Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólnál, ha kiderülne, hogy míg te dolgozol a férjed egyedül hagyja a gyereket?
Ma panaszkodott egy ismerősöm, hogy nem tudja mit kezdjen a férjével, mert kiderült, hogy amikor ő dolgozik és azt hiszi a gyerek otthon van biztonságban az apjával, az apa nincs is otthon. Engem szószerint kirázott a hideg mikor arra gondoltam, hogy szegény kislány egyedül van otthon, néha még sötétedés után is.
Nekem még nincs gyerekem lehet ezért látom ezt ennyire drasztikusnak, de én erősen átgondolnám a válást, mert nem tudnék egy megbizhatatlan emberrel együtt élni.
Pedig normális(nak tűnik) a férfi, rendes apuka és férj kívűlről nézve. Ki tudja hány ilyen ember van még a világban, aztán meg kikészülnek, ha szegény kisgyerekkel történik valami. :(
Ezen kiakadtam! Én azon kiakadtam, mikor a férjem bevallotta a minap, hogy néha, mikor megy egy kisboltba autóval a lányommal, akkor van, hogy a bolt elé parkol és bennhagyja a gyereket a kocsiban úgy, hogy bezárja a kocsit és nagyon max 5 percre megy be a bolt meg nagyon kicsi és hatalmas nagy kirakati üvegén a bolt bármelyik pontjáról rálát a kocsira és a lányunkra. Mondtam neki, hogy soha többet ne csináljon ilyet mert kinyírom. A mi lányunk 4.5 éves. Be is tanítottam, hogy ha még egy ilyet csinál az apja, akkor egy, szóljon rá, ne menjen bele, kettő, nekem mondja el. És ezt a férjemnek is mondtam, hogy ezt mondtam a lánynak, úgy hagyja kinn a kocsiban. Na, azóta még nem hallottam, hogy kinn hagyta volna...de remélem tényleg nem is hagyja kinn. Ha itthon vagyok, kimegyek a kertbe és egyedül vagyok itthon vele, akkor is pár percenként ránézek. Atyaég, szegény gyerek, órákig egyedül.:(
Nem tudom, hogy bíznék meg benne utána, valószínű azonnal nem hajítanám ki, hanem komoly fejmosás után ellenőrizném egy darabig telefonhívásokkal-odakérem a telefonhoz a gyereket, hogy szóljon bele, ezzel bizonyítva, hogy együtt vannak. Ha lebukna, abban a minutumban hazamennék, ott várnám be az uram, hogy kidobhassam. És örüljön, hogy nem jelentem fel. Ez nem egy olyan dolog, hogy megcsalt, és megbocsátom...emberi élettel játszik, mégpedig a gyerekem életével és aki ezt teszi, azt...hát ne tudja meg senki milyen egy anyatigris vagyok. Legyen szó bárkiről.
Szerintem ez azért függ a gyerektől is. Engem pl. simán egyedül hagytak már ilyen idős koromban órákra is otthon, jó, mondjuk sötétedés után nem. Kikészítettek az asztalra egy üveg teát bögrével, azt iszogattam, közben játszottam a játékaimmal, állatos vagy mesekönyveket lapozgattam, illetve emlékszem, egyszer még tévét is néztem, egy tigrisekről szóló természetfilm volt benne. Kb ezzel töltöttem az időt. Nem voltam az a fajta, akinek lételeme a mindenáron való rombolás, szétszedés vagy kutakodás, turkálás, stb., engem a játékok meg a könyvek teljesen lekötöttek.
Nekem csak annyit kötöttek a lelkemre, hogy a házból ne menjek ki, és senkinek ne nyissak ajtót. (Amúgy kint az erdő szélén állt a házunk, tehát egyébként sem volt nagy jövés-menés.)
De ez persze csak az én személyes példám, nyilván nem minden gyerekkel lehetne ezt megcsinálni, szóval nem kell alapul venni.
"Szerintem ez azért függ a gyerektől is."
Szerintem meg gyerektől függetlenül óriási felelőtlenség. Bármi történhet azalatt az idő alatt, amíg egyedül van a gyerek, és amire egy ovis nincs felkészülve.
Apró dolgod például,ha elmegy az áram, de szegény halálra rémülhet. Durvábbat mondok, rövidzárlat miatt kigyullad valami....és bele se merek gondolni a folytatásba.
Azért ebben a családban úgy, ahogy van,nem stimmel valami. Mert a gyerek az anyjának nem mesélte, hogy egyedül van hagyva? Nekem a fiam ilyet tuti elmesélne, elég durva agressziónak élné meg, hogyha a férjem itthagyná egyedül. Mert ez is egyfajta agresszió.
14-es, egy 5 éves gyereket nem azért nem hagyunk egyedül, mert otthon kárt tesz valamiben, hanem azért nem, mert magában a gyerekben kár eshet.
Az én 5 évesem nagyon önálló, reggel, amikor felkel nem szokott szólni, kijön a konyhába, simán egyedül megreggelizik, bekapcsolja a TV-t, DE múltkor talált maradék krumplit, és betette a mikróba. Annyira okos volt, hogy a műanyag edény helyett áttette üveg tányérba (ez sem evidens), viszont bekapcsolta a mikrót, de nem tudta, hogy kell leállítani, mert túl tekerte, a krokett meg már sercegett, durrogott. A fiam BEPÁNIKOLT és ordítva rohant hozzám, hogy tűz lesz, tűz lesz.Én szinte biztos vagyok benne, hogyha nem lettem volna otthon, akkor kirohan a házból, annak onnantól meg beláthatatlan következményei vannak. És ilyen dolgok a nevelés sikerességétől függetlenül bármelyik gyerekkel történhetnek.
Kiakadnék. egyrészt mert ilyet csinál, másrészt mert el se mondja.
Nem hiszem hogy egy 5 éves gyerek akkor nyűg lenne hogy nem tudja magával vinni az autószerelőhöz, meg amúgyis bárhova.
húúú én sokkot kapnék. nem kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!