Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nagyon nehezen viselem, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon nehezen viselem, hogy a férjem állandóan estig dolgozik. Bennem van a hiba?

Figyelt kérdés

A férjem minden nap este 8-10 körül ér haza. A gyerekek picik (1 és 4 évesek), én még az 1 évessel itthon vagyok. Nagyon nehezen viselem, hogy minden az én nyakamba szakad, hogy nincs társam, hogy egyedül nevelem a gyerekeket. Apa imádja őket és engem is. Ha itthon van, akkor nincs semmi gond, de képtelen hétköznap korábban hazajönni. Reggel 6-7 körül indul, és este 8-10 körül ér haza. A gyerekeket is megviseli. A 4 éves már olyat is mondott, hogy "apa biztos nem szeret, azért nem jön", pedig nem igaz, mert nagyon szereti őket.

Féltem is, mert nem jut ideje a szervezetének, hogy regenerálòdjon, a januárt már gastritis-szel indítottuk, amit a stress váltott ki.

Nem akarok állandóan veszekedni, hogy este 8-kor még miért elérhetetlen telefonon, nem tudjuk, kb. mikorra várható, hogy miért akkora beszél meg tárgyalásokat, hogy miert nem siet haza a családjához, de ha nem szólok, azt hiszi, hogy ez így normális, és még tovább húzza az időt...

Mit tegyek?

#család #munka #stressz #magány #egyedül nevelni
2015. márc. 20. 11:32
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
71%

Ha olyan a munka akkor bizony ezt be kell nyelni.

Maximum üljetek le beszéljétek meg és számoljátok át, hogy ha munkát váltana akkor, hogy jönnétek ki illetve van-e e lehetőség váltásra.

Mond el neki, ezt a problémád.

Amúgy nem vagy egyedül, az én testvérem is reggel 6-este 10 ig dolgozik vendéglátásban.

2015. márc. 20. 12:48
 12/26 anonim ***** válasza:
69%

Mit és hol melózik?

Sajnos sok vidéki ismerősöm van aki a 06:00 -os busszal megy a városba,lehúz 10-12 órát és biza 22-23:00 mire hazaér,heti 5 napban. E mellett nem él. :(

2015. márc. 20. 12:50
 13/26 anonim ***** válasza:
35%
De a pénze jól jön ugye? Vagy lépjen ki és eltartod?
2015. márc. 20. 12:52
 14/26 anonim ***** válasza:
40%
Ez nagyon nehéz ügy, mert ha te is vissza szeretnél menni dolgozni, akkor majd mindent egyedül kell csinálnod, nyilván nem fog tudni segíteni a logisztikában. Még annyit, hogy nyilván vidéken nehezebb, de Budapesten, ha van normális szakmád, nem kell ennyit dolgozni. Kíváncsi vagyok, mit és hol dolgozik a férjed. Nálunk volt hasonló vita a férjemmel, én besokalltam, és váltott munkahelyet. 47 százalékos hozzászóló, elhiszem, hogy utálod a nőket, de mit nem lehet megértése azon, hogy egy nőnek nem jó folyton egyedül. A gyerekek este nyolckor optimális esetben alszanak, mit nem értesz azon, hogy rossz nekik, hogy szinte nincs apjuk. Arról nem is beszélve, hogy sok férfi tudatosan, vagy tudat alatt, de azért dolgozik ennyit, mert egyszerűbb akkorra hazáérni, mikorra már el vannak rendezve a gyerekek, tehát kész a vacsi, altatás, fürdetés. Tehát nem a szükség viszi rá őket arra, hogy este nyolcig az irodában üljenek, hanem a kényelem. Le leszek pontozva, de igen, van ilyen bőven. Az én cégeknél is van négy gyerekes apuka, aki munkaidő után is mindent kitalál, csak haza ne kelljen menni a gyerek zsivajba.
2015. márc. 20. 14:11
 15/26 anonim ***** válasza:
51%
Ja, 13-as még annyi, hogy egyáltalán nem biztos, hogy apuka cserélne anyukával. Azok a férfiak, akinek jó szakmájuk van, ami viszonylag kényelmes munkavegzest biztosít (ügyvéd, informatikus, tanár, stb.) soha nem cserelnenek az otthon takarító, pelenkázó anyukával. Sőt, baromi kényelmes a karriernek élni és minden egyébre ott a feleség. Én ezt ateltem, és nem is volt baj addig, amíg otthon voltam. De amikor visszamentem dolgozni én is, és azt láttam, hogy minden (háztartás, gyermek körüli teendők) továbbra is az én nyakamban van, míg férjem a munkájának él (nem, nem az anyagiak miatt) , akkor nagyon besokalltam.
2015. márc. 20. 14:24
 16/26 anonim ***** válasza:

NEhezen viselhető!

Azok a gyerekek nőni és idősödni is fognak,tehát egy idő után te is mész vissza dolgozni,így az otthoni teendőket el kell osztani!

Én január óta dolgozom újra,ráadásul 2 műszakban. Páromnak muszáj azóta megoldania,hogy a gyerekek,mikor délutános vagyok,hazakerüljenek az oviba,vacsit kapjanak,meg legenek fürödve és időben aludjanak! Eddig egéész jól haladunk,de belátja,hogy nem könnyű feladat.HA délelőtt dolgozom,akkor munka után minden az én nyakaba szakad,ami a háztartást illeti.

2015. márc. 20. 17:17
 17/26 anonim ***** válasza:
44%

A férjed azért dolgozik, hogy legyen mit ennetek. Ha éheznétek, az lenne a bajod. Bocsi hogy ezt írom, de túl sok időd van ilyeneken agyalni. Foglald el magad.

Az én férjem negyed 5-kor megy reggel, és este fél 11-re ér haza. Legtöbbször 12 órázik, hetente 1 esetleg 2 alkalom van, amikor 10 órát húz le. Az előző munkahelye még rosszabb volt, fáradtabb volt, mert csak 1 szabadnapja volt hetente. És mindkettő nehéz fizikai munka. Ő nem is tudná elviselni azt, hogy egy irodában van, megőrülne tőle. Neki az nem tenne jót.

Így azt csinálja amit szeret. A mostani helyén nem fárad el, azt mondja fele annyira sem, mint a régin, hétvégente ki tudja magát pihenni, és messze ő a legjobb:)

Emellett, mivel nem fogad el pénzt, nem megy be részegen, nem csinál hülyeséget, rendesen dolgozik, biztos munkahely, amennyire biztos lehet egy munkahely a mai világban. És ez fontos szempont.

Én nem panaszkodom, hanem értékelem azt az időt, amit itthon tölt velem. Amíg várom, hogy haza érjen (én korábban érek haza a munkából), elfoglalom magam olvasással, hobbival, tévével, netes játékkal, a ház rendben tartásával, a kutyával...

Neked ott vannak a gyerekek, ha nem jársz dolgozni, nem kapsz teljes fizetést, ezzel hozzátéve az anyagiakhoz, akkor amellett hogy velük foglalkozol, foglald le magadat is valami hasznossal, ami eltereli a figyelmed.

Panaszkodás helyett hálás lehetnél inkább, hogy gondoskodik rólatok. Piszok nehéz magát és még 3 embert eltartani.

Most mondjam azt, hogy ha ennyire zavar, hogy sokat dolgozik, akkor keríts valakit aki vigyáz a gyerekekre, menj el dolgozni te, és mond neki hogy keressen másik munkát? Megtennéd ezt? Kockáztatva, hogy akár hosszabb időbe is beletelhet míg munkát talál, vagy ha talál, netán próbaidő alatt indok nélkül kirúgják, és addig majd te tartod el a családot? (Ha igen, szerintem már megtetted volna)

2015. márc. 20. 17:39
 18/26 anonim ***** válasza:
81%
A férjem orvos és én is. Ez nálunk tök természetes. Ráadásul nem ügyelünk, válallkozóként dolgozunk, nem közalkalmazottként. Nehéz otthon lenni egy babával. 1 évesen már mehet blcsibe, te is tudsz menni dolgozni, és akkor nem fog ennyire megviselni. Mondom ezt két gyerekkel a hátunk mögött. :)
2015. márc. 20. 19:07
 19/26 anonim ***** válasza:
71%

Sok naiv ember. Nem mondom, hogy kérdező férje ilyen, mert nem ismerem, de azért nehogy azt higgyétek, hogy olyan nem létezik, hogy a férfi szívesebben tölti az időt a munkahelyén, minthogy otthon fürdessen, pelenkázzon, etessen este. Hány ilyet ismerek...., rengeteget!

Az meg nem, nem öröm, hogy otthon társ nélkül, egyedül egész nap. Iszonyat nehéz.

Az meg nagyon jó megoldás, hogy a nő menjen vissza dolgozni, hogyan? Semmi segítsége nem lesz. Egy ilyen munkamániás féj sosem fogja vállalni, hogy felváltva viszik a gyereket az oviba, vagy ő is megy táppézre betegség idején. Egy ilyen kvázi egyedülálló nő munkaerőpiaci értéke nulla. Tudom, mert én is átéltem ezt, azzal a különbséggel, hogy nálunk dolgoztunk rajta, és helyretettük a dolgokat a férjemmel.

2015. márc. 20. 19:16
 20/26 anonim ***** válasza:
73%
A férjemmel rendszeresen játszották azt, hogy reggel elment, és soha(!) nem lehetett tudni, mikor jön haza... Január 1- dec.31ig volt ügyeletben, 0-24 óráig... Se szabadság, se hétvége, semmi... Ha csörgött a telefon, azonnal indulás, és majd jön valamikor... Egyik nap elment dolgozni reggel 6kor, másnap du fél3kor ért haza! Addig nonstop munka, és még vezetnie is kellett nem keveset... Szerinted ez milyen volt? Én is meguntam. Megmondtam, vagy másik munkahely, vagy viszem a gyerekeket, és lecarom. Mivel utálta ő is, így nem volt nehéz döntés. Amíg nem talált sokkal jobb helyet, addig maradt. Azóta szerencsére nem kell vezetnie, mert helyben van, fix munkaidő, lehet előre tervezni!
2015. márc. 20. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!