Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy zsidó férfi elvehet feleségül egy nem zsidó nőt?
Kedves Rabbi!
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy a Kedvesemmel szeretnénk zsidó esküvőt és nagy valószínűséggel én nem vagyok zsidó, de ő igen ilyenkor mi a teendő vagy ez nem zavaró ok nem értek hozzá remélem, tudtok segíteni! (Dávid)
Tisztelt Dávid!
A zsidó vallás szerinti házasságot csak zsidó vallású férfi és hölgy köthet!
7. Kicenzúrázták a válaszomat : "Sajnos igen." pedig erre céloztam vele. Mi zsidók nem ismerjük el! Sajnos vannak rá példák,de vallásilag nem elfogadható.
De gondolom ez is törölve lesz és a tiéd is. Antiszemitizmus van itt is. :(
Kedves #8: " Mi zsidók nem ismerjük el!"
Pont hogy te vagy az előítéletes és nem elfogadó. Mi köze ennek az antiszemitizmushoz? Nme téged nem fogadnak el, hanem pont te egy nem zsidót.
Polgári szertartással simán, és ahogy már írták, jogilag csak az számít, a templomi csak jelképes valami.
Mondjuk korábbi kommentekből az látszik, hogy a templominak már lehet akadálya, de házasság szemszögéből nincs jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!