Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha egy magyar nő Magyarországo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy magyar nő Magyarországon egy angol nevű férfival házasodik össze, hogy veheti fel a nevét?

Figyelt kérdés
Tegyük fel Mark Collins a férfi neve. Collinsné? :DD Vagy hogy van ez?

2014. dec. 5. 09:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én külföldön házasodtam és Magyarországon élünk.

A korábbi példánál maradva én Collinsné (nem kötőjellel!) Szabó Piroska vagyok. Itt semmibe nem került cseréltetni az okmányokat, csak az utánajárásba.

2014. dec. 5. 11:14
 12/17 anonim ***** válasza:
Külföldön nem tudnak mit kezdeni a -né raggal, egyszerűen nem értik. Olyannyira nem értik, mint a talán szlovákoknál (nem vagyok benne biztos) előforduló nemtől függő vezetéknevet. Náluk a férjezettség foka a Mrs. előtag. Egyébként ilyen esetben egyszerűbb ha simán felveszed a férjed vezetéknevét, Collins Petra formában. Külföldön pedig bemutatkozhatsz Mrs. Petra Collins-ként.
2014. dec. 5. 11:26
 13/17 anonim ***** válasza:

11.!

Neked is olyan a férjed vezetékneve, hogy pl. s-nek írod, de sz-nek ejted, és így van kötőjel nélkül a "né"?

2014. dec. 5. 11:55
 14/17 anonim ***** válasza:

Nekem anyum a Collins Petra formát vette fel, de az ő neve néként hülyén hangzott volna.

Az nem mindegy milyen név, valami után szerintem hülyén néz ki a né, de pl. a németes hangzású angol nevek után nem, azok megszokottabbak.

2014. dec. 5. 17:07
 15/17 anonim ***** válasza:
Az én férjem is külföldi és Magyarországon házasodtunk, itt is élünk. Én a kötőjeles változatot választottam, mert egyedül ez tűnt normálisnak. A -né nagyon hülyén hangzott volna bármilyen változatban, de az is, ha csak az ő vezetéknevét viselem a magyar keresztnevemmel.
2014. dec. 5. 17:41
 16/17 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. Az én férjem családneve o-ra végződik, nem s-re.
2014. dec. 9. 12:39
 17/17 anonim ***** válasza:
Ezért nem kell a kötőjel Neked.
2014. dec. 9. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!