Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fűtés női munka?
Ki választotta az adott házat ilyen fütéssel?
Aki választotta-azé.
Nálunk nem oszlik így meg, nőként fűtök én is, de fát nem én cipelem be, hanem a férjem.
Rádobni a tűzre simán lehet nő munka (is), de a tűzifa behordását végezze inkább az erős férfiember.
Szerintem azé, aki éppen megcsinálja, vagy aki előbb megteheti, hogy megcsinálja.
Nálunk ha én vagyok itthon vagy én vagyok előbb itthon, akkor én teszem, a feleség, ha pedig a férjem van előbb itthon vagy ő van itthon, akkor ő. Ha pedig mindketten itthon vagyunk, akkor meg aki éppen tesz a tűzre. Tehát a lényeg, hogy fűtve legyen, nem az, hogy ki fűt éppen.:)
Hát ha a nő egyedül van otthon és nem akar megfagyni, akkor én úgy gondolom hogy ez nem olyan dolog hogy férfi vagy női munka.
Anyám nő léttire beszokot gyújtani..
Sőt régen a nők feladata volt a begyújtás ha az uruk éppen nem ért rá vagy esetleg megözvegyült.
Pontosítok: nem csupán a rádobásról van szó, hanem a begyújtásról.
Aki az egyenjogúsággal jön, annak mondanám: nálunk ilyen nincs, tehát ez sem szempont.
Ha egyedül vagyok, akkor nem kérdés...
És ha nem egyedül vagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!