Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, ha a férjem nem küzd egy neki jogosan járó pénzösszegért?
Tavaly kiderült, hogy egy egészségügyi gondja miatt (ami 13 éve van) 5 évre visszamenőleg kérhet adókedvezményt. Ez mostanra több százezres összeg lenne.
Beadta, de valami okból elutasították (nem tudom, pontosan, miért, de egy ismerősünk elsőre megkapta). Erre közel egy éve nem csinál semmit, hiába hozom mindig szóba. Nagyon is lenne helye a pénznek, de hiába.
Törődjek bele, mert ez voltaképpen neki járna? Úgy érzem, ilyen "potya"pénzt nem volna szabad veszni hagyni. (Nyilván nem potya, mert bizonyos dolgok drágábbak a betegsége miatt...)
Már nem tudom, mit tegyek.
Kérdező nem vagy tisztában az elutasítás indokával de szentül meg vagy győződve róla, hogy igenis jár az adókedvezmény, mert ismerősnek is ugyanez a baja és ő megkapta. Aztán udvariasan rámutatnak páran, hogy ez egy eget verő baromság, de te folytatod. Nézd meg mi van abban a határozatban aztán ha már tudod, hogy járt volna neki de rosszul töltötte ki az igénylőlapot vagy kiscica füle akkor le lehet szúrni, hogy határidőben nem fellebbezte meg (amúgy nem előzte meg az elutasítás hiánypótlás?). Egyébként az ő döntése.
Azt meg, hogy egy ismerős elsőre megkapta felejtsd el, minden eset egyedi.
ez a történet nem kerek, ne agyaljatok, nem érdemes.
Az önellenőrzés úgy működik, hogy beadod, ennyi. Erre nem kell ráírni, mi miatt igényled vissza az szja-t, csak be kell írni az összeget a megfelelő sorba. Igazolást nem kell hozzá csatolni. Szóval ha így adta be, nem lehet az elutasítás indoka, hogy erre a betegségre nem jár.
Ha behívták ellenőrzésre a férjet a bevallás beküldése után, bevitte az igazolást, akkor ott elmagyarázzák, miért nem jár adott diagnózisra.
Ha nem tudta kitölteni a bevallást, bement a nav-hoz, akkor pedig ott rögtön megmondja az ügyintéző, hogy adott BNO nem felel meg a kedvezmény igénybevételéhez.
HA nem volt ellenőrzése, akkor nem az az elutasítás oka, hogy adott betegségre nem jár, mert akkor nem tudja a NAV, mi a diagnózis.
Rosszul kitöltött bevallásnál be szokták hívni az ügyfelet, pláne magánszemélyt, és segítenek javítani a bevallást.
A leggyakoribb, hogy nincs adóköteles jövedelem, vagy egyéb kedvezménnyel már kimerítette a kedvezményt.
Utolsónak köszönöm, azt meg hagyjuk, hogy a válaszok udvariasak, csak én nem fogom fel, mert nem erről van szó. Ennyire nem lehet egyedi a dolog, mert akkor működhetne szubjektíven, de elvileg ugye nem így van.
Szerintem nem hiszti, amennyiben jár valami, akkor azért érdemes küzdeni. Sajnálom, hogy legtöbben nem értették meg, hogy a kérdés a férjemre vonatkozott, ennyit arról, kinek milyen az értelmi képessége (ha már muszáj folyton ezt hangsúlyozni).
A férjem - velem ellentétben - elég konfliktuskerülő, és nagyon nehezen áll ki magáért. A kérdésem erre vonatkozott volna, de már menthetetlenül más irányba csúszott el.
Egyébként pedig sajnálom, őszintén, aki elfogadja, hogy két egyforma esetre az egyik megkapja, a másik nem, és szerinte ez oké.
Lehet, hogy valamit rosszul töltött ki a férjem, de most már a végére fogok járni.
Csak nem tölt el jó érzéssel, hogy én erőltetem, amit neki kéne.
A megértő és értelmes válaszokért köszönet.
Na most már végképp nem értem. Az önellenőrzésre még nem jött válasz? Akkor mit utasítottak el? Ezt a pénzt csak és kizárólag úgy kérheti vissza, ha önellenőrzést ad be az érintett évekre.
Ha most ismételtet adott be, akkor meg nem igaz, hogy nem küzd.
Valószínűleg már a NAVban elmondták neki, hogy kitörölheti a valagát az önellenőrzésével, erről van szó.
Harmadszorra is elmondom, hogy NEM JÁR sima asztmára támogatás, csak ha KI VAN EMELVE A HELYES KÓDSZÁM az igazoláson, a diagnózisok között.
Ezzel a kérdező megkapta a választ, miszerint HAGYJA BÉKÉN a férjét, csak nem akarja felfogni. És még neki áll feljebb.
Esküszöm, szerintem már kamu, ennyire idegesítő senki nem lehet.
A férjem is asztmás, nem különb eset mint az övé, mégsem kapta meg. Biztos mi nem vagyunk elég vérmesek. Hülye.
Kérdező elmondom mégegyszer, hátha megérted: nincs 2 egyforma eset.
És még az itteniek felfogóképességével van baj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!