Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házasság nem csak papír!...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házasság nem csak papír! Miért hangoztatják ezt olyan sokan? Igenis még mélyebb összetartozást és egy új szintet jelent.

Figyelt kérdés
2014. nov. 22. 17:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
42%

7:"Mégis, lehet valaki úgy pl. orvos, hogy nincs meg a papírja?"

Ez hülyeség. Az orvos vizsgát tesz,a sikeresen letett vizsgáról kap papírt, hogy elsajátította a tananyagot és a vesét nem a beteg s...ggén keresztül akarja kioperálni.

Míg egy kapcsolat működhet papír nélkül is.

Én elváltam, aztán mit értem el a papírral? Semmit. kitörölhetem a fenekem a házasságlevéllel.

2014. nov. 22. 21:07
 12/26 anonim ***** válasza:
63%
A házasság nem egy papír, egy vállalás.
2014. nov. 23. 02:10
 13/26 anonim ***** válasza:
59%
12: Az együttélés során a gyerekcsinálás nem az? A közös lakás?
2014. nov. 23. 02:33
 14/26 anonim ***** válasza:
29%
Szíved joga, hogy éppen milyen ideákban hiszel, vallásban, házassági papírban vagy éppen a Mikulásban.. mind csupán annyit jelent, ennyit te hinni akarsz róla. Az életedet, társas kapcsolataidat, szeretetet nem befolyásolja. Ha neked házasság kell ahhoz, hogy mélyebben összetartozz a pároddal, tedd azt. Sokaknak megy pusztán elhatározásból is.
2014. nov. 23. 03:29
 15/26 anonim ***** válasza:
60%

Ha már ennyire feljött itt a diploma, meg a házasság közötti párhuzam, talán annyit tudnék közte vonni, hogy anélkül is megtanulhat az ember mindent, hogy utána lediplomázna belőle, csak nem tud elhelyezkedni az adott munkakörben. Attól még ugyanúgy szerethetik egymást, akik nem házasodnak össze, de pl. nem lesznek hivatalosan hozzátartozók ennek minden velejárójával.

A különbség meg annyi, hogy az együttélés működhet házasság nélkül is, a tanulás meg nem biztos, hogy hasznosítható diploma nélkül.

Viszont az, hogy ez utóbbi számít-e egy párnak, fontosan érzik-e, tulajdonítanak-e neki valami mélyebb, érzelmi jelentőséget is az ilyen szintű összetartozás vállalásának, az már egyéni, szubjektív kérdés és döntés.

2014. nov. 23. 08:51
 16/26 omba ***** válasza:
37%

Sokfélék vagyunk, én pl ismerek olyan cigány közösséget, ahol azt nevezik "feleségnek", akit éppen dug az ember.

"A Marcsi volt már a Kolompár felesége is, meg a Lakatosé is..." - eleinte nem értettem.

Hát ezeknek ugye tényleg fölösleges papír, mert se elolvasni, se aláírni nem tudják. :D

Ez az egyik forrása ennek a "csak egy papír" szövegnek, jön felfelé, mint a talajvíz.

A másik forrása meg egy másik csoport, akiknek nem jó, ha stabil családok vannak, bárhol, saját magukon kívül.

2014. nov. 23. 10:21
 17/26 anonim ***** válasza:
42%

Omba, tudod az a baj a megállapításaiddal, hogy azt sugallja, hogy van a nem stabil élettársi kapcsolat, meg a stabil házzasság... na, ehhez képest kiváló statisztikák vannak már azon kapcsolatokról, ahol gyereket is nevelnek, és az ilyen kapcsolatokban a házastársi és az élettársi kapcsolatok hossza lényegileg nem különbözik, illetve hát az élettársiak bizonyulnak hosszabbnak néhány hónappal... (átlag: 13 év). Szóval a valóság nem bizonyítja azt a tézist, hogy a házasság általában stabilabb lenne.

Marad az, hogy mindenkinek a saját gondolkodásán, értékrendjén múlik, melyiket preferálja.

2014. nov. 23. 11:24
 18/26 anonim ***** válasza:
62%
Új szint - neked. Meg még annak, aki így gondolja. Ezt kell megérteni. Ha szembejön velem egy pár, akik 10 éve házasok, és egy pár, akik 10 éve együtt vannak, nekem az ugyanaz.
2014. nov. 23. 11:25
 19/26 anonim ***** válasza:
57%

Valaki házasságpárti mondja már meg, mitől magasabb szint, mitől erkölcsösebb, aki papírral él együtt, mint aki papír nélkül? Mit csinálnak másképp életük során?

Ennyi erővel ki lehetne inkább azt jelenteni, hogy a papír nélkül együtt élők kapcsolata magasabb szintű, hiszek ők hisznek abban, hogy egy esetleges szétválás esetén anélkül is rendezni tudják a viszonyokat, hogy a házastársakra vonatkozó törvények védenék egyikük vagy másikuk érdekeit. Innen nézve ez sokkal nagyobb bizalmat feltételez, mint a házasság, nem?

Én házas vagyok, de nem értem ezt az erőszakos házasságba terelést...

benne van az alaptörvényben, hogy a házasság önkéntes alapon létrejövő életközösség... akkor tán nem kéne erőszakosan ebbe az irányba terelni mindenkit.

2014. nov. 23. 11:44
 20/26 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, hogy ez igazából csak annak papír, aki valóban házasodni akar. Régen sem kellett hozzá papír, tehát nem azért házasodtak az emberek. Csak megesküdtek és pont. Ma már más, hogy valóban a jogi részéről van mellé papír, de nem számít, ha nem lenne hozzá, akkor is hozzá mentem volna a férjemhez. Szerintem aki nem akar házasodni, annak sokkal többet jelent az a "papír", mintha félnének tőle. De szerintem ezért kár kérdést kiírni, mert mindenkinek más.
2014. nov. 23. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!