Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gitározni szeretnék. A férjemnek nem tetszik. Most én vagyok ilyen nagyon önző?
Szóval elég sokat melózok, egy gyógyszergyárban. Monoton munka, nem is a szakmámba dolgozom, szóval nem az álmaim munkája, de örülök, hogy van valami. Ezért mert ilyen szellemileg fárasztó, unalmas munkám van szerettem volna egy kicsit kikapcsolódni a szabadidőmben. Régóta szerettem volna gitározni és úgy gondoltam elkezdem. Vettem egy használtat és gyakorolgattam oktató videókból. Tegyük hozzá, hogy a szabadidőmben, amikor már megfőztem, kitakarítottam. Szóval pengetgetek meg minden pár napja gyakorlok és tök jól érzem magam. Örülök, hogy van valami ami kikapcsol, amikor nem kell a napi gondjaimmal törődnöm.
Aztán vettem észre, hogy a férjemet zavarja valami. Kérdeztem, hogy mi a baj, napokon át csak semmi, semmi. Aztán elmondta, hogy idegesíti a gitár hangja. Én meg mondom, mi? Ezt miért nem mondta el hamarabb? Komolyan én nem gondoltam volna, nem tudtam. Na jó mondtam neki, hogy akkor elmegyek valahová, ahol nem hallja, (egyik volt sulis barátnőmhöz). Akkor meg az idegesítette, hogy miért járok el mindég, miért kell nekem mindég gitározni. Mondtam neki, hogy mert szeretem, mert ellazít (a kezem mondjuk görcsbe áll néha tőle, de az gondolataimat elvonja).
És akkor most mégis mit csináljak? Ő azt szeretné, ha abba hagynám, de én szeretem, másból sem állta az életem eddig, mint munka, haza, főzés, takarítás, tv, alvás. Félek, hogy ha nem hagyom abba tönkre teszi. Tudja, hogy nem vennék másikat, mert nem szívesen szórom a pénzt ilyen dolgokra, mert másra is kell (erre is hónapokig spóroltam, nem azért mert olyan keveset keresünk csak nem akartam hirtelen sokat kiadni).
Mit mondjak még? Én 28 vagyok, ő 30, 3 éve házasok 5 éve együtt. Én a rockot szeretem, ő meg mindenfélét. Lehet, hogy nem is a gitár zavarja, hanem hogy rosszul játszok? Mert azt nem mondta el konkrétan. Ha plusz info kell még kérdezzetek.
"Félek, hogy ha nem hagyom abba tönkre teszi."
Mi van?!
Elég tré, hogy felmerül benned ez az opció. Mármint, enyhén szólva >para<, hogy ezek szerint a férjed erre is, a fizikai agresszióra képes, akár.
Ha nem a gitár zavarná, hanem csak a kezdeti esetlenséged, akkor nem jutna eszedbe ilyen lehetőség, ilyen végkifejlet. Akkor ez fel sem merülhetne. Ha a gyakorlatlanság, az esetlenség a gond, akkor az idővel elmúlik, ugye.
(Mert például a húgom hegedült. Ott ugyebár nincsenek bundok, sokkal nehezebb eleinte boldogulni, és kb. 3 évig hallgattuk a 'reszelést', de mégsem szidtuk érte. Oké, apám beszerzett egy füldugót, de eljárkáltunk a minihangversenyekre és támogattuk mindenben, és szívesen meghallgattuk, ha bemutatta a legújabb dalt, amit tanult. Igen, néha megfájdult a fejünk tőle, mert rengetegszer játszott hamisan, csálén, de idővel csak javult és végül már egész pöpec, ahogy játszik, eltűntek a hamis hangok, a csúszkálások, a fülsértő részletek.) Amikor valaki, és most igazán mindegy, hogy a férjed vagy akárki ismerősöm, az esetlen hangszerkezelésre panaszkodik, azt nagyon nem értem... Először mindenki béna, aztán beletanul, és ehhez sokat kell gyakorolnia, neked is. Ez van. Erről szól az egész. ÉS tök jó, hogy élvezed, amit csinálsz! :) Kitartás és sok sikert!
De most komolyan. Nem rád vagyok pipa, hanem rá. Lehetek őszinte? Egy komplett seggarc az illető, irányítgatós-főnökösködős idióta. És igaza van annak, aki itt feljebb azt írta, hogy a kákán is csomót keres. Mert ja, erről van szó. Pedig köthetne kompromisszumot.
Az a nagy gáz helyzet van, hogy a férjed nem a gitár hangját nem szereti, hanem azt, hogy TE jól érzed magad, boldog vagy valamitől, kompromisszumokra ezért nem képes.
Mondd csak, más dolgokban nem kritizál? Mérget vennék rá, hogy más beszólásai is vannak, csak nem jöttek ki ennyire, kevésbé feltűnőek.
Gitározz tovább. Ő meg, remélem, észbe kap. (Ha nem, hát... én szépen hagynám a fenébe, és kit érdekel a házasság ójajdeszoros szent köteléke stb. De remélem, észbe kap. Simán lehetne kompromisszumokat kötni, mi is így csináltunk a családommal.)
10. voltam. Hogy spórolj, van még egy másik alternatíva:
Nem kell kombót venned, csak elektromos gitárt, és számítógépről nyomod. Persze ez is csak akkor megoldás, ha van két számítógépetek, mert ugye a férjed is a gépnél ülne időnként. Ha ezt a megoldást választod, tudok ajánlani hozzá programot, tanuláshoz gyakorláshoz egyelőre bőven megfelelne.
Ne már az akusztikus gitárnak alig van hangja, ha ezt sem bírja elviselni, akkor az azért van mert nem is akarja.
Nekem a fiam gitározik, imádom, ha gyakorol. Szerintem szép hangja van, de persze ez szubjektív.
Szerintem is az lehet, amit valamelyik válaszoló írt, hogy féltékeny a hobbidra.
Beszéljétek ezt meg és inkább csináljon ő is valamit közben.
Szia
Én is nagyon szeretek gitározni. De én a szüleimmel élek, őket szerencsére nem zavarja.
Én azt gondolom, hogy a férjednek engednie kéne neked. Azonban te is lehetnél tekintettel néha a férjedre, amikor látod rajta hogy fáradt vagy zavarja, akkor nem csinálod például. A férjedet meg igazából nem értem, miért zavarja annyira. Inkább örülne hogy valaki felnőtt korában még belevág valami újba. Én a helyében biztos beállnék a feleségem mellé (ha lenne) vagy találnék valami hasonlót, amit tudok vele csinálni.
Nem hinném, hogy jó ötlet lenne, ha abbahagyod. Jótékony hatással van az agyra. Ezt a férjednek is be kellene látnia.
Elektromos gitárt tudnék esetleg javasolni. Ha nem kapcsolsz hozzá erősítőt, akkor ilyen nagyon vékony, cincogó hangot ad, nem olyan mint az akusztikus. Vagy megpróbálhatnád az akusztikus gitárodnak is tompítani a hangját, hogy te még hallhasd, a messzebb levők már nem.
Lehet gyakorolni elektromos gitárral + erősítővel + fejhallgatóval, ekkor a teljes hangzást a fejhallgatóban hallod és nem zavarsz vele másokat.
Szerintem jó lenne ha változatosan próbálnál gyakorolni. Néha átmész a barátnődhöz, néha amikor a férjed nincs otthon, néha amikor a férjed csinál valamit, miközben nem zavarja a gitározás, és néha a férjed elfogadhatná, hogy gitározol. Vagy akár még élvezhetné is amit csinálsz és örülne, hogy ilyen felesége van.
Néha te is megpróbálhatnál kedveskedni neki, valami dallammal, esetleg egy-egy számmal amit szeret, vagy meglephetnéd valamivel :)
"Ez az ajtó téma, meg hááát, ha halottatok már akusztikus gitárt tudjátok, hogy nem egy halk dolog, legalábbis nem szabályozható a hangja. "
És? kit érdekel?
Én meg a szólógitáromat maxra kitekerve nyomatom, mert az EL34-es csöveknek akkor van jó hangja. És hozzáteszem 50- illetve 100wattos rendszerekkel operálok.
Az asszony nem szereti, ha visít az E húr, de ezvan...én meg a macskáját nem szeretem, mégse ba szom ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!