Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Jogosan sértődött meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan sértődött meg a feleségem, mert meg mondtam, hogy mellé lőtt az ajándékkal?

Figyelt kérdés

Pár napja kaptam tőle egy parfümöt a szülinapomra. Aminek a szagától rosszul voltam. Komolyan.

Sosem volt jó ízlése férfi illatok terén. Álltalában azt vette meg, amit én is vettem előzőleg. De tudni kell, hogy max 1 500 - 2 000 Ft-ot költök egy üvegre. Többet szerintem hülyeség. (Ő olyat vesz magának, amit akar, nem szólok bele. )

Most akart nekem adni valami márkásabbat. Több, mit 15 ezer volt. Az öcsém ment vele választani, onnan tudom mennyi volt,(de végül magára hallgatott és nem rá).

Mikor mondtam, hogy bocs drágám, de ez nagyon nem tetszik. Akkor megsértődött, hogy miért mondtam meg, miért nem köszöntem meg és kész. Rámfújta, hogy ha nem érzem olyan töményen, akkor majd tetszeni fog.

Jöttem-mentem a lakásban és hányingerem lett magamtól. Le kellett cserélnem a pulóvert és megmosni a nyakam szappannal. (mint ha öreg apám romlott kölnije lett volna, ossze keverve a konyha összes fűszerével, meg még valami) Ahogy ezt meglátta, nagyon megharagudott és hisztizni kezdett, hogy én semminek nem tudok örülni, többet nem vesz nekem semmit. Ráadásul bunkó is vagyok.

Szerintem egy komoly kapcsolatban, egy házasságban simán meg lehet mondani, ha valami nem tetszik, hogy utána ne hordja hazafelé a drágábbnál drágább baromságokat ajándék gyanánt. És különben is, meg van mindenünk.

Amit igazából szerettem volna, az egy nap vele. Vagy ha már tárgyakról van szó, hogy vegyünk egy új súlyhúzó hámot a kutyának. De arra meg azt mondta, hogy az nem igazi ajándék.

Most nem szól hozzám. Mit tegyek?

(Közös a kassza, ő kicsit jobban keres. Nem szokott hülyeségekre szórni. Nem a pénz a lényeg.)

32N 35F

2015. ápr. 6. 21:02
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
54%

Az meg egy baromság, hogy ami épp kell az illetőnek, az nem ajándék. Én pl. mindig valami konyhai cuccot kapok a férjemtől, mert tudja, hogy mindig épp mi a vágyam. Minek venne inkább valami idióta parfümöt, ha vehet aprítót, amire rég vártam, csak sosem jutottam el addig, hogy beszerezzem?

Én neki karácsonyra a laptopja megjavíttatását adtam. Közel 40 ezer forint volt. :D Ő már lemondott róla, azt hitte, lőttek a kütyünek.

2015. ápr. 6. 21:43
 22/30 anonim ***** válasza:
62%
Jól van, kedves 21. válaszoló. Ez TE vagy. Neked ajándék, de nem mindenkinek az szóval ne mondd hogy hülyeség. Sokan vannak, akik nő létükre nem örülnek egy háztartási gépnek, hiába könnyíti meg a munkát. Nem mindenkit köt le az, hogy most tönkrement a turmix és most hű de hiper-szuper jót kinézzen. Van akit ez nem érdekel, és annak nem ajándék.
2015. ápr. 6. 21:48
 23/30 anonim ***** válasza:
82%

Dehogy jogosan, ez szimpla hiszti.

Én is kaptam már kritikát a páromtól (pl. kajára), de nem megsértődtem, hanem mérlegeltem, és szereztem egy jobb receptet.

Meg bármiben mondja meg a vmnyét, nem bevágom a durcát, hanem elgondolkodok, hogy igen, valószínűleg van igazság benne.

2015. ápr. 6. 21:59
 24/30 A kérdező kommentje:

22-es, itt nem arról van szó, hogy inkább kapjak egy fűnyírót, mert az kell. Holott nem szeretek füvet nyírni, csak ez most kéne és be tudjuk ajándéknak a beszerzését. Ha a másik konkrétan az KÉRI, amikor KÉRDEZIK MIT SZERETNE, az más.

Van akinek az a hobbija, ami másnak mondjuk egy kellemetlen kötelezettség. Így ki nem tojja le, hogy furcsa, ha a másik örül neki.

21-es, teljesen egyet értek.

Nem tudom már melyik válaszoló:

Írtam, hogy hányingerem volt a parfümtől. Ha akartam volna sem tudtam volna jópofizni, elviselni magamon a szagát 1 fél napra sem.

Egyszer(2 éve) vettem neki egy fodros nyári ruhát. Örült neki, egyszer volt rajta. Mikor kérdeztem tőle, hogy miért nem hordja, mindig valami olyasmit mondott, hogy majd ekkor-akkor. Ha együtt készülődünk valahova és kérdezi, hogy mit vegyen fel, javaslom azt a ruhát. Akkor rögtön kap inspirációt egy másikhoz. Mert azt nem akarja össze koszolni, félti. Na persze.

Nem mondja meg,(akkor sem, ha egyenesen rákérdezek) de szerintem nem tetszik neki. Nekem ez sokkal rosszabbul esik, mint ha akkor megmondta volna amikor vettem. Így most nem merek neki ruhát adni. Ez mitől jobb?

2015. ápr. 6. 22:05
 25/30 anonim ***** válasza:
72%

Olyan érdekes, hogy amikor karácsonykor ugyanez volt a téma, én azt mondtam, hogy fő az őszinteség, mindenki mondja meg, ha szart kap, de le voltam pontozva. Továbbra is tartom.

De alapszabály, hogy SENKINEK nem veszünk parfümöt.

Parfümöt úgy kell venni, hogy elmész a boltba, befújod magadat a teszterrel, majd egész nap figyeled, hogy milyen irányba változik az illat, el tudod-e viselni magadon, egyáltalán egyezik-e a "kémiáddal".

Nekem is volt egy parfüm, amire nagyon vágytam, papírra fújtam, nagyon tetszett, legközelebb magamra fújtam, először jó volt, de fél óra után elkezdett tőle fájni a fejem.

2015. ápr. 6. 22:07
 26/30 anonim ***** válasza:
A feleséged valóban bután döntött, mert parfümöt nem szabad ajándékba venni még annak sem, akit ismersz.. Mindenkinek más illat tetszik, és mindenkin más egy illat, ahogy keveredik a saját illatokkal. Most nagyot kockáztatott, mert nagyon meg akart lepni téged, és belebukott. Mindenképpen közölni kell valahogy, ha az ajándék nem nyerte meg a tetszésed, de nem feltétlen adott pillanatban kellett volna, amikor várakozva adja át az ajándékot. Jót akart neked. Nem az ellenségedről van szó, akit mindegy, hogyan sértesz meg, hanem a feleségedről. És igenis, ilyen esetekben létezik olyan, hogy kegyes hazugság. Első reakciónak tökéletes egy "még szokatlan az illat, de majd meglátjuk", majd pár nap múlva közlöd vele, hogy nem jött be annyira. Vagy mondhatod azt, irritálja a bőröd, úgyhogy nem tudod használni. Egyik esetben sem fog neked többé parfümöt venni. A ruha példáján is látszik, a feleséged úgy gondolja, ha visszautasítja az ajándékot, amit vettél neki, azzal megbánt téged, mert te a szívedet is beleadtad, hogy őt meglephesd. Fordított esetben pontosan ugyanezt érzi ő is. Lehet, te hisztinek érzékeled, de valószínűleg a feleséged most rosszul érzi magát, amiért elszórt egy rakás pénzt, nem hallgatott az öcsédre, és nem tudott neked normális ajándékot adni. Még akkor is, ha saját hibája. Sőt, főleg akkor. Nem szokott hülyeségekre költeni, ahogyan te is írtad. Azt mondanám, a feleséged reakciója nem jogos, csak érthető. Te viszont kicsit finomíts a "házasságban mindent őszintén" elven, mert az igazságot többféle köntösben lehet tálalni, legalább a szeretteid érzéseire fordíts egy kicsit több figyelmet a haverokénál vagy távoli nagynéninél. Mondtad neki egyébként, hogy szeretnél egy napot vele tölteni ajándékul?
2015. ápr. 6. 23:21
 27/30 anonim ***** válasza:

:-)

én is szóltam mikor olyat kaptam ami nem ízlett :-)

megkaptam h akkor soha többet nem vesz nekem parfümöt

mondtam h helyes, jó döntés

nagyon kényes az orrom erre, ha nem megfelelő akkor képes egész nap fájni a fejem tőle ...

amit kaptam azt elcseréltem egy olyanra ami nekem megfelel :-)

ha szépen normálisan mondtad akkor szerintem csak hiszi a részéről

ne foglalkozz vele, majd megbékél

parfümöt nem illik másnak venni

pont a fentebb leírtak miatt

max akkor ha tudod h mit használ és egy ugyan olyat veszel neki ...

2015. ápr. 7. 08:57
 28/30 anonim ***** válasza:
22%
A barátnod túlreagálta a dolgot (és a reakciója elég gyerekes), bár az sem mindegy milyen stílusban szólnak az ember lányához. Amúgy máskor is érzékenyen reagál a kritikákra? Mert ha igen, az hosszútávon gondokat okozhat, hogy nem lehet vele oszintén beszélni, nálad pedig ez alap. A helyedben leulnék megbeszélni vele ezt a dolgot.
2015. ápr. 7. 12:23
 29/30 anonim ***** válasza:
*feleséged
2015. ápr. 7. 12:27
 30/30 anonim ***** válasza:

Én nő vagyok de még szerintem is túlreagálta a feleséged a dolgot. Ha valami nem tetszik, nyugodtan meg lehet mondani normális stílusban.

Nálunk is volt olyan, hogy terveztem egy apróságot adni a férjemnek, de még mielőtt megrendeltem volna azt a bizonyos dolgot, kiderült, hogy nem tetszene neki abban a formában amiben én gondoltam. Szomorkodtam egy kicsit nyilván, mert nem esett jól, de a hisztéria már túlzás a feleséged részéről. Arra pedig, hogy most nem szól hozzád, csak annyit tudok mondani, hogy óvodában a helye.

2015. ápr. 7. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!