Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ritka manapság, hogy egy családban, mindkét szülő normális keresettel rendelkezik?
Ezt mondta minap a kolleganőm, hogy ritka ám az olyan család,mint a miénk, hogy mindkét félnek viszonylag normális keresete van. Én nem ezt látom. A környezetünkbe szinte mindenkinek rendes, jól fizető állása van. Anyukának ès apukának is.
Én amugy nettó 160 ezret keresek.
Férjem nettó 280-at.
Nálatok hogy van ez? Mennyit kerestek ti ill. a párotok?
pont az a baj ahogy nálatok is hogy a nő jóval kevesebbet keres mint a férfi a diplomás ovonő, ápolónő a 160 se kapja meg elmész 1-2 éve gyesre még kevesebbet kapsz,
szülés után ugyanoda már nem vesznek vissza mert a helyeden egy fiatalabb vékonyabb pasi ül aki nem megy folyton szabira mert beteg a gyerek
Én 110-120 körül keresek, a párom 120-140 körül. Persze ez változó: most fogok diplomázni, ezért úgy számoltam, hogy áprilisban, májusban és júniusban is ki kell vennem két hét szabit a szakdoga és az államvizsgák miatt.
Utána ha a szakmámban helyezkednék el, akkor közalkalmazott leszek, a kezdőbérem 80 ezer körül lenne. Szóval nem így tervezem, inkább megpróbálok a jelenlegi helyemen feljebb lépni.
A szüleimnél azt látom, hogy apukám 180 nettót keres, anyukám munkanélküli (nem kap már semmit), az összbevételük nem éri el a 200 ezret. Mondjuk nekik saját házuk van vidéken, a mi fizetésünk jó részét elviszi egy pesti albérlet.
Nekünk az ismeretségi körünk nagyon heterogén: ismerünk olyan családot, ahol egy minimálbérből és segélyekből élnek egy huszonvalahány négyzetméteres egyszobás garzonban hárman, és olyat is, akiknek a bevételét megtippelni se tudom, egy több mint 1000 m2-es rózsadombi villában élnek ketten. Hozzájuk szeretünk menni a legjobban kertipartira :)
Azt nem tudnám megmondani, hogy mennyire ritka a "normális kereset". Igazából azt se, hogy mennyi az annyi: én magunkat elég csórónak érzem, de van olyan ismerősöm, aki odáig van, hogy a vőlegénye 160 ezres fizetése mennyire szupersok. Normális megélhetéshez az lenne a minimum...
Höhö, a "Budapesten a 160 ezer normális" fizetéshez csak azt tenném hozzá, hogy a férjem itt katona (12 éve) és 116 ezer forintot keres, mint altiszt (nyelvvizsgapótlékkal). Jó mi? És ő még jól keres ám, a legénységből vannak, aki 70-80 ezret visznek haza.
Hej élet, be gyöngy élet, ennél szebb sem leee-heeet.
Anyám közalkalmazottként (mérlegképes könyvelő egyébként) egy intézmény gazdasági osztályát viszi a hátán olyan 99 ezerért. Már abból számolva, hogy az anyám, elég világos azt hiszem, hogy nem frissen került a rendszerbe.
És ezek normális fizetések normális munkahelyek. Kíváncsi lennék, hogy a szerencsétlen pénztárosok stb. vajon mennyit kapnak, mert biztos sokkal kevesebbet, pedig az is normális állítólag.
Lassan már ha nem 65 ezret kapsz, akkor össze kell tenni a két kezed. És nem csak szar végzettséggel, meg anélkül kapnak nevetséges pénzt az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!