár igen"szegény" beteg,de én spec azért utálom mert az elején amikor még nagyon is jól tudta mi van, nem tett érte semmit.Vagy tisztább időszakaiban is csak sűrűn bocsánatot kért,de így is tojt a családjára és nem ment orvoshoz. Szóval a kérdezőn látszik mennyire szereti a nejét,de a neje a tisztább időszakaiban is tojik arra mekkora szenvedést okoz ezzel a férjének. Dúl a L'amour...
Sok olyan beteg van akinek egyszeruen nincs betegsegtudata. Talan erzi hogy valami nincs rendben, de azt nem azonositja egy megbetegedessel, azt gondolja hogy a kulso korulmenyek, az aktualis elethelyzetek valtjak ki nala ezeket a reakciokat, es nem erzi a sajat dolgait tulzonak, ill. a normalistol elteronek.
sajnos aki nem akarja hogy segitsenek rajta azon nem lehet segiteni.
Kerdezonek: van a feleseged csaladjaban ismert psziches beteg, esetleg olyan rokon aki ongyilkos lett?
Igen, a nagyapja felakasztotta magát. Én nem ismertem, de úgy tudom, hogy súlyos idegrendszeri problémái voltak.
Amúgy az a baj, hogy ő inkább szégyelli magát és ezért nem akar orvoshoz menni, mindig azt mondja, hogy megváltozik önerejéből. Én meg nem tudom erőszakkal elcipelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!