Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Dolgozzak vagy ne dolgozzak?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Dolgozzak vagy ne dolgozzak? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok, mellette diákmunkát végzek. 7-16:40-ig dolgozom minden nap, ez 9 óra, és egy nap csak 8-12-ig. Van olyan nap, amikor órám van munka után este 7ig, amikor pedig csak délelőtt dolgozom, akkor délután egyetemen vagyok. Összességében kb. 50 órát töltök suliban/munkával, plusz napi másfél-két órát utazom, hétvégére borzalmasan fáradt vagyok, nagyjából összerakom a lakást és ha van erőm, akkor tanulok. Elég gyenge vagyok, ilyenkor minden kis betegséget elkapok, most már másfél hete mandulagyulladásom van, de nem maradhatok itthon, mert diákmunkán nincs táppénz.

A párom nehéz fizikai munkát végez, 7-5-ig dolgozik minden nap. Ő is nagyon fáradt. Mivel ebben a hónapban szakmai gyakorlatra is kellett mennem így hétvégén is dolgozik, hogy a kieső pénzt visszahozza.

Eléggé egyik napról a másikra élünk, nekem van folyószámlahitelem, és szinte minden hónapban belecsúszunk. Ő is gyakran kér előleget a főnökétől. Azért eldöcögünk, de az ideálistól elég messze van a helyzetünk.

Tegnap este kiborultam, fáradt vagyok, beteg vagyok, állandóan dolgozom, tanulni alig bírok, sokszor egy bonyolultabb levezetést egyszerűen képtelen vagyok felfogni.

Erre a párom azt mondta, hogy ne dolgozzak ennyit, járjak csak nyolcra vagy kicsit később, mert sokat számít, inkább dolgozik ő hétvégente. Ő jobban is bírja, nem beteg állandóan, mint én.

Én elutasítottam, de most ott motoszkál a fejemben. Végül is annyira nem lenne nagy kiesés. Csakhogy ez azzal is járna, hogy a folyószámlahitelem legjobb esetben is csökkentenék, pedig a karácsonyt csak abból fogjuk tudni fedezni. Náluk januárban várhatóan leállás lesz, amire nem kapnak fizetést. Vagy talál valami fusit addig, vagy nem. Az eredeti terv az volt, hogy összerakjuk a pénzt addigra és elkezd jogsit csinálni, hogy jobb állása lehessen. Ráadásul a napokban jött egy levél az előző egyetemről, amit félbehagytam, hogy fizessek ki különféle jogcímeken egy rakat pénzt. Erről ő még nem is tud.

Ilyen helyzetben ti vállalnátok azt, hogy kevesebbet dolgoztok? Anyagilag talán, lemondások árán bírnánk, de erkölcsileg megtehetem ezt vele?

2014. nov. 22. 09:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Alapossan nezzetek at hogy eltek .Mire megy a legtobb kiadas hol lehet sporolni pl telefonelofizetes drag etkezesek stb.

Hol laktok meennyi a rezsi hol lehet sporolni

Mindig leet olcsobban elni csak nem szabad panikba esni es okosan kell gondolkodni nem korlatokban hanem megoldasokban.

Egyetem gondolom meg csak a bachlor kepzesnel tartasz ajanlom ezzel probalj elhelyezkedni es egyenlore a maastert tervet tedd hutobe.

2014. nov. 22. 13:20
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha belefér a keretbe, vitamint-immunrendszererősítőt kellene szedni, hátha nem betegszel már meg olyan sűrűn és energikusabb is leszel. Én is dolgoztam végig az egyetem és a mesteri alatt is.
2014. nov. 22. 15:18
 13/15 piroska és a farkas ***** válasza:
Azért bocs, de ki az a paraszt aki nem jön rá hogy valoszinüleg a kérdezőnek sem telt volna 6 évébe az alapszak elvégzése, ha nem kellett volna mellette ennyit dolgoznia? Ami a karácsoyt illeti, szerintem meg lehet oldani nagyon szerényen, akik igazán fontosak nektek azok megéthetnék, hogy számotokra ez kost anyagilag egy nehéz időszak, prbáljatok saját készítsésü dolgokat ajándékozni. Ha a párod maga ajánlotta fel, hogy bevállal több munkát, akkor szerintem fogadd el, legalább ideiglenesen, mondjuk december végéig, hogy sikerüljön kilábalni a betegségből.
2014. nov. 22. 16:40
 14/15 anonim ***** válasza:

Az egyik válaszolónak írom, hogy osztott képzések vannak,a legtöbb képzés 3+2 év és igen, egyetem.

Én dolgoznék továbbra is, viszont a karácsony igen nagy részét szkippelném, hitelre nem karácsonyoznék.

A suli véghajrájában lehet kevesebbet dolgoznék, de csak az uccsó fél évben.

2014. nov. 23. 10:03
 15/15 anonim ***** válasza:

Karacsony gyerekek unnepe legalabb is az ajandek resze.

Nem errol szol az unnep komolyan.

Ket szal gyertya templomlatogatas egy szereny vacsora es ott a karacsony.

Nem kell hozza egy filler sem.

2014. nov. 23. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!