Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Kötelező lenne 3 évente a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kötelező lenne 3 évente a válás, mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés
Van egy hölgy, meg nem mondom a nevét, valami kancellár asszony, akinek nem tetszik a sok válás. Éppen ezért, bevezetné, hogy kötelező legyen házasodni, de 3 évente kötelező legyen elválni is, és mindenki menjen új partnerhez, mert a szerelem 3 év alatt úgyis kihűl. Akik nem akarnak, azoknak bíróság előtt kéne nyomós érveket hoznia, együtt maradásuk mellett. Így az ilyen párok, 3 évente újra és újra kiállnának egymás mellett, bizonyítva szeretetüket. Ti mit gondoltok erről? Minden vélemény érdekel. :) (akinek ismerős, a tegnapi Metro újságban olvastam)
2014. nov. 28. 14:04
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként az ötlet valószínűleg a hölgy személyes frusztrációjából adódott, ő ugyanis nem képes hosszabb ideig maradni egy kapcsolatban, és ha még többen így tennének, kevésbé érezné kudarcnak az életét. Mi oka lehetne ezen kívül, hogy mások életét akarja irányítani? Az emberek majd eldöntik, mikor akarnak válni vagy házasodni, de köszönik a törődést.
2014. nov. 28. 14:18
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Hulyeseg a jo hazassagok nem a szikra miatt tartosak hanem pont a szovetseg az eros kotelek a szeretet miatt.
2014. nov. 28. 14:19
 13/31 anonim ***** válasza:
42%
Mondjuk, önmagának mond ellent a néni. Ha nem tetszik a sok válás, akkor hozzunk be egy olyan szabályozást, ahol három évente kötelező válni?!
2014. nov. 28. 14:20
 14/31 Andizsuzsi ***** válasza:
77%
Remek lenne, a családok tele lennének keresztbe-kasul féltestvérekkel, és 3 évente új apukák/anyukák lennének.
2014. nov. 28. 14:29
 15/31 anonim ***** válasza:
29%

Én még hozzátenném, hogy 3 évente kötelező minden házasságba legalább egy gyereket is csinálni!

Isten barma...

2014. nov. 28. 14:33
 16/31 anonim ***** válasza:
23%
Szóval ha egy újság azt írja én azt nyilatkozom, hogy találkoztam az UFO-kal, de én nem mondtam ilyet akkor én vagyok a hülye és nem az újság értem. Te nagyon okos lehetsz kérdező... Arra próbáltam rávilágítani, hogy a hír nem biztos, hogy igaz. Egyébként én meg itt egyszer felvetettem egy nyitott életvitelt amolyan közösségekben élne mindenki és mindenki lehurrogta, hogy hülyeség... Pedig szerintem a házasság egy olyan dolog, hogy a párom az én tulajdonom lesz kicsit. Talán azért nem működik annyi, mert a mai ember már ezt nem fogadja el. Hogy a nőknek is vannak kötelezettségeik, meg a férfiaknak is, mert azért fogadunk hűséget, mert csak vele akarunk szeretkezni. De ha egyik fél totál nem foglalkozik a másikkal és nem akarja, jó, hogy nem sül ki belőle semmi jó...
2014. nov. 28. 14:34
 17/31 anonim ***** válasza:
59%
Még egy liberális nagyokos. Tiszta idióta.
2014. nov. 28. 14:41
 18/31 anonim ***** válasza:
67%

Nem hallottam erről, de tekintsük ezt egy elméleti kérdésnek, szerintem Te is annak szántad. Tehát mi lenne, ha komolyan vennénk ezt és mi lenne, ha lenne egy őrült, aki ezt kötelezővé tenné:

Kezdjük azzal, hogy valamiért az ember úgy van beprogramozva, hogy mindig az kell, ami nincs. Az féltik jobban, amit a legkönnyebben eltudnak veszíteni. A házasságot úgy tekintik, hogy ez egy életre szól, tehát onnantól, hogy össze lettek boronálva Isten és az anyakönyvvezető színe előtt, sokszor úgy érzik, onnantól már nem is kell tenni semmit azért, hogy megküzdjenek azért, hogy megtartsák a másikat, hisz' nyomós érv kellene ahhoz, hogy szétváljanak útjaik. De vajon tényleg hogy viselkednének az emberek, ha a 3 év alatt nyomós érvvel kellene előállniuk, hogy továbbra is együtt maradhassanak?

És vajon ha ez nem sikerül, és a 3. év után egy újabbal kell élnie, vajon ugyanolyan édes lenne, mintha maga választotta volna a számára megfelelő időben és szituációban? Persze, hogy nem, hisz' az egész programozott lenne, és onnantól, hogy valaki megmondja mit tegyünk, rögtön nem ízlik annyira.

Az emberekre néha tényleg ráférne, egy leckéztetés (mert én ezt az ötletet csak leckéztetésnek tartom) mert jó dolgukban nem tudják mit csináljanak, és ha van egy lehetőség, mint pl. a válás, már akkor élnek a lehetőséggel gondolatban, amikor még ki sem mondták az Igent. Eleve úgy kezdik, hogy nem baj, ha nem működik, majd elválunk. Ezt itt már be is programozták maguknak.

Azért tartom eredeti ötletnek, mert ha pl. azt hoznák törvénybe, hogy tilos elválni, és nincs rá lehetőség, ez még nyomasztóbb teher lenne, még több lenne a gyűlölködés, mondván ezt már nem tudom lerázni életem végéig, vagy még több lenne a megcsalás.

Viszont ha az mondanák, hogy csak X ideig élhetsz vele, rögtön kellene, és mindent elkövetnél.

Tudjátok miért használjátok ki a hétvégéket a lehető legtartalmasabban és a legjobban? Mert kevesebb van belőle, mint a munkanapból, így nagyon gyorsan elmúlik.

Ha egyszer azt mondanák, hogy mostantól nem kell dolgoznotok és örökös hétvégére vagytok ítélve, az első időket lébecolással töltenétek. Először csak élveznétek a szabadságot, hirtelen kiélveznétek minden időt, amit csak lehet, közben zabálnátok. Elkezdenétek hízni, és nem érdekelne semmi, mert minden nap azt mondanátok, ráér az majd holnap is. Aztán egyszer csak azt vennétek észre, hogy satnyultok szellemileg és fizikailag is.

Nos a házasság pont ilyen. Elvileg egy életre szól, tehát úgy gondoljuk amit ma nem tettünk meg a másikért, az ráér holnap is. De akkor is így tennénk, ha eleve úgy kezdjük, hogy tudjuk a végét?

2014. nov. 28. 14:43
 19/31 A kérdező kommentje:

Kedves 16-os. Mint írtam, egy ingyenes napi magazinnal szemben, nem támaszthatsz túl nagy igényeket. Másik, hogy a cikk írja a hölgy nevét, bátran rákereshetsz, ha ismered a google böngészőt. Engem pedig megkérlek, ne minősíts ismeretlenül, semmilyen formában. (ez egyébként a te ostobaságodról árulkodik :) )

Köszönöm, nem kérek privátokat. Sehol nem jeleztem, hogy egyetértek a nővel, szerintem nem normális az elgondolás, és biztos komoly lelki problémái vannak, ha ilyenekkel keres feltűnést.

Nem mond ellent magának, feltételezem, a fordított pszichológiát akarja használni, vagyis amire köteleznek, azt sokkal kevéssé szívesen teszi meg az ember, így talán azt gondolja, hogy kötelező válás esetén, kevesebben válnának el.

2014. nov. 28. 14:44
 20/31 anonim ***** válasza:
20%

Ökör volt aki ezt kitalálta.

Aki 10 éve él együtt házasság nélkül, annak ugye nem kell kitalálni semmit hogy együtt maradhasson a párjával? Ha nem, akkor mi megmenekültünk a herce-hurcáktól, Juhé.

2014. nov. 28. 14:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!