Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti is az öngyilkosságot választották volna a férj helyében ebben az esetben?
Az egyik barátom bátyja felakasztotta magát mert lelkileg teljesen összetörte az amit a felesége tett. Az esküvőjük után 9 hónappal már meg is született a gyermek a családba, egy kislány. Azonban nem sokkal a gyermek születése után kiderült, hogy a feleség a lánybúcsúján lefeküdt egy férfival. A férj ezért apasági tesztet csináltatott és kiderült, hogy a kislánynak valójában nem is ő az apja. Az amit a feleség mondott, hogy a gyerek a nászéjszakán fogant meg valójában hazugság volt. A férj az eset miatt lelkileg összeroppant és öngyilkos lett. A barátom azt hajtogatja, hogy meg tudná fojtani a nőt azért amit a bátyjával tett.
Én el sem tudom képzelni, hogy mennyire fájhat az ha valakivel ez történik, könnyen lehet hogy én is az öngyilkosságot választottam volna.
Nem, én egy új életet választottam volna. Sajnálom szegényt!
Kicsit OFF:
Egy haverom három gyerekre fizet tartásdíjat és az a vicc, hogy nem mer vagy akar apaságit csináltatni. Peig elég valószínű, hogy a háromból legalább egy vagy két gyerek nem az övé de mégis szereti őket.
Minden ember más és máshogyan dolgozza fel az őt ért negatív / pozitív élményeket. Ez a pasas - szerintem - nagyon jó családapa-alapanyag volt... legalábbis; én tuti nem tudok úgy ragaszkodni senkihez / semmihez, hogy kárt tegyek magamban.
A haverod helyében már intézkedtem volna.
Az, hogy megölte magát, a saját döntése volt, senki nem hibáztatható emiatt. Nem a nő mondta neki hogy akassza fel magát.....Nyilván elég gerinctelen típusú nőről van szó, de attól még nem buzdította ilyesmire a férfit.
Ismerősöm is felcsináltatta magát egy 1 éjszakás kalandban, miközben élettársa volt. Ott jó másfél év után derült ki, hogy a gyerek nem az élettársé, hanem a másiké. A pasi fogta magát, és lelépett, elhagyta a csajt.
Ezt kellett volna tennie a kérdésben szereplő férfinak is. Otthagyni a nőt, elválni tőle és kész. Az öngyilkosság csak menekülés. Gyáva és önző dolog. Arra nem gondol mit érez a családja hogy ő meghalt? Az anyja, apja, testvérei, a barátai stb....
Ez durva... Mindenki másként reagál egy ilyen durva helyzetre, de szerintem nem ölném meg magam emiatt. Ez azért durva. Ezzel elképzelhető, hogy "megbüntetni" akarta a feleségét, amit sikerült is, egy életre tönkretette. A barátod lehet, hogy meg tudná fojtani, de nincs szüksége rá, mert sokkal súlyosabb ezzel együtt élni.
Volt egy pasim, aki nagyon depressziós volt és megpróbált öngyilkos lenni úgy, hogy végig kelljen néznem. Ennél csúnyább "visszavágás" nem létezik. A két dolog nem egyenértékű. Egyszer félrekefélt.
A feleség rosszabb büntetést kapott, mint amit érdemelt volna. Ránéz majd a gyerekre és eszébe fog jutni, hogy "megölt" valakit.
#25 "A két dolog nem egyenértékű. Egyszer félrekefélt." - ugyan, ez nem a dolog lényege, ez csak egy nagyon pici rész, mondjuk 1%-a a feleség bűnének... a 99%-a az, hogy onnantól kezdve több mint 1 évig folyamatosan hazudott a férjének, és ha nem derül ki a dolog, gátlástalanul felneveltette volna vele azt a gyereket, akihez semmi köze.
Tudod, ha ugyanez a nő az esküvőkor, vagy legkésőbb a terhessége kiderültekor őszintén elmondja a férjének, hogy ez meg az történt, akkor lett volna belőle max egy elmaradó lagzi vagy egy válás... de nem ez.
De még az se feltétlenül, itt a gyk-n is van olyan kérdés, ahol sikerült meggyőzni a nőt, hogy a kora terhességben tisztázza a férjjel őszintén, hogy bizonytalan lehet a gyerek származása mert megcsalás esete forgott fenn, volt, ahol AB lett, volt, ahol azt mondta a férj, hogy "vállalja így is" - de még válás se lett a dologból egyik esetben sem, ha van őszinteség és egymás tisztelete, ott mindent meg lehet beszélni a maga idejében .... azonnali válások, apasági vélelem elleni perek is mindig abból lesznek, ha a nő nem vall színt a terhesség kiderülésekor, hanem később bukik le, a férfiak vagy 80%-a sokkal jobban utálja a folyamatos hazugságot meg a baleknak nézést egy szimpla megcsalás-történetnél.
(mindamellett, hogy az öngyilkosságért tényleg nem a nő a felelős, az a férfi saját személyiségéből jön)
25
A nő nem öld meg senkit. A pasi volt az aki döntött. Hülye volt, ez az ő sara, senki másé.
Engem is fenyegetett expasim öngyilkossággal, ha elhagyom. Ez érzelmi zsarolás, aminek normális ember nem enged. Különben mi lett volna? Hagytam volna, hogy irányítson és tönkre tegye az életem? Hát nem. Én megmondtam neki, hogy ha megteszi, az az ő döntése, és nekem semmi közöm hozzá. Nem éreztem volna felelősnek magam, mert nem én csak élni akartam az életem nyugodtan, ami mellette lehetetlen lett volna. Egyébként neki csak nagy volt a szája. De az sem az én dolgom lett volna ha megteszi.
@ma 12:06-os
A feleség abban a tekintetben igenis súlyos bűnt követett el, hogy becsapta a férjet az apasággal kapcsolatban. Te miért nem tartod a hamis apaságot súlyos bűnnek? Miért nem várhatja el a férj hogy ő legyen a gyerek biológiai apja?
Nem hiszem, hogy bárki védené a nőt, mert nagy szemétség volt a részéről.
De öngyilkosnak lenni emiatt már nem normális dolog. Amúgy hány pasinak van egy kis félrekufircból itt-ott gyereke, amit titkol a család elől. Vagy bántalmazza az asszonyt. Van ismerős akit a volt férj módszeresen kicsinál a közös gyerekkel együtt, de olyan szinten, hogy én már bevállaltam volna azt a nő helyében, hogy kinyiffantom a pacákot és leülöm, mert előbb szabadult volna. Mégsem nyírja ki még magát sem, hanem küzd minden erejével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!