Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3. gyerek, így? Miért nem tud felnőtt ésszel gondolkozni?
A történetünk a következő:
11 éve vagyunk házasok, van már 2 gyermekünk. 10 és 5 évesek. Férjem nagyon jól keres, én csak kötetlen munkaidőben dolgozok, legfőképp amiatt hogy a gyerekeknek legalább én legyek mindig ott, mert apa nagyon sokáig melózik...sőt nagyjából otthon is csak dolgozik. A lakásunkkal mi is beleestünk a devizások csapdájába, de amúgy fiatalok vagyunk még. Én N/34 Ő F/35. A férjem állandóan mindent akar...minden hétvégén mozi, (ezt ált. én is akarom..:)) Étterem...kirándulások...Én megértem őt mert a sok meló után tudom hogy mivel mindig pörög, neki nem jó ah otthon ülve pihen. De az, hogy az összes pénzt fel akarja élni minden hónapban, az már durva. Sok a vita amiatt hogy én folyton emlékeztetem rá hogy tudod Drágám: Családi házat akarunk, gyűjteni kellene...stb. Amúgy pici 60 nm-es lakásban lakunk. 4-en...
Amikor a nagyobb házat emlegetem mindig azt mondja hogy kellene vállalni még 1 gyereket és akkor kapnánk 3 gyerekre szocpolt, + Ő adómentessé válna. Szerintem ez nem igaz. Legfeljebb csak több lenne a fizuja, a családi adókedvezmény több lenne, de nem kapna adómentességet. De én ezt nem tudom...
Én világ életemben elleneztem a gondolatát is hogy azért legyen gyerekem mert az államtól x évig pénzt kapok érte...jól összekaptunk...A párom már a gyerekeket kérdezgette hogy akarnak e kisöcsit vagy kishugot..én kiakadtam...
Ja! Azt elfelejtettem írni, hogy saját vállalkozásba akar kezdeni, és hamarosan ott akarja hagyni a munkahelyét.
Én annyit kértem tőle hogy várjuk meg mi lesz fél év múlva...addigra kialakul a devizások ügye is, és az ő munkahelye is fixnek kell hogy legyen. (Amúgy az is, csak neki nem tetszik hogy 1 db főnöke azért van...és nem teheti azt amit akar...ezért akarja ugyanezt magánba csinálni. De akkor feltételek sem lesznek már olyan szupik mint most.)
Valószínűleg a férjed egyébként is vágyik 3. gyerekre, csak megpróbál meggyőzni. Majd együtt ezt eldöntitek.
Ami a pénz beosztást illeti, ne mindig mond neki, hogy takarékoskodjatok, hanem üljetek le papírral, ceruzával esetleg internetes családi költségvetés készítő programmal és vegyétek számba a kiadásokat. Egyezzetek meg,mi a fontos számotokra, mert nem jó, ha valaki állandóan hiányérzettel küszködik. Ha megvagytok a költségekkel, ami marad (ha marad) az megtakarítható. Ezt a megtakarítást minden hónap elején tegyétek el, így biztosan nem fogtok túlköltekezni.
most komolyan erre +1 gyerek?
minek? így se látja őket, foglalkozik velük!
ha szülsz akkor bocs de neked lesz egy újabb gondod, ő nem fog vele csinálni semmit, neked kell mindent megtenned.
am. ingyen miért nem tud kikapcsolodni? olvasás? túra? séta? sport? együtt is mehetnétek
ha több pénz marad meg, többet fog szarokra elcseszni
és akkor majd 5en élhettek a 60nm-en!!!!!
"...én csak kötetlen munkaidőben dolgozok, legfőképp amiatt hogy a gyerekeknek legalább én legyek mindig ott, mert apa nagyon sokáig melózik...sőt nagyjából otthon is csak dolgozik."
Erre vállalnátok a 3. gyereket?
Miért vannak azok lepontozva, akik azt írják, hogy a gyerekeknek inkább az apjukra lenne szüksége, mint az állandó hajtásra?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!