Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én csinálok bolhából elefántot, vagy jogos a felháborodásom?
A férjem idén lesz 40 éves, és hajbeültetést szeretne csináltatni magának. Először azt hittem, hogy viccel, de komoly az elhatározása, már túl van az első konzultáción. Sikerült jól összevesznünk, az érveink a következők:
Övé:
- nagyon régi vágya ez
- zavarja, hogy kopaszodik (fejtetőn)
- úgy érzi, hogy megérdemli ezt az "ajándékot" a 40. születésnapjára.
Enyém:
- ha nem tudja elfogadni magát így, ahogy van, szerintem ezen a hajbeültetés sem fog segíteni (egyébként nincs baj az önbizalmával, legalábis eddig azt hittem).
- nekem így jó, ahogy van
- kb. 700.000 Ft az ára (én ennyire becsülöm, bár nem hajlandó elárulni a tényleges költséget). Ezt a pénzt másra is költhetnénk. Nem vagyunk szegények, de gazdagok sem. Megéreznénk ennek az összegnek a hiányát.
- szerintem ciki ez az egész
- ha elítési azokat a nőket, akik műcicit csináltatnak, akkor ezt miért nem?
Ahogy írták, az ő érvei elég elfogadhatóak, érthetőek. A tied meg kb úgy baromság ahogy van.
"ha nem tudja elfogadni magát így"
Hagyjuk már ezt a szent dumát. Az élet nem az elfogadásról szól, ha valamin tudunk javítani, vagy előre tudunk benne lépni, akkor miért kellene elfogadnunk?
"nekem így jó, ahogy van"
Ez a tipikus női altatás, hogy jó vagy úgy ahogy vagy. Aztán meg az lesz a panasz hogy miért olyan amilyen.
"Ezt a pénzt másra is költhetnénk"
Ez valahol érthető is, de ha neki ez jelenti a boldogságot, akkor miért költene másra? Alapból az emberek rengeteget költenek magukra, illatszerek, fogászat, sportok...miért pont egy ilyenen kellene spórolnia ha telik rá?
"szerintem ciki ez az egész "
Azt hittem a ciki nem ciki dolgot óvodás korukra kinövik az emberek...
"ha elítési azokat a nőket, akik műcicit csináltatnak, akkor ezt miért nem?"
Ez szerintem összetett dolog, mert van olyan nő, akinek amúgy is jó mellei vannak, és felesleges lenne tönkre vágnia a testét 2 légzsákkal, meg van akinél érthető hogy szebbet-nagyobbat vagy egyáltalán mellet szeretne.
Az én férjem 26 éves lesz idén, 19 éves korára már bizony elkezdett sajnos kopaszodni ("mickey-egeresedett", aki érti...), és ez sajnos egyre rosszabb lesz. Engem nem zavar, imádom őt így is (már kopaszodott, mikor összejöttünk), amit elég gyakran mondogatok neki, de őt az első perctől kezdve borzalmasan frusztrálja. Lényegében mondhatok bármit, mert ő MAGÁNAK nem tetszik, és igen, mondogatta már, többször, hogy ha egyszer lesz rá pénze, hajbeültetésre megy. Soha nem mondanám neki azt, hogy ez ciki, és nem ítélném el/nézném le ezért, mert tudom, hogy ez tényleg egy érzékeny pont számára, és eszembe se jutna ezt a lehetőséget elvenni tőle. Tudom, hogy tényleg nagyon zavarja, mondhatok én bármit, hogy mennyire jó pasi így is. És teljesen megértem, ha én valamiért épp csúnyának érzem magam, nekem is hiába mondja a férjem, hogy ő ugyanolyan szépnek lát, mert én magamat nem, és emiatt nem érzem jól magam. Szerintem nem kell ebben egyből azt látni, hogy jajj majd biztos 20 éves csajokra fog utána vadászni, simán lehetséges, hogy ez tényleg ennyire fájó pont neki.
Szóval én megértem a problémát és ha nem halnánk emiatt éhen, belemennék a beültetésbe.
27N
Köszönöm szépen a válaszokat! Meglepődtem, hogy ilyen sokan az ő pártján vagytok. Ezek szerint mégis velem van a baj.
Annyit még hozzátennék, mivel többen szóba hoztátok az anyagiakat. Természetesen nem a gyerekek elől venné el a vacsorát, és a számlákat is ki tudjuk majd fizetni. De kb. ez az összes megtakarított pénzünk. Az építkezés ota most kezdtünk tudni félretenni. Közös kassszan vagyunk, de kulon bankszamlank van (van hozzaferesem az övéhez). A fizetése kétszerese az enyemnek, talan ezert is érzi azt, hogy ez neki jar (vagyis hogy nem a "kozosbol" veszi el).
3 gyerekünk van, a kicsi 1 eves volt, amikor visszamentem részmunkaidőben dolgozni (1,5 éve) hogy konnyebb legyen anyagilag a családnak. Most 2,5 éves és mar teljes munkaidőben dolgozom. Igyekszem spórolni, ahol lehet, teszem fel a használt babakocsit, etetőszéket, ruhákat a netre, hogy be tudják segiteni a fiuk új bringájába, ami a férjem szerint felesleges, mert van rollerjük.
De ezzel nem az igazamat akarom védeni...vagy mégis? Nem tudom, csak kijött ez is belőlem.
Még egyszer köszönöm Nektek!
Az emberek sajnos nem úgy működnek, hogy "másoknak tetszem, akkor magamnak is".
Én az utóbbi 3-4 évben felszedtem egy jó 15 kilót, ami még nem számít soknak az addigihoz képest, de engem zavar.
Hiába mondja a barátom, hogy szexi vagyok és gyönyörű, ha én magam nem érzem annak.
Valószínűleg a te párod is így van ezzel.
Ő nem érzi magát jól a bőrében így, teljesen mindegy, ki mit mond.
Ha a világon az összes ember azt hangoztatná, hogy én vagyok a legszebb nő a világon, valószínűleg akkor is fogyni akarnék, mert MAGAMNAK nem tetszem.
Szerintem próbáld így nézni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!