Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fűtés női munka?
szerintem úgy kell felosztani a munkát, hogy mindenki azt csinálja meg, amihez tehetsége van és élvez.
Ha kettőtök közül Te vagy a tehetségesebb és lelkesebb a fűtésben, akkor csináld Te!
Senki nem akarja?:)
A favágást nem vagy a behordást vagy a tűzrakást?
"Ha egyedül vagyok, akkor nem kérdés...
És ha nem egyedül vagyok?"
Most komolyan ez akkora eget rengető dolog? Ha ketten vagytok otthon, akkor az tesz a tűzre aki éppen akar. Ha te, akkor te, ha meg ő, akkor meg ő. Ha nem akartok megfagyni, akkor úgyis valamelyikőtök fog tüzelni, nem?:)
Még ha azt kérdezted volna, hogy a téli tüzelő összevágása motoros láncfűrésszel, az női vagy férfi munka, akkor még megérteném, hogy beszélni kell róla, de most hogy ki fog éppen 3 hasáb fát meg a kezében és rak rá a tűzre, hát az nem gondolnám, hogy akkora fejtörést kellene, hogy okozzon...
Míg ezen gondolkodtok, együtt már kismilliószor begyújthattatok volna :D Aki ügyesebb, nyilván az fűtsön amúgy akkor be, a másik segíthet fát hordani, hamut seperni stb.
De hogy ezen polemizáltok az vicces :D Elmenjen valaki begyújtani?
Még a kérdés előtt nyilván be volt fűtve :-) Nem a megfagyás folyamatában előrehaladva veszekszünk, hanem érdekelt, hogy ez másoknál kinek a feladata. Mert tényleg nem tudom. Nálunk ez mindig férfimunka volt, anyukám a házat tartotta rendben (meg minket), ill. főzött, a fűnyírástól kezdve (pedig elvileg azt is meg tudja csinálni nő) a tűzrakásig az egyéb munkák apukámra vártak. Szerelni is ő szerelt, ha kellett valamit.
Én ehhez képest sokkal rugalmasabbnak tartom magam, a házban felmerülő barkácsmunkákat én csinálom. A férjem itthoni ülőmunkát végez, a férfi munkákra (amit már végképp nem lehet rám bízni, pl. tereprendezés, betontuskók pakolása, hegesztés, stb.)szinte állandó segítséget alkalmaz, és emellett szerinte a fűtést nekem kéne elintézni. Ezért kérdem, hogy másoknál hogy van.
Az az igazság, hogy a férjem nem engedné, hogy én csináljam, ha ő is ott van, de anno megtanultam fát vágni, befűteni meg kifejezetten szeretek.
38/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!