Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok arról a felfogásról, hogy a megcsalás megbocsátása a házasság erejének mércéje?
Néhány embertől hallottam ezt a véleményt. Szerintük ha valaki nem képes megbocsátani a félrelépést akkor nem is szereti igazán a párját és ha valaki egy több évig tartó szerető tartást is megbocsát az az igazán odaadó és nagyszerű házastárs.
Nektek mi a véleményetek erről? Én személy szerint hülyeségnek tartom, mert ez alapján bárki aki félrelép azt mondhatná, hogy csak azért tette, hogy letesztelje a párja szeretetének erejét. De ez az én véleményem.
Igen, ezt hivják kb érzelmi zsarolásnak.
Nekem is már mondtak hasonlókat mikor elhagytam őket (egyszerűen megszűnt az érzés), és azt vágták a fejemhez hogy "nem is szerettem őket ha olyan könnyen elengedtem".
Egyetértek a véleményeddel.
Akkor ennyi erővel mindent bocsássunk meg neki, ő majd megcsal majd a végtelenségig, mert tudja hogy van egy olyan társa aki mindig megbocsájtja neki.
Kérdem én, ez igy élet? Ez a boldogság?
HÁT NEM !
Házasságban (én úgy gondolom) hogy csak a megcsalást nem szabad megbocsájtani, de soha!
Nem voltunk házasok az első szerelmemmel, aki megcsalt. Azóta sem szerettem úgy senkit, mint őt, de nem tudtam feldolgozni, megbocsátani neki. Elkínlódtunk még egy darabig, végül kirúgtam, amikor megkérte a kezemet - az jutott eszembe, hogy ha fiatalon, csinosan, egészségesen nem voltam elég, mire számíthatok, ha terhes leszek, álmosan, nyűgösen kóválygok a baba körül otthon, vagy megbetegszem?
Ez, amit írsz, hülyeség és tipikus érzelmi zsarolás, ahogy itt valaki már írta. Aki nem tartja be a "játékszabályokat" (ti. nem csalom, nem bántom meg azt, akit szeretek), milyen alapon vár el bármit a szerelem/szeretet nevében, amit pont ő árult el?
Én azt gondolom, hogy hülyeség, dacára annak, hogy azt gondolom, egy hosszú kapcsolatot nem biztos, hogy felrúgnék egy, ismétlem 1 db félrelépés miatt, ha azonnal bevallja és tőle tudom meg. Tehát vannak feltételek, és ezt is csak Talán! A fenti esetet mondom botlásnak. Minden más hazugság. Az is, ha nem mondja el, az is, ha viszonyt folytat. Azt már nem bírnám megbocsájtani.
Jóban rosszban. Ezt fogadtam meg, a botlás a rosszban, ez jelentheti azt, hogy valami baj van a házassággal, ami talán az én hibám is, hát oldjuk meg. De egy viszonynál esély sincs arra, hogy javítsunk, mert kapásból hülyének néznek, nem kell megoldani a problémát, minek, hiszen másnál keres vigaszt. Ugyanígy a 2. félrelépés, nálam válóok. Egy botlás még TALÁN megbocsájtható, kettő már nem botlás.
Nem a házasság mércéje a megcsalás megbocsájtása, hanem az adott két ember kapcsolatáé és személyiségéé. Mert ugye nem csak házasságban van megcsalás. Én ezt gondolom.
Az a véleményem, hogy sok a gané ember, férfi is, nő is.
A félrekúr, és lebukik, az próbálja menteni a menthetőt. Hogy a másik fél ezt bekajálja-e, az attól függ, mennyire bafa...fék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!