Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hagynád, hogy a férjed elmejen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hagynád, hogy a férjed elmejen szilveszterezni egyedül vagy nem?

Figyelt kérdés

Történet a következő:

A férjemet az egyik legjobb barátja elhívta magukhoz (nem mennek onnan sehová sem) sörözni, kártyázni, mulatni, stb. Természetesen engem is hívtak, csak van két apró bökkenő. Az egyik 3,5 éves (aki már azért éjfélig talán bírná ébren a mókát), a másik 10 hónapos (aki konkrétan már este fél 8-kor veri a "tamtamot", mert fáradt és aludni szeretne.

A buliba, ahová hívtak minket a háziasszony utolsó hónapos terhes, többiekről nem tudok semmit. Ebben a baráti körben egyedül nekünk van gyermekünk, tehát gyerektársasága a lányainknak abszolút nem lenne, ha esetleg minden pöpec lenne és nem lenne se hiszti, se nyűglődés, stb.

A lakás 1+fél szobás, így lefektetni se lehetne egyiket sem sehová (kitúrni a háziasszonyt nem szeretném a szobából, ha esetleg elfáradna; ráadásul senkitől sem várhatom el szilveszter éjszakáján, hogy ne üvöltesse a zenét és ne keljen ki magából örömében).

Segítségünk lenne, de nyilván egy "normális" ember ilyenkor mulatni megy, így ők is kilőve. Aki pedig nem mulat, az vagy 200 km-re lakik vagy olyan öreg, hogy kakassal ébred, tyúkokkal fekszik.

A férjemen látom, hogy menne.. ki ne menne?! Én is szívesen mennék már 2010 óta .. de valahogy sosem jött még össze.

Igen, nekem nagyon rosszul esne, ha itt hagyna és elmenne mulatni.

Év közben simán elmegy ide-oda a kollégáival, ha úgy adódik, semmi kifogásom nincs rá. Viszont a szilveszter az mégis csak egy olyan nap, mint a karácsony .. nem illik a szeretteinktől távol lenni. De, lehet, hogy én gondolom ezt rosszul.

Dada és egyéb ismeretlen ember felfogadása kizárt. Nem anyagi rész miatt, hanem azért, mert abszolút nem bízok meg még 1000%-ban leinformálható emberekben sem. Főleg nem, ha a gyermekeimről van szó.

2014. dec. 30. 14:06
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
97%
Én azt gondolom, neked is menned kellene. Ennyi kikapcsolódás jár.. 4 éve nem voltál, és nem is leszel, ha így folytatjátok. A gyerekek vállalása együtt jár némi lemondással, de nem kell mindenről lemondani. Ha másra nem tudjátok bízni a gyerekeket, nekem az is megfordulna a fejemben, hogy ti maradtok 10-11-ig, aztán hazamész a gyerekekkel.
2014. dec. 30. 14:32
 12/35 anonim ***** válasza:
94%
En nem bantam amikor elment 2 eve nelkulem. Akkor meg 3 eves volt a fiunk,igy en nem mentem,kedvem sem volt. Mi nyugiba itthon voltunk a kicsivel,es legalabb azt a müsort neztem amit akartam :)
2014. dec. 30. 14:32
 13/35 A kérdező kommentje:

A gyerekkel menés nem megoldás, mert a 10 hónapos lányom abszolút nem bírná és csak sírna/nyűglődne, teljesen érthetően.

Nem tudom rávenni, hogy délután aludjon pl. 1-től 5-ig, mert egy nap alszik kb. 2 órát.

A nagyszülők egyik részről 200 km-re laknak, a másik részről meg soha sem voltak számíthatóak. Ők ilyenkor (ahogy ők mondják) egyértelmű, hogy wellnesezni mennek. Egyéb esetben (teljesen átlagos napon) meg vagy túl fáradtak vagy más kifogást találnak.

2014. dec. 30. 14:36
 14/35 anonim ***** válasza:
80%
Ha te is mennél szivesen, akkor menj el te mondjuk 11-ig, utána hazamész és a férjed megy 11-től hajnalig.
2014. dec. 30. 14:42
 15/35 anonim ***** válasza:
98%

A 200 km-es nagyszülőket, ha nincs konkrét programjuk, kérjétek meg, hogy jöjjenek Pestre és nézzék nálatok a TV-t, ti meg el tudtok menni. Ők is tölthetnek egy kis időt az unokákkal, ti is kikapcsolódhattok. Másnap közös családi ebéd, vagy kirándultok, stb.

200 km nem a világ vége (2 óra kocsival, autópályán annyi sincs), a mi szüleink is ugyan ilyen messze laknak, de ha ilyen kérés van, akkor szívesen feljönnek, főleg ha az unokáról van szó. Amúgy is szoktak nálunk aludni, tehát nem új a szituáció.

2014. dec. 30. 14:52
 16/35 anonim ***** válasza:
91%
Nagy lepontozások lesznek, de az meg sem fordul a férjed fejében, hogy Ő marad otthon a gyerekekkel? Mitől evidens az, hogy mindig csak neki jusson a szórakozás?
2014. dec. 30. 14:56
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg igenis gáz,ha egész este egyedül hagy. Kompromisszumos megoldásként jó,ha pl. délután 4-5 felé elmegy és 11-fél 12-re meg hazajön,vagy éjfélig veled van és koccintotok és utána megy át. De egész estére egyedül hagyni téged igenis bunkó dolog. Írtad, hogy bármikor elmehet a kollégáival/barátaival nem hiszitizel érte és nincs vele problémád, de te mikor mentél el mondjuk a barátnőiddel kikapcsolódni? Ha te is akkor szervezel programot magadnak meg akkor kapcsolódsz ki,amikor akarsz és az ilyen alkalmakkor örömmel vállalja a férjed a gyerekfelügyeletet, akkor mondanám azt, hogy valamelyik kompromisszumos megoldást én elfogadnám(és akkor tényleg nem rinyálnék érte,mert ebben az esetben ez beleférne). Ha viszont neked nem nagyon van külön programod soha és ő még évközben is eljárkál és még szilveszterkor is tőled várná el,hogy maradj otthon egyedül akkor sztem én már a lakásba sem engedném vissza a buli után. Megmutattam a barátomnak is a kérdést(nálunk még nincs gyerek,de már 4 éve együtt élünk), férfiként ugyanez volt a véleménye. Nem fojtom meg, oda megy ahova szeretne(én szintén), volt már olyan, hogy szilveszterkor külön voltunk,ő az ő haverjaival, én meg csajos estét rendeztem, de ha két pici gyerekünk lenne és nekem nem lenne kivel tölteni a szilveszter estét(egészen más lenne,ha pl. 1-2 babás barátnődet legalább át tudnád hívni),akkor meg sem fordulna a fejében,hogy egyedül hagyjon....
2014. dec. 30. 14:58
 18/35 anonim ***** válasza:
94%
Kérdezõ egy estérõl van szó, nem lesz a gyerekeknek semmi bajuk, menjél te is nyugodtan.Mégis,ha a férjed nem iszik, éjfél után biztosan veletek hazamenne szivesen.
2014. dec. 30. 14:59
 19/35 anonim ***** válasza:
76%
hívtok bébiszittert és mentek mind a ketten....
2014. dec. 30. 14:59
 20/35 anonim ***** válasza:
80%
Én meg mennék a gyerekekkel. Nekem is két kicsi van év közben soha nem kapcsolódunk ki. Nekem a nagy 4,5 éves. Tavaly megengedtem neki, hogy föntmaradhat, nem gondoltam volna, de 1-ig kihúzta minden ásítás nélkül... A kicsinek pedig vittem a babakocsit, aki akkor vol 1,5 éves, és abba fektettem le egy csendesebb zúgba, ahova felváltva ránéztünk a férjemmel. Mikor a nagy is álmosodott, akkor együtt elindultunk haza. A gyerek is jól érezte magát és mi is és nem okozott senkinek lelki törést, hogy egyszer sokáig volt ébren a gyerek. Kb. 10 percre lakunk ettől a helytől, a féjrem a nagyot a nyakába ültette úgy jöttünk haza, ittho meg csak betettük az ágyukba és ennyi. Egyébként, ha a nagy már 10 órakor álmosodott volna, akkor nyilván akkor indultunk volna haza. Vagyis úgy indultunk neki az éjszakának, hogy meglátjuk mi lesz. A féjremnek eszébe nem jutott volna egyedül menni, én pedig egyébkén soha nem tiltom, hogy elmenjen itthonról, de a szilveszter az nekünk éppen olyan ünnep mint a karácsony, rohadtul nem örülnék neki ha egész évben én vagyok a két gyerekkel és még szilveszterkor is egyedül maradok rájuk. Önzőség, nem önzőség, ez van, én nem tilatanám, de biztosan vérig sértődnék, ha egyedül elemnne éppen szilveszterkor.
2014. dec. 30. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!