Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban egy férfi sem vágyhat házasságra? Csak a nőkért megteszik?
Én ebben nem hiszek, bár lehet, hogy túl naiv vagyok. Nemrégiben egy kedves ismerősömmel beszélgettünk, felmerült a téma, én meséltem, hogy milyennek képzelem az esküvőmet, ő meg nekiállt gúnyolódni rajtam, hogy ugyan már, a barátom mit szól mindehhez? És mondtam teljesen őszintén, mert a párommal már milliószor átbeszéltük, hogy támogatja, benne van.
Na, ekkor jött az örök érvényű bölcsesség, hogy a férfiak nagyon ritkán akarnak házasságot, csak megteszik, mert a nőknek "puncimonopóliuma van", és ezért sok mindent hajlandóak megtenni. De hogy egy férfi sem akar alapból házasságot.
Hát nem tudom, én a párommal már egy ideje együtt élek, nem mai kapcsolat, átbeszéltük, és igen, az eljegyzés is küszöbön áll. És nem érzem azt, hogy én erőltetném. Igen, rózsaszín lányregényekben élek, ezt aláírom, de ebben ő is társ. Nem csak hazudja, hogy szeretne lánykérést, esküvőt, minden flancot, ami ezzel jár, szerintem. Az ismerősöm szerint meg több évtized kell, amíg valakit megismerek annyira, hogy meg tudjam állapítani, hazudik-e vagy sem.
Valóban én vagyok a naiv, és a férfiak nagy általánosságban nem akarnak házasodni, csak a nők kedvéért teszik meg? Vagy valóban létezhet olyan, hogy nem fél az elköteleződéstől, és igenis vágyik arra, hogy összekösse az életét a választottal?
Ez a házasság definíciójától függ. Ha már általánosítunk (amit nem szeretek, de üsse kavics), a legtöbb férfi a házasság mint esemény körüli cécót nem kívánja a háta közepére se. Anyagi és nem anyagi szempontból is.
Anyakönyvvezető, gyűrűk, nekik öltöny, a nőnek a menyasszonyi ruha, lagzi, templom, az általában kötelező papi/anyakönyvvezetői pofázás heteken keresztül mekkora lépés ez. Satöbbi-satöbbi. Arra pedig szerintem szintén általánosíthatunk, hogy a legtöbb nő nem lenne benne a "két tanú+anyakönyvvezető+farmernadrág" jellegű esküvőben :-)
# 7/7 Időpont ma 19:47
Gondolt át mennyire vetted le a válláról az esküvő körüli felhajtást. Ha nagyon, akkor nem. Ha kicsit, akkor igen. :-) De bármelyik is legyen, nem ezen múlik sem a házasság, sem a kapcsolat, sem a boldogságotok :-)
Valahol megnyugtattatok :)
Annak a válaszolónak, aki mondja, mit látnak a nők és férfiak a házasságban... Én házasság nélkül is határozottan biztonságban érzem magam a párom mellett, azért szeretnék esküvőt, mert- és tudom, hogy itt gyakorin ez szentségtörés- igenis vágyom arra a cécóra, amivel egy lagzi, egy ünnepség jár, és persze, hogy hivatalosan is egy pár legyünk.
# 9/9 Időpont ma 20:05
Szerintem rám gondolsz.
Bocsánat, ha másképp jött le, de én nem gondolom szentségtörésnek. Sőt, kifejezetten örülök, hogy kimondod, hogy te vágysz erre az egész felhajtásra minden velejárójával együtt. Nekem (és szerintem a normális embereknek sem) ezzel nincs bajom, sőt, valószínűleg én is "feláldozom magam" álmaim nőjéért, ha neki ez minden vágya, miközben én a kéttanús, farmeres verzióra esküszöm. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!