Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjek, feleségek. Ti mennyire hisztek abban a pszichológusi alapelvben hogy ha házastársatok beszéd közben jobbra néz akkor hazudik, ha balra, akkor igazat mond?
15:29
Akkor te nem is végeztél pszichológiát, vagy nagyon gyéren látogattad az előadásokat.
"Általánosságban igaz, hogy az ember balra néz, amikor az emlékeiben kutat, és jobbra, ha épp akkor találja ki a történetet."
Ha valaki tényleg pszichológiát végzett, akkor tudja honnan való ez az idézet.
ez nem pszichológusi alapelv :D honnan vetted? :P
Azt sem tudom, hogy érted azt, hogy a laikusok közt IS terjed...Hát a szakpszichológusok között biztosan nem terjed ilyen, legalábbis én pszichológusként ezeken a dolgokon csak nevetgélek. Mármint azon aki ezt nevezi pszichológiának.
Ez maximum testbeszéd...de az sem alapelv. ott sem értelmezhető egy jel vagy gesztus konkrétan. Általában a gesztusokat, mimikákat komplexen együttesen értelmezzük és nem 1-1 jelet külön külön.
Utolsó voltam.
. Semmi köze a pezicholőgusokhoz..
Tagyalastechnikát tanultam ( egyetemen) ott is tanultuk.. Nehéz észrevenni,és nem ugy kell elkepzelni, hogy egy laikus is kiszúrja...en aki gyakoroltam sem veszem eszre.. Sőt tanultam hazudni..tudatosan nem nezni sehova, és a testbeszédet kontrolálni..
Egyebkét magamon is eszrevettem... Hogyha kitalálok valamit az egyik iranyba "nezek" amikor pedig vissza akarok emlekezni a masik iranyba..
A ferjem nem szokott hazudni, egyébként is észreveszem, ha valami nem stimmel.. Viszont emberekkel dolgozom, tudnom kell, hogy kamuznek, vagy valós kifogásaik vannak..nem az alapjan szúrom ki merre néznek..:) testbeszéd..
Lehet kételkedni, de aki nem gyakorlott úgysem latja, így mondhatjuk, hogy igaz
Sajnos a pszichológusnak is sok butaságot tanítanak.
Nem véletlenül tart ott a pszichológia hogyha segítségre van szükséged, elmész egy szakemberhez akkor felírnak valami gyógyszert, leszedálják az agyad, "oszt jóvan"
Manapság nagyon ritka hogy valakit úgy kezel egy pszichológus hogy nem ad neki gyógyszert, hanem tényleg a lelkén, a problémáin segít. Ezért nekem a pszichológia egyenlő a nullával. (sajnos tanultam)
Egyébként azért terjed ez a dolog, mert amikor gondolkodunk, például egy régi esemény emlékei próbáljuk előhozni, akkor az agyunk bal oldalra "vetíti ki" az emlékeket. És ezért gondolják hogy aki balra néz az igazat mond, mivel az emlékeiben "kutakodik" de ez nem ilyen egyszerű, ennyiből nem lehet levonni egy ilyen kövekeztetést. Nekem az a véleményem hogy sokkal inkább látszik a szemünkben, és a kisugárzásunkban hogy igazat mondunk-e. A mai pszichológia pedig lényegtelen mozdulatok megfigyelésére alapozza az egészet, ahelyett hogy megtanítaná, hogyan "érezzünk" más embereket.
NEm könnyű megfogalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!