Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan legyek olyan mint a terhesseg elott?
Nézd kedves 12-es, ezzel az a baj, hogy amikor az anyuka van otthon a gyerekkel, akkor szerinted kinek kellene elvégeznie a háztartást és a ház körüli teendőket? A másik félnek, aki napi 8-9 órát munkában van, utazással együtt meg kb. 10-et van távol? Ez szerinted hogy reális?
Nyilván ha hazaér, vegye át a gyereket, játsszon vele, etesse, fürdesse, csinálják együtt, maradjon az anyának is ideje magára. De könyörgöm, nehogy már a dolgozó fél feladata legyen még a háztartás is...
Azért nem árt, ha a férjnek is leesik, hogy a gyerekvállalással neki is gyereke lesz és nem csak a nőnek!
Mert ahol csak a nőnek születik gyereke, ott szinte természetes, hogy a férj semmit nem segít, az ő élete semmiben nem változik, míg a nőnek igen.
#15, látod, erre a hozzáállásra majdnem biztosan rámegy a kapcsolat, azt gondolom. Mert azért egy átlag gyerek (nem beteg, nem fogyatékos, nem.... stb) ellátása csak akkor egy főállás, ha a nő annyira túldimenzionálja és akkora faxnit kerít hozzá, ami már eleve verné a biztosítékot... szóval lehet a "szerencsétlen dolgozó FÉRFINAK nem kellene megszoknia, hogy semmi feladata nincs,csakis kényeztetésre várni" szöveggel jönni, csak azt se árt hozzá tudni, hogy a GYED/GYES nem kötelesség, hanem jog, szóval ugyanannyi erővel ahhoz sem kell hozzászokni, hogy a férfi átveszi a család eltartásának nagyobb részét. A férfi ilyenkor lelép, a nő megkapja a gyerektartást a gyerekre, a saját hobbyját, a főállású babókázhatnékot meg megoldja, ahogy akarja meg tudja, azt pont.
De ezzel sikeresen rámutattál a "miért robbant annyi kapcsolatot a gyerek születése" dolog legfőbb okára.
13: "Nézd kedves 12-es, ezzel az a baj, hogy amikor az anyuka van otthon a gyerekkel, akkor szerinted kinek kellene elvégeznie a háztartást és a ház körüli teendőket? A másik félnek, aki napi 8-9 órát munkában van, utazással együtt meg kb. 10-et van távol? "
Tudod ezzel az a baj, hogy amikor a volt férjem elment dolgozni, akkor ő hazajött és azt mondta, hogy neki pihennie kell. Én éjszakánként felkeltem, nappal háztartás + gyerekek ellátása, majd este apucika pihenését kellett biztosítani. Nekem meg 24 órás munkanapom volt, nem 8-9!!!!
És mindezt úgy, hogy az én GYED-em ugyanannyi volt mint az ő fizuja, tehát nem a család megélhetését biztosította.
Az "én úgyis otthon vagyok, én nem dolgozok" hozzáállás sajnos megszokás lett, amikor visszamentem dolgozni, akkor ugyanúgy gondolta, hogy neki jár a pihenés, nekem meg maradt a munka után a háztartás és a gyerekek ellátása. Aztán persze vérig volt sértve, hogy nem lejtek neki este csábtáncot tökéletes sminkkel a tök lapos hasammal meg feszes fenékkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!