Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek normális az, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek normális az, ha a feleség osztja be a férj pénzét? és megszabja, hogy mit vehet és mit nem?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 8. 16:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
60%
Azt nem olvastad, hogy hitelük van, a férjnek meg fontosabb a hipiszupi menő telcsi, mint az?
2015. ápr. 8. 16:49
 12/24 anonim ***** válasza:
51%

De ha működik a házasságban ez akkor neked miért fáj kérdező??

Én is nő vagyok, és bizony nálunk is a párom osztja be a pénzt. Mi ebben a rossz? 17 éve élünk együtt, és tökéletesen működik így a helyzet. Miért változtassunk rajta, ha így is működik? Miért kéne bárkinek is változtatni a dolgain, ha működik? Nálad nem működne, nyilván ezért nem is a férjed osztja be a pénzt. Nálunk működik így ő osztja be.. Ettől mi rossz házasságban élnénk?? Nem hiszem.

2015. ápr. 8. 16:49
 13/24 anonim ***** válasza:
51%
Van, ahol az egyik fél szereti, ha nem kell bajlódnia a kasszával. A "megtiltás" pedig általában senki számára nem tetszetős dolog, de joga van kilépni a kapcsolatból, ha a párja választás elé állítja.. Pl. ha a feleség nyolcszázaik cipőt vagy a férj hatszázadik horgászbotot vesz, holott a többit sem használja, a párjának minden joga megvan azt mondani, ha ilyen hülyeségekre szórja a pénzt, akkor nem látja, hogyan lehetne összespórolni a közös jövőre belátható időn belül a szükséges összeget. Ha van fontosabb, ne vegyen luxuscikkeket. Ugyanez igaz arra is, ha pl. az egyik fél motort akart, a másik pedig kijelenti, nem akarja, hogy a párja motorozzon, mert veszélyes. Tiltani, megszabni dolgokat abszolút lehetséges egy kapcsolatban. Arra azonban senki nem tudja kötelezni a másikat, hogy ezeket be is tartsa. Szabadon megveheti azt, amit akar, de ne csodálkozzon azon, ha ez a párkapcsolatába fog kerülni. Ha annyira rossz lenne számára ez a felállás, keresne olyan párt, aki jobban el tudja fogadni a mentalitását. Ha mégsem keres, annak általában oka van, ő maga is belátja, hogy a másiknak igaza van, vagy pedig úgy érzi, már így is jobbat talált, mint remélte volna. Nálunk pl. sosem volt ilyen probléma, de pl egy volt páromnak jeleztem, le kellene állnia az alkoholról. Komoly problémái voltak, nekem pedig ez nem fért bele egy kapcsolatba. A javát akartam, de nem hallgatott rám. Mivel nem feladatom nevelni egy felnőttet, otthagytam. Azt gondolom egészséges kapcsolatban nem nagyon van mit tiltani, ha ez már felmerül, akkor korántsem csak azzal van a baj, aki meg akarja szabni, mit vehet a másik és mit nem, hanem oka van. Azon a ponton még lehet, hogy meg lehet javítani a kapcsolat, de ha az egyik fél nem próbál határt szabni a másik "csapongásának", akkor nagyon valószínű, hogy vége lesz a dolognak.
2015. ápr. 8. 16:59
 14/24 anonim ***** válasza:
38%

Hát nálunk például én kezelem a pénzt, és okkal. A férjem bevallottan nem tud vele bánni. Ez vicces, mert amúgy a munkája során is pénzzel dolgozik, sőt igen nagy pénzösszegekről dönt. De a háztartási kiadásokban egyszerűen rohadtul el tud veszni. Én pl. mindig tudom, hogy mennyi pénz van a tárcámban, mennyi a számlán, és mennyi kápé van itthon. A férjemnek fogalma sincs, sőt, már attól rosszul van, ha megkérem, hogy nézze meg, hogy mennyi van nála, csak hogy tudja, mennyiből gazdálkodunk, mert hogy ő utálja elővenni, számolgatni. Úgyhogy nálunk az a rendszer, hogy az én fizetésem a számlán marad, abból fizetjük a közüzemi díjakat, meg a telefonszámlát, netet, tévét, stb-t, meg a lakbért. A férjem meg kiveszi a fizetését, és az kp-ban itthon van. Nálam szokott lenni időnként nagyobb összeg, mert a vásárlásokat úgyis én intézem, a férjemnél meg maximum 1-2 ezer forint, hogy ha kell valamire, akkor legyen nála, de amúgy ha egyedül megy el vásárolni, akkor szól, hogy kivett az itthon kp-ból, és ami marad, azt visszateszi.

Nálunk ez teljesen jól működik. Csináltuk azt egy időben, hogy mindenki belátása szerint költött, de az követhetetlen volt, hónap közepén már fogalmunk sem volt róla, hogy mennyi pénzünk van, ráadásul a férjem néha tényleg iszonyú meggondolatlanul tud költekezni. Szerintem egyszerűen elfelejti, hogy mennyit költött, és úgy vásárolgat, mintha még mindig meglenne az egész fizetése, pedig már elköltött mondjuk 20-30 ezret. Aztán egyszer csak csodálkozik, hogy hogyhogy ilyen kevés maradt. Na, nálunk ezért van egy kézben a pénz, és mint látható, annak is megvan az oka, hogy az a bizonyos kéz miért az enyém. Ettől még nem szabom meg, hogy mit vehet, és mit nem, mivel a nagyobb kiadásokat eleve közösen döntjük el. Én sem vennék meg valami drága dolgot úgy, hogy a férjem azt mondja, hogy inkább ne vegyük meg, és ugyanígy ő sem tenné ezt.

2015. ápr. 8. 17:23
 15/24 anonim ***** válasza:
61%

Ez minden esetben a szituációtól függ. Mivel nem mindegy hogy a férj mikre szeretne költeni, és az sem mindegy hogy mennyi pénzük van erre.

Nekem is előfordult már olyan, hogy mondtam a páromnak amikor együtt vásároltunk, hogy ezt most felesleges megvenni. De azt lehet jó indulattal is mondani. Nyilván nem csinálok hisztit, csak elmagyarázom neki hogy miért, és szerintem ebbe nincs semmi rossz. Általában vagy együtt vásárolunk, vagy én, tehát nagyrészt együtt osztjuk be a pénzt. De ha hülyeséget akarna venni akkor én is megmondanám, hogy majd akkor, ha lesz rá keret.

Ezt fel lehet fogni úgyis hogy segítünk egymásnak megtanulni spórolni.

De ha a férjnek nincs egy normális cipője, csak szakadt, és az asszony nem engedi hogy vegyen magának, az megint más.

Na szóval a körülményektől függ, mint minden.

2015. ápr. 8. 17:26
 16/24 anonim ***** válasza:
52%
Mint a reggeli időpontjától kezdve a szex gyakoriságáig az összes magánügyet, ezt is nekik kell megbeszélni. És tök mindegy, hogy feleség vagy férj, ha nekik ez így jó, akkor így.
2015. ápr. 8. 17:40
 17/24 anonim ***** válasza:
52%
Van ahol ez beválik. Apám egy örök álmodozó tudós ember, akinek szinte semennyi realitás érzéke nincs. Anyám a racionális elme, aki kezeli a pénzt, intézkedik, felügyel. Apámat csak frusztrálják az ilyen dolgok, ezért jól kiegészítik egymást.
2015. ápr. 8. 17:44
 18/24 A kérdező kommentje:
Szerintem itt sokan félreértették a dolgot.Nekem semmi bajom nincs azzal, ahol a nő kezeli a pénzt, ha nekik így jó, ok. De itt arról volt szó, hogy a Kérdező közölte a párjával, hogy ne is álmodjon a telefonról, mert nem engedi meg neki, hogy vegyen.Szerintem ez a gáz.
2015. ápr. 8. 17:58
 19/24 anonim ***** válasza:
80%
Beleolvastam abba a kérdésbe, ha jól láttam, a férj KHR listás, vagyis nem törlesztett hitele van, totálkárra törte a kamiont, amire súlyos összeget fizet havonta, kisgyerekük van, a régi telefonnak pedig semmi baja. Szerintem nem az gáz, hogy a feleség "megtiltja" a telefont, hanem az, hogy egyáltalán a pasinak eszébe jutott megvenni. Valószínűleg ez már egy utolsó csepp lenne a váláshoz vezető úton. Nem normális, hogy valaki ennyire felelőtlen legyen, és még hisztizzen, amikor mások nem követik önként és dalolva (kisgyerekkel együtt) a nyomorba vezető úton. Ha a kedves férj mégis telefon akarna venni, szerintem a feleségnek tényleg át kell gondolnia a házasságot. A tiltás csak egy utolsó elkeseredett lépés, hogy a másikat mégis ráébressze a helyzet súlyosságára. Te mit tennél hasonló esetben? Türelmesen várnád, hogy a férjed akkor eszméljen fel az álomvilágból, amikor már a híd alatt vagytok, és nincs visszaút? Vagy megpróbálnád "felrázni", és határozottan elutasítani újabb felelőtlen ötleteit? Netán egyből válnál..? Mert nagyrészt ezek a lehetőségeid adott helyzetben. Ha végiggondolod, megoldást a problémára csak a második eset hozhat, ha még menteni akarod a kapcsolatot.. Ha ráhagyod vagy egyből válni akarsz, az azt jeleni, már nem szereted annyira a párod, hogy egyáltalán érdekeljen, mi lesz veletek.
2015. ápr. 8. 18:11
 20/24 anonim ***** válasza:
44%
Húha, itt valaki(k)nek nagyon savanyú a szőlő, hogy mindenki 0-án van :D Hát igen, nem mindenki képes a 100°%-os bizalomra, ezért házasodnak többször...
2015. ápr. 8. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!