Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nők, ti felmondanátok a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, ti felmondanátok a mnukahelyeteken a férjetek új munkája miatt az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

A férjem nagyon jó a szakmájában, szépen lépeget előre.

Én is dolgozok, nagyon szeretem a munkámat, de nem valószínű, hogy nagy karriert fogok befutni.

Két gyerekünk van.

A férjem most kapott egy jó lehetőséget, viszont az első 3-6 hónapban nagyon sokat kellene dolgoznia és később is elő fog fordulni, hogy túlórázni kell.

emiatt felvetette, hogy én mondjak fel a munkahelyemen. Nem volt sértő, lekezelő, semmi ilyesmi. De az biztos, hogy ha én nem mondok fel, nem tudja elvállalni az új munkát, mert egész egyszerűen nem tudjuk megoldani a gyerekek reggeli-délutáni "fuvarját".

2015. jan. 11. 17:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
61%

Nem tudom... Ilyenkor szoktak itt gykn azzal jönni a nagyokos, gyermektelen nők, hogy te innentől fogva csak élősködsz a férjed pénzén, meg dologtalan vagy, ilyenek.., csodálom, hogy még nem érkeztek meg a négy gyerek mellett két egyetemet végző, napi 12 órát dolgozó, minta háztartást vezető csoda nők. Hahó, hol vagytok? :-)

Szerintem viszont nagyon szép gesztus lenne a részedről, ha bealdozod magad a férjed karrierjeert, és a családért, de csak akkor, ha ezért ő tényleg megbecsül, tehát akkor azt tisztazzatok, hogy ne vágjon anyagi dolgokat a fejedhez soha. Továbbá legyen önkéntes nyugdijadra pénz utalva, mert nyugdijad így nem lesz.

2015. jan. 11. 19:23
 12/16 anonim ***** válasza:
81%

Nem olvastam el a válaszokat, lehet, hogy más már írt ilyesmit, ezért már elnézést az elején, ha ez megtörtént, és azért is elnézést, hogy még nem abból a helyzetből válaszolok, amit te kérsz, de...

A szüleimnél ez volt a helyzet. Gyakorlatilag pontosan ugyanaz, amit te leírtál. Anyukámnak volt egy munkája, oké, megvolt, keresett vele valamennyit, de nem ő volt a fő pénzkereső. Apukámnak akkoriban indult el a saját vállalkozása, amit ugyan otthonról is csinálhatott volna, de ő elég munkamániás és nem túl szociális jellem. Így egyszer csak, emlékszem erre, pedig nagyon pici voltam, megbeszélte anyukámmal, egyik nap, hogy na most betelefonál a munkahelyére, hogy ő tisztelettel felmond, és a gyerekeivel lesz. Akkor voltam nagyjából 3-4 éves, testvérem 5 évvel idősebb.

Most vagyok 22. Az akkor kialakult helyzet akkoriban jó volt, de odáig vezetett, hogy apámat alig láttam (és látom mostanság is), mert ő két ember helyett dolgozik, hogy nekünk mindenünk meglegyen. Nem ismerem apámat, mert egyszerűen a munkájának él, és nem szorít időt arra, hogy kiélvezze az ezáltal megteremtett javakat. Vagy nem csak nem szorít, tényleg nincs ideje. Anyukám azóta se kap munkát. Próbálkozott, félévente megy a munkaközvetítőhöz, több kurzust meg gyorstalpaló képzést elvégzett, de akármihez fogott, nem igazán vált be. Eltartott háziasszony lett, és a munkája elvesztése így hosszú távon a férje tiszteletének az elvesztését jelentette. Semmibe van nézve, megalázó helyzetbe van hozva, hogy kérnie kell apámtól, ha téli csizmára van szüksége, satöbbi. Senkinek sem kívánom ezt a helyzetet.

Viszont hozzá kell tennem, hogy ez azért alakulhatott ki, mert apám ilyen jellem, és anyám olyan szakmát választott, ami mint kiderült, annyira nem keresett (vegyész főiskolát végzett, régebben egy gyárban dolgozott valami elemző-féleként). Ha neked a férjed ennél jobb jellem (jó, nyilván anyám sem tudta ezt az elején, de azért csak ismered annyira, gondolom), illetve ha olyan munkád van, amit x év kihagyás után is tudsz folytatni, akkor szerintem ezzel probléma nincs. Mert akárhogy is nézzük, nekem anyámmal nagyon jó viszonyom van, és ez elsősorban azért lehet így, mert amikor kicsi voltam, minden idejét velem töltötte. Kialakult egy olyan fajta bizalmas kapcsolat kettőnk között, aminek most így majdnem-felnőtt fejjel nagyon örülök.

Ez rajtatok áll, és a te döntésed, sajnálom, hogy konkrét tanáccsal nem tudtam hozzájárulni a dologhoz, csak egy esetleges forgatókönyvet írtam le, amit ha szeretnél, el tudsz kerülni.

2015. jan. 11. 20:06
 13/16 anonim ***** válasza:

Utolsó, megnevettettél! 4 gyerekem van, másoddilomát csinalom. Eddig oké, de:lakás szalad, tanulnom kellene, de 3 gyerek meg én lázas, mindenem fáj, elegem van! :-)

Kérdező, senkinek semmi köze hozzá, ahogy te jónak látod...

2015. jan. 11. 20:08
 14/16 anonim ***** válasza:
12-es,igen,es az a baj, hogy sokszor a társadalom is úgy nézi ezt, hogy szegény apuka, mert két ember helyett dolgozik, bezzeg anyuka otthon ül, nem kell semmit csinálnia, milyen jó neki. Hovatovább anyuka kihasznalja a férjét. Azt nem látja senki, hogy (és ezt ne vedd magadra, mert nem mondom, hogy a te apád pont ilyen), milyen nehéz a nőnek. Hogy bizony mekkora önzőseg egy munkáját szerető, viszont pl a háztartási munkákat kevésbé szerető ferfitol, ha elvarja a feleségétől, hogy a komplett gyereknevelest, háztartást egyedül csinálja, ezzel a nő munkavallalasi esélyeit, és ezzel az anyagi önállóságat, szellemi igényeit ellehetetlenitve. Mert bizony szinte lehetetlen 2-3 gyerek mellett dolgozni úgy, hogy férjed sosem tud értük menni oviba, suliba, sose vállalja az otthon maradást, ha betegek, és sosem mosogat pl. És igen, sok férfinek egyszerűbb és kényelmesebb a munkába temetkezni, mint azt mondani, hogy kicsit kevesebbet dolgozok, így a feleség is tud dolgozni, cserében viszont részt veszek háztartásban. Csak ezt az oldalát senki nem látja, mindenki inkább az otthon lévő nőket szapulja..
2015. jan. 11. 20:52
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem mondanék fel, pont azért amit a 12-es írt.

Inkább átmenetileg mégis segítséget kérnék.

2015. jan. 11. 23:03
 16/16 aHermann ***** válasza:

Szia!

Én nem mondanék fel egyelőre a "betanulási időszak" alatt. Mi van ha a férjednek nem jön be az új pozíció? Ne essetek két szék között a pad alá.

Arra az időszakra nem kérhetsz fizetés nélkülit, vagy nem kérheted át magad részmunkaidőre (4 v 6 órába?)? Aztán majd meglátjátok.

Esetleg a gyerekek egyik osztálytársának szülőjét megkérni, hogy valamelyik fuvarba (reggeli v délutáni) egyelőre segítsen be, ha vagytok jóban valakivel, és nincs mozgósítható nagyi.

2015. jan. 12. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!