Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan beszéljem meg ezt a dolgot a feleségemmel?
Anyósom a feleségem által az édesapjától örökölt házban lakik, az általa örökölt autót használja. Ezzel még nincs is bajom, meg elvileg beleszólásom se, döntsék el ők. Viszont minden évben hozza a helyi adót, hogy fizessük ki, hiszen a tulajdonjog a feleségemé. Közös kasszán vagyunk, ez emiatt valamennyire már engem is érint. A feleségem meg szó nélkül minden évben kifizeti. Anyósom felsővezető volt, nagyon magas a nyugdíja, ezért még erre se lehet fogni, hogy így segítsünk rajta, mivel nem szorul rá. Én próbálom tiszteletben tartani, hogy az édesanyja, de amikor megláttam, hogy idén már 40 ezer felett volt, kicsit kiakadtam. Veszekedni nem szeretnék, de valahogy meg jelezni szeretném a feleségemnek, hogy ez szerintem így nem túl korrekt ügy.
Mi a véleményetek? Hogy kezdjek hozzá?
Én így kezdeném:
"Drágám hogy alakult ki ez a rendszer annak idején, hogy mi fizetjük az adókat a házadra, amiben anyukád lakik? Ti megbeszéltétek, vagy Te önként vállaltad, vagy anyud kérte, hogy te fizesd?" ... és ebből már tovább lehetne szőni, hogy miért nem anyósod fizeti, főleg ha megteheti.
a nejed a tulaj az adó rátartozik, anyos haszonélvező ővé a rezsi, karantartás, biztositás
késöbb ezek a költségek is titeket terhel majd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!