Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti is az öngyilkosságot választották volna a férj helyében ebben az esetben?
Az egyik barátom bátyja felakasztotta magát mert lelkileg teljesen összetörte az amit a felesége tett. Az esküvőjük után 9 hónappal már meg is született a gyermek a családba, egy kislány. Azonban nem sokkal a gyermek születése után kiderült, hogy a feleség a lánybúcsúján lefeküdt egy férfival. A férj ezért apasági tesztet csináltatott és kiderült, hogy a kislánynak valójában nem is ő az apja. Az amit a feleség mondott, hogy a gyerek a nászéjszakán fogant meg valójában hazugság volt. A férj az eset miatt lelkileg összeroppant és öngyilkos lett. A barátom azt hajtogatja, hogy meg tudná fojtani a nőt azért amit a bátyjával tett.
Én el sem tudom képzelni, hogy mennyire fájhat az ha valakivel ez történik, könnyen lehet hogy én is az öngyilkosságot választottam volna.
Erre nem az öngyilkosság a megoldás, hanem a válás.
Persze elhiszem, hogy nagy csalódás és trauma érte, de szerintem ez "csak" feltette az i-re a pontot nála...sajnálom.:(
@19:21-es
Valamit félreolvastál, férfi vagyok, az öngyilkos öccse a barátom (nem a párom, mindketten heterok vagyunk).
Tudom, hogy vannak ennél nagyobb tragédiák is, de ez is egy eléggé szörnyű eset. A feleség pedig a tekintetben igenis hibás, hogy ha más férfinak szül gyereket akkor legyen azzal a férfival, ne játsszon az apasággal, a vele járó érzésekkel.
13: A nő abban hibás, hogy megcsalta és még teherbe is esett mástól.
De az öngyilkosságért nem ő a felelős. A férfinek biztosan volt valamilyen mentális baja. Mert normálisan gondolkodó ember tudja, hogy ez nem megoldás semmire sem.
#15, jól mondod... a nő persze elkövette az egy párkapcsolatban elkövethető legnagyobb szemétséget - a kapcsolatban döntő jelentőségű dologban hazudott, és ki akarta használni a másikat. Ez az ő sara.
De az öngyilkosság, illetve az arra való hajlam az egy mentális betegség, és ha nem ettől jött volna ki, akkor kijött volna egy munkahely-elvesztéstől, egy szülő halálától, vagy akármitől... minden ember életében vannak súlyos problémák, veszteségek, csak van aki ezt képes feldolgozni, és van, aki nem, és segítséget sem hajlandó kérni hozzá. Ez nem a nő hibája viszont.
19.21 vagyok.
Igazad van abban, hogy hibás a feleség, de okot nem látok öngyilkosságra. Erre válás a megoldás. Ha ismerné az ilyen ember mások sorsát, mások mit viselnek el, nem magát sajnálná. Itt komoly probléma volt ezzel az emberrel agyilag!
Mondják hogy halottról jót vagy semmit, de a többieknek igaza van...
Nem egy (szerencsére már csak volt) haverom van, amelyik már attól öngyilkos akar lenni, ha valaki rosszat mond rájuk. Mind gyenge, életképtelen ember.
Én nem fényezni akarom magam, de nő létemre annyi szar történt velem, hogy többszörösen belebetegtem, depressziós vagyok, és szerzett autoimmunom van, ami a stressztől alakult ki. Tehát nem egy hirtelen traumára kell gondolni (bár volt abban is részem), hanem éveken át tartó gyötrődésre és nyűglődésre. Úgy nem jutott eszembe soha az öngyilkosság, hogy láthatóan már a testem is feladta az állandó harcot.
Ilyen megvilágításban szerinted akkora probléma történt a pasas életében, ami miatt fel kellett akasztania magát?
Elárulom: nem.
Nyilván nem volt helyes amit az asszonyka tett, de az öngyilkossághoz KÖZE NINCS.
Szimplán a pasas agybaja tört ki.
Kérdező, nézd meg ezt a kérdést, egy tök hasonló szitu:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Az ottani kérdező nem csak elvált, nem csak az apasági vélelem pert csinálta végig... de még a GYK "ősanyuci-kommandójával" is bátran szembeszállt anélkül, hogy felkötötte volna magát...
Szóval nem, az öngyilok, az biztosan nem az esküvő előtti megcsalásból, hazugságból, de még csak nem is a "kakukkfióka-neveltetésből" jön, hanem az öngyilkosságot elkövető saját pszichéjéből.
Egyébként ezt simán túl lehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!