Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki dolgozik többet?
Adott egy házaspár.
A férj nem dolgozik, munkanélkülin van, de ez az első ilyen év, amióta lediplomázott, még sosem volt munkanélküli.
A feleség sem dolgozik, tanul, de neki nem jár a munkanélküli. Ő még sosem dolgozott. Ellátja a teljes háztartást, és teljes mértékben kiszolgálja a férjet. Emellett hobbimunkát végez, amit azzal keres, megy a közösbe.
Ki dolgozik többet? Kinek lenne joga magára is költeni?
Mint tudjuk, a házimunka nem munka, ahogy a hobbi sem, mert hiába hoz pénzt, az csak hobbi.
Ki végez értékesebb munkát?
Magára szerintem mindenkinek joga van költeni egy házasságban. Nem Kft, hogy a főkönyvben kelljen vezetni a kiadott osztalékokat.
Ha már patikamérlegen van a két fél "értéke", akkor ott alapjaiban kezd repedezni a házasság...
Ahogy kiveszem az írásodból a férj nem dolgozik, hanem várja, hogy kiszolgálja a feleség?
Szerencsétlen feleség meg tanul, a hobbijaiból készült dolgokat eladja (ezzel plusz pénzhez jut), házimunkát végez és lesi férje sóhajait?
Ha így nézzük akkor a feleség (mint ahogy te is sejtetted).
Szerintem jobb lenne takarékoskodni, ha véget érne a munkanélküli segély.
A házimunka nem munka? Na ezt a szöveget nem szeretem. Ilyet vagy az mond aki sosem takarít vagy az, akinek kis lakása van és / vagy nincs igénybe véve és hetente - kéthetente végez egy kisebb takarítást vagy pedig az, aki csak azt HISZI hogy megcsinálta, miközben felületes. Aa teljesség igénye nélkül írtam ezt a pár sort, csak hogy ezt az egyet említsem.
Nálunk itthon nincs olyan hogy az egyiknek fél szelet kenyérrel több jár, mert többet keres. Mindketten reggeltől estig tesszük a dolgainkat; saját magunkért, egymásért és a gyerekekért. Mindig az kap valamit, akinek szüksége van rá. Semmi gond nincs az " enyém - tiéd " felfogással - amennyiben az ember nem akar családot.
Hogy nálatok ki végez hasznosabb munkát, azt még a leírás alapján sem lehet megmondani. Az mondjuk már elég gáz ha ilyen felmerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!