Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Dolgozzak vagy ne dolgozzak? Mit tennétek a helyemben?
Egyetemre járok, mellette diákmunkát végzek. 7-16:40-ig dolgozom minden nap, ez 9 óra, és egy nap csak 8-12-ig. Van olyan nap, amikor órám van munka után este 7ig, amikor pedig csak délelőtt dolgozom, akkor délután egyetemen vagyok. Összességében kb. 50 órát töltök suliban/munkával, plusz napi másfél-két órát utazom, hétvégére borzalmasan fáradt vagyok, nagyjából összerakom a lakást és ha van erőm, akkor tanulok. Elég gyenge vagyok, ilyenkor minden kis betegséget elkapok, most már másfél hete mandulagyulladásom van, de nem maradhatok itthon, mert diákmunkán nincs táppénz.
A párom nehéz fizikai munkát végez, 7-5-ig dolgozik minden nap. Ő is nagyon fáradt. Mivel ebben a hónapban szakmai gyakorlatra is kellett mennem így hétvégén is dolgozik, hogy a kieső pénzt visszahozza.
Eléggé egyik napról a másikra élünk, nekem van folyószámlahitelem, és szinte minden hónapban belecsúszunk. Ő is gyakran kér előleget a főnökétől. Azért eldöcögünk, de az ideálistól elég messze van a helyzetünk.
Tegnap este kiborultam, fáradt vagyok, beteg vagyok, állandóan dolgozom, tanulni alig bírok, sokszor egy bonyolultabb levezetést egyszerűen képtelen vagyok felfogni.
Erre a párom azt mondta, hogy ne dolgozzak ennyit, járjak csak nyolcra vagy kicsit később, mert sokat számít, inkább dolgozik ő hétvégente. Ő jobban is bírja, nem beteg állandóan, mint én.
Én elutasítottam, de most ott motoszkál a fejemben. Végül is annyira nem lenne nagy kiesés. Csakhogy ez azzal is járna, hogy a folyószámlahitelem legjobb esetben is csökkentenék, pedig a karácsonyt csak abból fogjuk tudni fedezni. Náluk januárban várhatóan leállás lesz, amire nem kapnak fizetést. Vagy talál valami fusit addig, vagy nem. Az eredeti terv az volt, hogy összerakjuk a pénzt addigra és elkezd jogsit csinálni, hogy jobb állása lehessen. Ráadásul a napokban jött egy levél az előző egyetemről, amit félbehagytam, hogy fizessek ki különféle jogcímeken egy rakat pénzt. Erről ő még nem is tud.
Ilyen helyzetben ti vállalnátok azt, hogy kevesebbet dolgoztok? Anyagilag talán, lemondások árán bírnánk, de erkölcsileg megtehetem ezt vele?
Alapossan nezzetek at hogy eltek .Mire megy a legtobb kiadas hol lehet sporolni pl telefonelofizetes drag etkezesek stb.
Hol laktok meennyi a rezsi hol lehet sporolni
Mindig leet olcsobban elni csak nem szabad panikba esni es okosan kell gondolkodni nem korlatokban hanem megoldasokban.
Egyetem gondolom meg csak a bachlor kepzesnel tartasz ajanlom ezzel probalj elhelyezkedni es egyenlore a maastert tervet tedd hutobe.
Az egyik válaszolónak írom, hogy osztott képzések vannak,a legtöbb képzés 3+2 év és igen, egyetem.
Én dolgoznék továbbra is, viszont a karácsony igen nagy részét szkippelném, hitelre nem karácsonyoznék.
A suli véghajrájában lehet kevesebbet dolgoznék, de csak az uccsó fél évben.
Karacsony gyerekek unnepe legalabb is az ajandek resze.
Nem errol szol az unnep komolyan.
Ket szal gyertya templomlatogatas egy szereny vacsora es ott a karacsony.
Nem kell hozza egy filler sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!