Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ennyi volt a kapcsolatunk?
Nyáron lesz/lett volna az esküvőnk. Nemrég szóba került köztünk, hogy az esküvő után eladjuk /vagy kiadjuk/ a lakásainkat és veszünk egy közös házat. (Már három éve együtt élünk az ő lakásán, de megbeszéltük, hogy nem adjuk el az enyémet, jól jöhet még.) Na most én alföldi vagyok, itt születtem, itt éltem egész életemben, a hegyekbe maximum egy hétvégi kirándulás erejéig mentem, és elég is volt annyi. Számomra tulajdonképpen evidens volt, hogy itt veszünk házat. A párom viszont egy hegyi falucskában élt 8 éves koráig, és állítása szerint, mindig is visszavágyott oda (ezt most hallottam tőle először). Tehát ő a hegyekbe akar költözni. De ez még hagyján, ezt még talán megoldottuk volna, de ő faluba akar költözni. Na ezt már nem. Nem azért tanult meg güriztem hosszú évekig, hogy a kiharcolt kényelmes városi életemet csak úgy eldobjam és visszaköltözzek valahova az isten háta mögé.
Iszonyatosan összevesztünk. Előfordult már persze, hogy valamin összevitatkoztunk, mindenkivel előfordul, de így még soha. És most nem tudom mi van. Azóta egyikünk se hozakodott ezzel elő, de nyilván nem lehet ennyiben hagyni. Szóval tanácsot kérnék, mit tegyek. Próbáljam valahogy meggyőzni, vagy csak egyszerűen szakítsak? Lehet egyáltalán "csak egyszerűen" szakítani, két hónappal az esküvő előtt? Fogalmam sincs mit kéne tennem...
Koltozzetek Felsotakanyba, kis falu, to, szarvas, erdo, a Bukk kapuja, patak a kert vegeben akar, jo levego. De wellness szalloda is van: Bambara.
Eger meg 5 perc kocsival, 20 perc busszal. :) Plaza, mozi, sok bolt, anyamkinja, strandfurdo, torokfurdo, var, minaret, sok latnivalo. :)
Gyerekkent jo volt ott felnoni.
Na ne már!!! Hogy hogy eddig sosem beszéltetek ilyesmiről?!
Amikor 2 ember eldönti, hogy hosszú távra tervez a másikkal, akkor szoktak közösen álmodozni. Ilyenkor rögtön ki szokott derülni az ilyesmi. Ha ti nem szoktatok közösen álmodni, tervezni, akkor mit akartok egymástól?
Mi tudjuk egymásról, hogy milyen országokba, tájakra szeretne eljutni a másik. (kb egymás bakancs listájának az 1/3-át tudjuk)
Azt is tudjuk, ki-hol telepedne le, ha milliomosok lennénk. Szerencsére hasonló az ízlésünk.
Tudjuk, hogy mindketten vidéken akarunk házat, haszon állatokkal.
Olyan jó közösen szőni a további közös életünket. Vagy úgymond faggatni a másikat az álmairól.
Ti nem voltatok kíváncsiak egymás elképzeléseire, álmaira, hogy ez most olyan durván mellbe vágott?
Nem vagyok híve,hogy eldobáljuk a kapcsolatainkat. Egy próbát megér, hogy megbeszéljétek. Talán sikerül kompromisszumra jutni. De ha nem, ha ennyire különböztök....
12
Uhh a hidegrázást kapok tőle, enegm anyós akar rávenni költözzünk oda.. Igen, a hely szuper..de munka kb semmi..Eger tiszta őrület ilyen szempontból...
Kompromisszum...
Mi is Bp-en dolgozunk de nem ott veszünk házat. Falun fogunk lakni, ahonnan még nincs túl távol a munkahelyünk ( jelenleg Bp-en belül is 50perc a lehrö idebb utam, a szüleimtől ugyanannyi, pedig Pesttől 50kmre laknak.. Tehát a kompromisszum..
A városi életben mi a kényelmes? Mármint mi hiányozna igazán?
A vőlegényed mit nem szeret benne, es mit a falusiban?
Hát... Felsőtárkány nekem is eszembe jutott, szép hely, de az is igaz, hogy Eger meg a munka... tényleg attól függ, mivel foglalkoztok. De minden nagyváros mellett vannak falvak. Az első fontos dolog élhetőség szempontjából úgyis az, hogy hogyan tudtok dolgozni. Meg milyen a közlekedés. Továbbá, ha akartok gyereket, a gyermekeknek mire lesz/lehet szükségük, milyen iskola, sport vagy művészi tevékenység, hiszen hiába akarsz belőle focistát nevelni, ha ő gitározni akar.
Még van egy kis időtök álmodozni a közös jövőről, keressétek meg a kettőtök elképzelése közötti megoldást, vagy ha nem sikerül, sajnos tényleg le kell mondani az esküvőt... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!