Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit csináljak, ha a férjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak, ha a férjem nem küzd egy neki jogosan járó pénzösszegért?

Figyelt kérdés

Tavaly kiderült, hogy egy egészségügyi gondja miatt (ami 13 éve van) 5 évre visszamenőleg kérhet adókedvezményt. Ez mostanra több százezres összeg lenne.

Beadta, de valami okból elutasították (nem tudom, pontosan, miért, de egy ismerősünk elsőre megkapta). Erre közel egy éve nem csinál semmit, hiába hozom mindig szóba. Nagyon is lenne helye a pénznek, de hiába.

Törődjek bele, mert ez voltaképpen neki járna? Úgy érzem, ilyen "potya"pénzt nem volna szabad veszni hagyni. (Nyilván nem potya, mert bizonyos dolgok drágábbak a betegsége miatt...)

Már nem tudom, mit tegyek.

2015. ápr. 13. 13:14
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
72%

talán a férjed felfogta, hogy mi szerepel az indoklásban, miért nem jár neki a pénz, neked ezt nem sikerült, úgy tűnik.

Indokolatlanul nem utasítják el, tehát vagy rossza bevallás (bár ebben az esetben javíttatják), vagy nincs már visszaigényelhető adója, vagy nem jogosult. Ennyi. VAn annyi kapcsolatom és ügyem a NAV-val, hogy tudjam, ok nélkül nem utasítják el.

2015. ápr. 13. 14:00
 12/32 anonim ***** válasza:
79%

Az elutasításban biztosan szerepel indoklás is, hiszen a határozat kötelező része az indoklás. Azt nézd meg, hogy mi van benne. Nem mindegy, hogy csak valami formai hiba, rosszul kitöltött nyomtatvány, nem beküldött igazolás, vagy pedig tartalmi okok miatt utasították el.

Sajnos egy év alatt már bőven lejárt a fellebbezési idő.

De talán lehet új eljárást indítani.

Nézzétek meg együtt a férjeddel a határozatot és utána beszéljétek meg.

Ha valóban jár neki, akkor tényleg luxus lenne elengedni ezt a pénzt.

2015. ápr. 13. 14:16
 13/32 anonim ***** válasza:
78%
12-essel maximálisan egyetértek. Esetleg az indoklást (ha publikus) írd be ide és talán tudunk segíteni.
2015. ápr. 13. 14:44
 14/32 anonim ***** válasza:

egyébként az önellenőrzéshez be sem kell adnia az igazolást, csak a bevallást... szóval a NAV pont nem tudja, milyen betegség miatt igényli. Az igazolást meg kell őriznie 5 évig, és ha behívják ellenőrzésre, bemutatni. Ezért aztán ha azért utasították el, mert a diagnózisa nem jogosítja személyi kedvezményre, arról tudnia kell, hiszen akkor be kellett, hogy hívják, hogy igazolja, jogosult a kedvezményre...

nekem több sebből vérzik a történet, nap mint nap ezzel foglalkozom.

2015. ápr. 13. 14:49
 15/32 anonim ***** válasza:
0%
mondjuk a legjobbak a nyugdíjasok, akiknek nulla adóköteles jövedelmük van, de verik az asztalt, hogy nekik jár a személyi kedvezmény...
2015. ápr. 13. 14:53
 16/32 anonim ***** válasza:

Semmit ne csinálj vele.

Gondolom asztmás, én éppen ugyanezt játszottam el a saját férjemmel. A kulcs a kódszámokban van, amit a szakorvos az igazolására kanyarított.

A sima "asztma" diagnózist nem fogadják el, csak az "akut tüdőbetegségek"-et.

Ha a szakorvos nyilvántartásában a már meglévő papírok között nincsen ilyen kód, ha fejre is állsz, nem fogadják el.

Minket ugyanezzel koptattak le, bár mi elsőre felfogtuk a dolgot :)

Semmit nem tudsz tenni ,így felesleges a férjedet piszkálni. Most már csalni sem tudtok vele, mert a NAV tisztában van a helyzettel.

2015. ápr. 13. 15:28
 17/32 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem, voltaképpen így nem is jár neki.
2015. ápr. 13. 15:29
 18/32 A kérdező kommentje:

11-es: van indokolatlan elutasítás a NAV részéről, bizony, bár nem szívesen rombolom le a NAV-ról alkotott szép képedet.

Az a baj, hogy nem mutatott a férjem semmi papírt, nem láttam a választ sem. Parancsoljak rá?

És nem arról van szó, hogy valaki "elsőre nem fog fel valamit", fellebbezni sem azok szoktak, akik szellemileg visszamaradottabbak...

2015. ápr. 13. 15:42
 19/32 anonim ***** válasza:
41%

Pedig te igencsak szellemileg visszamaradottnak tűnsz, ha nem fogod fel amit leírtam, tapasztalatból, ugyanis nekünk a háziorvos magyarázta el, miért nem kapja meg ezt a támogatást a férjem.

KÓDSZÁM. Ha bemész a boltba, és a 05-ös számú paradicsom helyett a 06-os számú paprikát kapod, csodálkozol?

Nem fogom ismételni önmagam, mert ha elsőre nem fogtad fel, nem fogod másodjára sem, fellebezhetsz ezellen is ha gondolod, attól még igazad nem lesz :)

Az elutasítást nem kell látnod, mert az fog szerepleni benne, hogy az asztmára nem jár támogatás, csak akut tüdőbetegségekre. Az erről szóló cikkek pontatlanok.

Ha ennyire nem hiszel senkinek, kérd el az ismerős igazolását, és nézd meg, mi hiányzik a férjedéről. A két szép szemedért nem fognak mást ráírni, így felesleges háborgatnod, ráparancsolni meg pláne.

Jézusom.

Nekünk is kellett volna az a pénz, érdekes mód mégsem csaptunk ekkora jogtalan hisztit miatta.

2015. ápr. 13. 15:51
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

"Az a baj, hogy nem mutatott a férjem semmi papírt, nem láttam a választ sem."

Nem értem, akkor ha nem is tudod mit írtak neki indoklásként, miért jelented ki ilyen határozottan, hogy az biztosan járna neki????? Tudom, azért mert az xy megkapta. De ez nem elég!!!!

2015. ápr. 13. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!