Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogy mondanátok meg finoman a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy mondanátok meg finoman a feleségeteknek, hogy felszedett pár kilót?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék senkit megbántani a kérdésemmel és támadást sem szeretnék kapni. Csupán arról van szó, hogy feleségem, mióta otthonról dolgozik és ülő munkát végez, felszedett vagy 10 kg-t 1 év alatt. Ez eléggé meg is látszik a fenekén és a combján. Én nagyon szeretem, de ő is mindennap mérgelődik, hogy már nem megy rá a nadrág, nem áll rajta úgy egy ruha és amitt eléggé stresszes is napközben. A súlya mindig kényes pont volt neki, akkor érzi jól magát, ha jól néz ki. Nem tudom, hogy mondjam meg neki, hogy edzzen kicsit mindennap. Megbántani nem akarom, de igazából félek hogy akárhogy mondom meg, abból sértődés lesz.
2014. nov. 4. 20:16
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Nekem nem voltak súlygondjaim soha olyan szinten, hogy le kéne adnom valamennyit, inkább izmosítani szeretek, de mostanában nincs időm kondizni egyáltalán, meg amit ő csinált pl. aerobic, az hatásos, de nekem az nem annyira testhezálló. Csak arra kéne rávennie magát, hogy mindennap edzzen egy órát, enni nem eszik többet, mint más, nála csak a mozgáshiány okoz problémát. Nem tudom, mi a baj, de mindig a sírás határán van, ha felpróbál valamit, szerintem teljesen elveszett a motivációja.
2014. nov. 4. 20:33
 12/27 anonim válasza:
0%
A zumba is fogyaszt jo kis kikapcsolodas oda is tudnátok együtt járni!én is ugy vélem ne szemtöl szembe mond neki hanem magadra irányitva! :)
2014. nov. 4. 20:36
 13/27 anonim ***** válasza:
75%

Te ismered őt, de szerintem az ilyenen normális kapcsolatban normális embernek nem kéne megsértődnie. Az, hogy felszedett pár kilót, kb. olyan igaz, mint az, hogy zöld a fű, ártatlan és nem bunkón mondott tényeken megsértődni elég fura, bár bizonyára adott esetben én is képes lennék rá, az emberi lélek, ugye. De ilyen esetben nem, ami úgy van, az úgy van. Ha tudja az ember, hogy a másik nem azért mondja, mert nem tetszik neki, más jobban tetszik, el akarja hagyni és ilyenek (biztos van, aki kapásból ilyenekre gondol), akkor nem lehet annyira bántó, de ha fáj az igazság, az hátha motivál... OK, nem feltétlenül.

Az edzeni küldeni nekem túl erős, az az emberek magánügye, már ha amúgy valamit azért mozognak... Az egészséghez az kell. A párom az életben nem gyúrna szerintem, viszont biciklizik és tesz ezt-azt a ház körül. Én néha felemelem a súlyzóimat, de ez saját döntés és senki más nem várhatja el.

A fogyásban pedig alapvető az étkezés. Megnézhetnétek, milyen az étrendetek s vajon tudtok-e változtatni, jobbítani rajta, hogy egészségesebb legyen. Ez akár segíthet is a feleségednek (önmagában persze nem, a kalóriadeficit sajna nem mindenkinél automatikus, hiába a mozgás, a megfelelő ételek, a szénhidrátcsökkentés...), míg Neked természetesen nem kell kevesebbet enned, max. kicsit jobban :)

Viszont nyilván tudja, hogy hízott... S azt is sejtheti, hogy jobban szeretné, ha karcsúbb lennél. Kérdés, miért nem lépett még, bár ez nem mindig olyan egyszerű, régen nekem sem volt fogalmam se, mégis hogyan fogyhatnék (s amióta van, azóta se megy eléggé). Nem tuti, hogy annyira lusta, talán egy pici noszogatás kéne neki, de ezt finoman csinálni nem lehet egyszerű, főleg ha nem akarsz vele együtt mozogni vagy életmódot váltani.

2014. nov. 4. 20:40
 14/27 A kérdező kommentje:

Neki nem használ a futás, nem szereti, mert homokóra típus, csak az aerobictól tud fogyni a kényes területéről. Így már adott le 10 kg-t 2 éve és érezte tökéletesen magát, amit most ugye visszaszedett és megint jött a letargia..

De ha nem csinálja rendszeresen, akkor semmit nem ér, én meg nem tudok vele mindennap sportolni. Már nincs kedve semmihez, állandóan csúnyának érzi magát, úgyhogy eljutottunk erre a pontra.

2014. nov. 4. 20:50
 15/27 anonim ***** válasza:
Ezt nem értem. Ezek szerint nagyon jól tudja, hogy mi a helyzet. Akkor mér nem csinál valamit magától? Vagy ha legközelebb rájön a hiszti a tükör előtt, mondd, hogy szerinted olyan szép, mint volt, de ha bele akar férni a ruháiba, akkor mozogjon valamit.
2014. nov. 4. 20:59
 16/27 A kérdező kommentje:
Hát szerintem is ez lesz, nem vagyok ilyen típus, sosem szoktam rá mondani rosszat, de bevallom félek, hogy ez hosszútávon nekünk tesz rosszat. Nem akarom, hogy elmerüljön a depresszióban és ne legyen kedve az utcára se kimenni végül. Mikor elérte az álomalakját, olyan boldog és kiegyensúlyozott volt, imádott öltözködni, megjelenni. Most meg már attól is rosszul van, ha egy nadrágot magára kell erőltetnie.
2014. nov. 4. 21:11
 17/27 piroska és a farkas ***** válasza:
97%
Nos a homokora alkat már jo kiindulás, szemben az én körtealkatommal, mert akkor rá azért mindenhová pakolodnak a kilok, jo esetben arányosan hízik, nem úgy, mint én. Kicsit más a szitu, mert én szültem tavaszal, és a srogörcs kerülgetett, valahányszor esélyem sem volt belepréselni magam a " majd szüés után visszafogyok bele" ruhákba, de végül megelégeltem, és vettem egy olyan ruhát, ami a megnövekedett méreteimen volt csinos és kényelmes. Nem az volt ezzel a célom, h beletörődjek, h ekkora lettem, és ne igyekezzek lefogyni, pusztán csak jol és nőnek akartam magam érezni egy ruhában, nem pedig feszengve, h itt bevág, ott bevág, ezt kidob azt kidob. TEhát szerintem Ő is nyugodtan vehetne- vagy vehetnétek együtt egy olyan ruhát ami most jo rá, és amiben vonzo nőnek érzi magát, hogy ez az érzés visszajöjjön. Olyanban, aminek nem jön föl a cipzárja, nem fog. Egyébként második lépsnek én is azt gondolom, amit már írtak előttem, hogy egyrészt tegyen magáért, ha enyire zavarja, másrészt egy őszinte kapcsolatban nem kéne sértődve fogadni egy ilyen megjegyzést, de ahhoz tudni kell " tálalni". Pl mondjuk az elég rossz lenne, ha úgy kezdenéd, h jajj, Gizi, hol vannak a régi formás combjaid... ellenben viszont ha elmondod neki, h nézd rozál, Te vagy életem álomnője, ha mg 5 kilot hízol akkor is, de látom, h téged ez zavar, hogy segítsek, járjunk el úszni? Az mindjárt más. Esetleg- ha megengedhetitek magatoknak, foglalj le egy nyári hosszúhétvégét valahol vízközelben, és mondd meg neki, hogy vmikor május környékén majd szeetnél nei venni egy bikinit...van rá bő fél éve, ha egyszer sikerült lefogyni 10 kilot, másodszor is fog.
2014. nov. 4. 21:14
 18/27 anonim ***** válasza:
Hat en siman megmondom, megmondanam a felesegemnek, ha ugy latnam, hogy hizott. Nem csinalnek ebbol lelkiismereti gondot. De o sem venne bantonak.
2014. nov. 4. 21:18
 19/27 anonim ***** válasza:
Squash? Lehet párosan és alaposan átmozgat.
2014. nov. 4. 22:31
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Gondolod ő nem vette észre magán, hogy hízott?:) Nem kell rá felhívnod a figyelmét. Korábban is volt már ilyen problémája, és megoldotta. Ha célzást teszel arra, hogy kövér, rosszul fog neki esni, és azt gondolja, csak az alakja tart téged mellette. Persze ha szerinted jól venné a lapot, tedd. A legtöbb nőben tüske marad. Diplomatikus megoldás az, ha legközelebb, mikor nem megy rá a nadrág, közölhetnéd, hogy a már kicsi ruhákat összeszedhetné és elrakhatnátok jobb időkre, mert látod rajta, hogy csak elveszi az életkedvét, ha öltözködni kell. Vegyen hétvégén néhány kényelmes darabot átmenetileg. A beszélgetés további folyamatától függően felvetheted, hogyha szeretne több időt szánni az egészségére, vagy szeretne diétásan főzni, megoldjátok, mert neked fontos, hogy jól érezze magát a bőrében. És semmiképp ne éreztesd vele, hogyha már nem tetszik. Ha azt kérdi, szerinted kövér-e, a legmegfelelőbb válasz az, hogy szerinted nagyon nőies, így még pont jó, de ha még több szaladna fel, azt nem szeretnéd, és szerinted ő sem érezné jól magát a bőrében. Sőt, megjegyezheted, hogy már most sokkal harapósabb, mint amikor még rendben érezte a súlyát. Hidd el, fog ebből is érteni annyit, mint amennyit a kondibérletből értene. Természetesen lehetsz vele teljesen nyers és őszinte, de nagy bakot lőhetsz vele, ez egy elég kritikus pontja a kapcsolatoknak.
2014. nov. 4. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!