Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házasok mindent megosztanak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házasok mindent megosztanak egymással?

Figyelt kérdés

Gondolok itt infora, jelszóra, vagyonra...stb.

Pl. sms-e jön az egyiknek és a másikkal tudatni kell, hogy ki az és mit akar? Vagy e-mail jelszót,bank jelszót egymásra bíznak? Beszámolnak mindenről?

Az hogy egy háztartásban mindent közösen használnak egyértelmű, de rögtön "ami az enyém az a tied is?" Az ember hosszútávratervez ha házasságot köt, de mivel sok a válás a törvény is védi a feleket. Nem véletlenül 5év után közös minden, ezért kérdezem. Meg, hogy másoknál mennyire működik a bizalom,beavatás... mert akinél külön számla van, az nem véletlenül van külön és ettőlmég nem rossz házasok,csak szerintem nem kell fürkészni egymás megtakarítását, mert inkább az a fura.

2015. márc. 5. 08:28
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Nálunk maximálisan játszik, az ami az enyém a tiéd is elv. De ettől még külön számlánk van, és jól írod, nem véletlenül. Persze itt az ok lehet egészen más, mint amire gondolsz.

Jelszavakat van amit megosztunk, mert semmi titkolni valónk nincs, de van amit nem, mert felesleges lenne tudnia a másiknak (pl. a bankkártya PIN kódja ilyen)

Ja és nálunk nem 5 év után volt közös minden, hanem a "hivatalos" összeköltözés előtt (mikor még papíron külön laktunk, de valójában 7/5 napot együtt töltöttünk)

2015. márc. 5. 13:28
 22/28 anonim ***** válasza:
"... ez nem tartozik rá és szerintem visszaélne vele." Az a baj, hogy nem bízol benne. Akkor mi értelme?
2015. márc. 5. 13:29
 23/28 anonim ***** válasza:

Nem KELL beszámolni. Ha épp megkérdi, akkor megosztom, hogy ki hívott és miért. Nincs titkolnivalóm előtte, ha megkérdi és van kedvem beszámolni, beszámolok részletesen, ha nincs kedvem beszámolni, akkor csak annyit mondok, hogy XY és ezt akarta, semmi komoly. Vagy ha vele kapcsolatos meglepi, akkor mosolyogva mondom, hogy titok. ;)

Jelszavakat megosztjuk egymással pl. ilyen alkalmakkor: "itt vagyok a mittudomén melyik ház előtt, nézd már meg lécci az e-mailben, hogy melyik kapucsengő" - mert nincs okos telefonom. Volt pár ilyen alkalom, mégsem emlékszünk egymás jelszavaira, nem tartjuk számon, mert minek. Eszünk ágában sincs kutakodni. Ha megnéztük és bediktáltuk, amit akartunk, kilépünk az e-mail fiókból.

Közös kasszán vagyunk, igaz a számla külön van, de nincs énpénzem-tepénzed. Mindkét beérkező összegre úgy tekintünk, hogy közös pénz. Megbeszéljük, ha valamelyikünknek szüksége van valamire, nem korlátozzuk egymást a hobbiban, megvitatjuk az anyagi helyzetünket, meg hogy most ez belefér-e, stb... Nálunk ez jól működik, nincs se sértődés, se kivételezés...

Nekünk eszünkbe se jut a válás, azon dolgozunk tudatosan, hogy ez, ami most ennyire jó, minimum ugyanilyen jó maradjon 5-10-20 év múlva is, ha nem még jobb! ;)

2015. márc. 5. 13:35
 24/28 A kérdező kommentje:

A régi e-mailek nem azért vannak meg, mert valaki fontos volt, vagy visszanézegetem, hanem mert ez nálam amolyan archiválás. Mindent megörzök. 27 éve írok naplót is, és mind megvan. nem olvasom vissza, csak leírni volt jó és szükséges. De köszönöm a hozzászólásokat, mert segít átgondolni a dolgokat. Talán tényleg nem kell a múltból megőrizni dolgokat.Sajnos a sérelmeket is "dédelgetem"- nem egy partnerem vert át.És a mostani is beleolvasott a naplómba, majd szemrehányást tett nekem az adott dologért amit olvasott, pedig abban az esetben is én voltam a megalázott, inkább a védelmembe kellett volna álljon, ha már annak az infónak a birtokába került és a naplómba olvasott. Ez azt jelentette számomra, hogy mindenembe bele akar avatkozni. De lehet, hogy én éltem túl sokat egyedül a rossz kapcsolat után.

Igen, nem bízok benne, mert mindig régi pasikat vél felbukkanni, akik engem akarnak. Pedig akivel vége, azzal vége, de attól még párszót válthatok vele a Fb-on.Vagy akarhat ő bármit, ha én nem. És nem akarok. Viszont házasság után se egy személy lesz az ember, hanem két ember aki együtt él, segíti egymást,nem korlátoz, kutakszik, birtokol...stb. Én mindig az élni és élni hagyni elvet alkalmaztam. Ezt szeretném viszont is.

2015. márc. 5. 17:28
 25/28 anonim ***** válasza:
Mi mindent megbeszélünk. Ilyen típusok vagyunk, nekünk ez a természetes. Jelszavakat stb tudjuk, pénz közös, de nem kémkedünk egymás után. Bízunk egymásban. Másképp nem működne.
2015. márc. 5. 18:46
 26/28 anonim ***** válasza:

Mi 5 eve vagyunk hazasok es megbizunk egymasban, ezert nem turkalok s telefonjaban, meljeiben, feszbukjaban.Neha megker h olvassam el h ki irt, vagy allitsak be valamit de ezen kivul semmi. Nalam minden le van kodolva es az egyetlen kod amit tud az a pin kodom es ennyi.

Nincs te penzed en penzed, de a kocsi az ove, a futogep pedig az enyem es sorolhatnam. Nem erezzuk szukseget annak, hogy tudjuk egymas jelszavait, meg ilyen baromsagok:-))

Kell a privat szfera:-)

2015. márc. 5. 19:14
 27/28 anonim ***** válasza:

"a mostani is beleolvasott a naplómba"

Az engedelyed nelkul?

Hajaj...

2015. márc. 6. 07:02
 28/28 anonim ***** válasza:

Nálunk pl. közös a bankszámla, tudjuk egymás jelszavait (e-mail fiókokhoz) - ezt a szükség hozta így, az mindegy, hogy miért, a kocsi a férjem nevén van, már akkor megvette, amikor még csak együtt jártunk, de most már abszolút közösnek tekintjük, az viszi, akinek éppen kell.

Az, hogy beszámolunk-e mindenről? Mindketten elmeséljük egymásnak esténként, hogy mi történt aznap a munkahelyen, vagy ha valami érdekeset láttunk-hallottunk valahol (boltban, buszon, villamoson stb.).

"sms-e jön az egyiknek és a másikkal tudatni kell, hogy ki az és mit akar" ez viszont túlzás!!! Kivétel ez alól, ha valamelyik ismerősünk csak egyikőnknek ír, hogy "figyelj már, GYERTEK már el ide vagy ide", mert ugye ez mindkettőnknek szól, de jogosan csak egyikőnknek küldik el.

De egyetlen házasságban sincs helye beszámoltatásnak! Valamint az sem egészséges, ha valamelyik félnek behódolóan be kell mutatnia a híváslistáját vagy a kimenő/bejövő üzeneteit!

2015. márc. 7. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!