Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hová fordulhatok ilyen esetben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hová fordulhatok ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon megromlott a viszony a férjemmel, és tegnap felkerült a pont az igenre :( Van egy közös lakásunk fele-fele arányban, közös a bankszámlánk, de ő kap több fizetést, én gyesen vagyok. Követelhetek valamit? Van egy gyerekünk is! Természetesen én szeretném nevelni, nagyon félek hogy az apjához kerül. Semmit nem foglalkozik velünk, többek között ebből is elegem van. Kecskeméti vagyok, hová fordulhatnék ingyenes tanácsadásért? Valaki tud segíteni?
2015. jan. 21. 09:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Házasságban lényegtelen hogy ki keres többet. Természetes követelheted a fele lakást valamint annak a vagyonnak a felét, amit a házasságotok alatt szereztetek. Ezen felül gyerektartás díj is jár majd neked. A bírósághoz fordulj az ingyenes tanácsadásért. Ott megmondják melyik napon lehet.
2015. jan. 21. 09:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Valaki költözzön a közös házból!
2015. jan. 21. 09:28
 3/10 anonim ***** válasza:

A 2.-es válaszoló arra gondolt, hogy nem az igenre kerül fel a pont, hanem az i-re. Felkerült az i-re a pont. Ezt így mondják, tudomásom szerint.

De hogy a kérdésre is válaszoljak: minden bíróságon van ingyenes panasz nap, ott adnak felvilágosítást. A legjobb lenne ha megtudnátok egyezni a férjeddel, és akkor két tárgyalással el is váltok. A közös lakást vagy eladjátok és feleztek, vagy valamelyikőtök marad és kifizeti a másikat. A gyermek kérdésében meg vagy sikerül megegyeznetek, vagy gyerek elhelyezési perben döntenek. A válás megindítása úgy zajlik, hogy beadsz egy bontókeresetet, és 30.000 Ft az illetéke. Lehet kérni mentességet. Nem vagyok jogi szakember, ezeket most mint laikus írom neked.

2015. jan. 21. 09:44
 4/10 anonim ***** válasza:
3. vagyok. Miért nem érted?
2015. jan. 21. 09:52
 5/10 A kérdező kommentje:

Van jobb dolgom is mint idegen emberekkel vitatkozni... Én így írtam, kész... Röhögjél akkor ha neked tetszik....

Többieknek köszönöm.

2015. jan. 21. 11:24
 6/10 A kérdező kommentje:
3-as, már értem, csak olyan ideg állapotban vagyok már, hogy szinte én sem tudom mit írtam, mások meg még ide járnak kötekedni....
2015. jan. 21. 11:25
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Es mibol akarod a lakast fentartani es a geyreket nevelni gyes gyed bol??

Ne legyel biztos benne hogy jovedelem nelkul neked itelik a gyereket.

megoldas geyrek bolcsibe te pedig menj dolgozni akkor fenn tudod tartani magad.

2015. jan. 21. 11:47
 8/10 A kérdező kommentje:
Tudom hogy kell jövedelem, és nem akarok a lakásban maradni. Szüleimhez költöznék, és vissza megyek dolgozni.
2015. jan. 21. 11:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Egyszerűen ad be a válókeresetet, ne aggódj a gyereket 90%-ban az anyához ítélik, a vagyon meg közös, annak minden eleme, mindegy ki mennyit keres.

Kecskemét 6000 Kecskemét, Katona József tér 18. minden hétfő: 7.00-9.00, minden kedd: 13.30-17.00, minden péntek: 14.00-17.00

Kecskemét 6000 Kecskemét, Csányi J. u. 1-3. III/1. minden hónap 2. csütörtök 13.00-17.00

[link]

2015. jan. 22. 17:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Utolsó nagyon szépen köszönöm a segítséged :)
2015. jan. 22. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!