Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nálatok volt ilyen a gyerek (ek) születése után? Hogyan
kezeltétek? Változott végül a dolog?
Figyelt kérdés
A férjemmel 5 éve élünk együtt, 1 éves a lányunk. Amióta a lányunk is velünk eszik, a férjem is elvárja, hogy kiszolgáljam. Korábban felváltva csináltuk ezeket a dolgokat, most viszont azt akarja, hogy neki csak le kelljen ülni az asztalhoz aztán felállni.
Beszéltem már vele, azt mondta, szerinte így természetes. Szerintem viszont nem. Néha nekem is jól esne, ha üresen találnám a mosogatót vagy nem kellene főznöm.
En is mindig kiszolgálom a férjem. Mondjuk en vagyok a kajafelelős, szóval en főzök, teszek a tányérra, beviszem neki stb. De o minden másban segít. Mos, porszivozik, port torol ha kell stb. Mondjuk mindketten dolgozunk, szóval ez igy fair sztm. Nekem ez nem teher, akkor sem volt mikor itthon voltam, sőt! Amikor itthon voltam akkor szívesen csináltam mindent, volt ra idom is es végre tok szep rend volt meg tisztaság , nem kellett kapkodni meg fáradtan takarítani meló utan meg hétvégén.
2015. jan. 1. 15:41
12/22 anonim válasza:
Sajnos mindig így volt nálunk. Szerintem kicsit próbáld rávenni, vagy ne foglalkozz ha így viselkedik. Had szedjem elő mindent magának. Apum is ezt csinálja, mert észrevette, hogy velem lehet, mert gyenge vagyok ahhoz, hogy visszaszóljak. 41 éves ő, én 21. Hát mit ne mondjak... karácsony előtt tele volt az asztal, főztünk anyuval, ő meg kijött, hogy kellene egyen. Végignézte az asztal mellett, míg letakarítottam az asztalt, elétettem a terìtőt a tányért, kihordtam a kaját, aztán leült. Arról ne beszéljünk, hogy minden este velem vetteti meg az ágyát, holott nem beteg, sőt most nem is dolgozik ilyenkor télen. Anyum nem foglalkozik, mikor én nem vagyok itthon, akkor maga intézi.. ne hagyd szerintem, majd max a lányotok is így, mert milyen jó, hogy 2 nő van a háznál.
2015. jan. 1. 15:45
13/22 anonim válasza:
9-es, de mondd meg, miért így természetes. Kérdező dolgozik otthonról, plusz ő látja el a babát. Ez így együtt lehet (nem derül ki), több meló, mint amit a férje csinál. Miért ne eshetne jól a nőnek néha, ha a férje teritene, tálalna? Mert nő? Masodrangu???
2015. jan. 1. 15:53
14/22 anonim válasza:
Nem, ez szerintem sem kiszolgálás, ha valakinek az derogál, hogy fogjon egy merőkanalat és átmerje vele az ételt a fazékból/tálból a tányérba, akkor szerintem ott a háttérben más gondok vannak. Az egész feladat kb. 3 másodperc/fő, és soha nem éreztem ettől magam megalázva. Egyébként ismerek olyat személyesen, akinek szintén ez nagyon bántó dolog és nem is szed senkinek ételt, gondolom ez valami otthonról hozott minta. A magam részéről jó nagy baromságnak tartom. Teljesen mindegy, hogy ki szedi ki az ételt. Lehet, amúgy van olyan néha, hogy a férjem szed, annyira nem érdekel, hogy nem is foglalkozok vele, mondjuk 20 esetből 19-szer biztos én szedek, mert amikor eljutok a terítésig, akkor ő még netezik, tv-t néz, csak akkor szólok neki amikor tálalva van. És egyáltalán nem vagyok itthon kiscseléd. Csak egyszerűen nem fogom főzésre, terítésre, mosogatásra bírni a fáradt férjemet. Hétvégén tudunk együtt főzni akár, az más, de nekem jobb, ha nem kell alkalmazkodnom hozzá főzés közben.
2015. jan. 1. 16:14
15/22 A kérdező kommentje:
Hogy ki szedi ki az ételt, az nyilván nem gond (egyébként mindenki magának szed, amennyit éppen kíván).
A lényeg az egész folyamaton van: főzés, terítés, utána romeltakarítás, mosogatás.
2015. jan. 1. 16:21
16/22 anonim válasza:
Akkor mi lenne ha megbeszélnéd a férjeddel, hogy mosogasson ős is néha, vagy akár minden második nap. Ennél jobb ötletem nincs.
2015. jan. 1. 16:25
17/22 anonim válasza:
az en ferjem is besegit sok mindenbe, de a fozes, konyha az en dolgom, mindig en csinalom, nekem mar fel sem tunik, ezt a mintat kovettem.
2015. jan. 1. 16:27
18/22 anonim válasza:
Mindig kiszolgálom a férjem, megterítek neki, kiszedem az ételét, minden áldott nap. 19 éves házasok vagyunk, 40 évesek, 3 gyermekkel, ők 6, 11 és 15 évesek.
Soha nem mosogatott még. Igaz, van mosogatógépünk, de azért ugye kell néha kézzel is mosogatni.
Kiszolgálom őt örömmel, mert ő bármikor kitakarít, porszívózik, bevásárol stb.
Mindketten dolgozunk.
2015. jan. 1. 16:28
19/22 anonim válasza:
Kérdező, egyezünk meg abban, hogy te magad sem tudod minek, de csak úgy kiírtál egy kérdést!
2015. jan. 1. 16:31
20/22 anonim válasza:
Én egyszer éltem egy francia családnál. Ott a nő időben lényegesen kevesebbet dolgozott, mint a férfi, tehát a férfi akár el is varhatta volna a kiszolgálást, de nem tette. Nagyon jó házasság volt. Minden este, amikor a férj hazajott a munkából együtt kipakoltak a grill készletet, szeleteltek a húst, salátát, közben beszélgettek, boroztak, olelgettek egymást, pedig nem voltak már fiatalok. Majd együtt evés, együtt elpakolas, együtt tvzes. Nekem azóta ez az etalon. És azóta - ezért bocsánat - , alpári dolognak tartom, ahogy két ember egyszerre hazatér a munkából, az egyik leul, bekapcsolja a tvt, felteszi a lábát, a másik viszont főz, kiszolgál, majd míg a másik megint pihen, addig mosogat. Mert akkor mit csinálnak együtt?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!