Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ha a vőlegényem vezetékneve megegyezik az enyémmel?
Figyelt kérdés
Aki hasonló helyzetbe került már, azok milyen megoldást választottak? Azon túl, hogy hagyjam meg a nevemet... Szerettem volna ha "látszódik", hogy férjnél vagyok. Xné ZV akartam lenni. De ez így elég érdekesen festene...2015. jan. 2. 18:13
1/16 anonim válasza:
Én már láttam Szabóné Szabó Y-t.
2/16 anonim válasza:
Vagy vedd fel a férjed nevét, vagy hagyd meg a lánykorit:-)
3/16 anonim válasza:
Szerencsés vagy a keresztnév egyezés furább lenne ...
4/16 anonim válasza:
Legyél Szabó-Szabó Y :)
VAGY örülj, mert megspóroltad a sok utánajárást, és a sok költéget, hiszen nem kell új okmányokat csináltatnod :)
5/16 anonim válasza:
Egy gonddal kevesebb. Használd az eddig neved.
AKik ismernek, úgyis tudják a családi állapotod, akik meg nem, azoknak semmi köze hozzá.
6/16 anonim válasza:
Nem voltam ilyen helyzetben, de nem értelek kérdező. Ha simán pl. Szabó-Szabó vagytok mind a ketten, akkor miért nem jó, ha pl. úgy veszed fel a nevét, hogy pl. Szabó Pálné, vagy Szabó Pálné+a te keresztneved?
7/16 A kérdező kommentje:
A "Szabó Pálné" azért rossz sztem, mert akkor gyakorlatilag megszűnsz létezni. Szabó Pálné + keresztnév pedig nincs. Kell akkor a vezetéknevem is.
Én olyanra gondoltam, hogy estleg .-tal jelölni? (Sz. Szabó X)Így senki nem vette még fel a nevét? (ezt tudom, hogy külön kérvényeztetni kellene, csak gondoltam hátha valaki már alkalmazta)
2015. jan. 2. 18:28
8/16 anonim válasza:
Akkor lehet rosszul emlékszem és a né nincs férfi keresztneve után, de a te keresztneved jöhet a párod neve után is. De egyébként szerintem nem ciki, h simán csak né kerül a nevedmögé. :) Szóval tényleg akik ismernek, azok tudják mi van, akik meg nem azok meg úgy se tudnák, h egyforma a nevetek. :)
9/16 anonim válasza:
Legyél akkor XY-né XZ
Vagy Xné X Z
Nekem egy tanáromat hívták Pappné Papp Lillának
10/16 anonim válasza:
Már válaszoltam mondjuk, de még csak annyit írnék, hogy amúgy fura, nekem pont ritka a vezeték nevem, de én spec régebben örültem volna neki, hogyha olyan férjem lett volna, akinek szintén ez a vezetékneve, mert így olyan, mintha a sajátomét is tovább vihette volna a gyermekem. Szóval nézd az előnyét.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!