Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak a férjemmel, ha nagyon gyerekes én meg féltem az egészségét?
32 éves felnőtt emberről van szó, de npéha annyira gyerekesen tud viselkedni, hogy falra mászok. Most pl nagyon hideg van kint, ő épp meg is van fázva, de képes lett volna elmenni itthonról sapka és sál nélkül. Kellett vele veszekedjek, hogy vegye fel. És mondhatjátok, hogy az ő dolga, de aztán lebetegszik és én kell hallgassam, hogy milyen hülye volt, hogy nem öltözött fel rendesen. A másik a kaja... Képes rendes kaja helyett csak édességet enni, víz helyet energiaitalt inni, pedig mindig mondom, hogy mennyire nem egészséges ez a sok szar, amit összeszik. Sunyiban mindig a mekiben eszik, a zsebei állandóan tele vannak csokipapírokkal, az energiaitalal is sokszor lebukik. Nem a pénz miatt mondom, nyilván arra költi amire akarja, de nagyon féltem az egészségét, hosszútávon nem tesz jót neki, ha ennyi hülyeséget összeeszik. Itthon próbálok egészségesen főzni, néha megeszi, de inkább kér egészségtelenebb kaját. Megfőzöm neki az olasz kaját is, mert tudom, hogy szereti, és inkább azt egyen, mint mekis kaját. Húst natúran nem szereti, csak rántva, zöldségeket egyáltalán, csak tésztát meg krumplit. Ez még nem is lenne olyan szörnyű, de a sok csoki, üdítő, chips, energiital, meg napi 5 cukros kávé, és legalább napi 3 cukros tea biztos nem tesz jót... Próbáltam számtalanszor megbeszélni vele, szépen, csúnyán, viccesen, mérgesen, de akkorse hallgat rám. Az a szerencséje, hogy nem hízékony(nem tudom hogy, ilyen kaják mellett), tök sovány, így persze meg sem fordul a fejében, hogy árthatnak ezek a dolgok.
Szerintetek mit csináljak vele?
Elfogadas szeretet
Nem az edesannya vagy hanem az felesege ne sapkat adj ra inkab mutass peldat neki.
Hát az ilyennek aztán mutathatjátok a példát...
Sajnos nekem is volt olyan lakótársam, aki hasonlóan élt és táplálkozott, mint a kérdező férje. Nem volt kövér, nem volt cukorbeteg, csak éppen 32-33 éves korára teljesen tönkrement a mája.
Most már persze kaparna az életéért, csak feleslegesen...
Tisztelet a masik irant
A ferjed majd ugy erzi sajat annyaval bujt agyba ha anyaskodsz felette.
Nagyon rovidtavu gondolkodas
Hagyd, hogy felnőjön, és ne neveld az anyja helyett.
Azt megértem, hogy félted az egészségét, és a tehetetlen düh tombol benned. De ettől még baromi irritáló, ha valakit mindig nyúznak valamivel otthon. Tapasztalatból mondom, ilyenkor életbe lép a csakazértis viselkedésminta. Hagyd. Ne pátyolgasd, ne tutujgasd, ha megfázik akkor csak annyira ápold, amennyire akkor is ápolnád, ha önhibáján kívül lenne beteg. Ne gyere a megmondtam szöveggel, nem segít.
Na, nem fog megváltozni azoktól, amiket leírtam. Te fogsz. Megtanulod, hogy aki h*lye, azon nem lehet, és egy idő után nem is érdemes segíteni. Majd a saját kárán megtanulja, aztán önerőből változtat. Apukámnak ez 15 évébe telt, de jé, így, hogy mindennel békén hagytuk kb 1,5 éve, így 1 éve magától tért át az egészségesebb étrendre, és meg is szabadult nagyon sok kilótól, pedig előtte 15 évig imádkozott napi szinten anyukám, hogy csinálja.
Mint írtam, aki h*lye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!