Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szóvá lehet/szabad ezt tenni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szóvá lehet/szabad ezt tenni?

Figyelt kérdés

A férjem lánya 22 éves.

Egyre inkább állandósul az a felállás, hogy az apja ugrál neki. Előre időpontot szinte lehetetlen egyeztetni vele, viszont, ha ő úgy gondolja, akkor "most azonnal" találkoznak. Rengetegszer előfordult, hogy előre megbeszéltek találkozót (egy-két nappal előre), az adott időpontban a férjem vadászta telefonon a lányát, aki nagy nehezen előkerült és utólag lemondta.

Gyakran a férjem hiába próbálkozik, hogy találkozzanak, viszont amikor a lány kezdeményezi, akkor rendre kiderül, hogy pénz/fuvar/stb kellene.

Azzal mincs bajom, hogy találkoznak, viszont egy kissé kihasználósnak érzem ezt a "most, de azonnal" típusú ugráltatást.

Egyrészt úgy gondolom, hogy felnőtt gyerekkel már lehetne legalább fél nappal korábban egyeztetni (figyelembe véve, hogy a szülő épp ráér-e), másrészt viszont nem merek beleszólni, mert nem az én gyerekem.

Van közös gyerek is, sokszor a tesóját látogatni is ilyen "tíz perc múlva ott vagyok" stílusban érkezik. Ilyenkor végképp hálás lennék, ha mondjuk aznap reggel tudnám meg, nem percekkel előtte.

Persze, ha krízishelyzet van, akkor egyértelmű, hogy spontán ugrani kell, de ilyen szerencsére nagyon ritka.

2014. okt. 14. 16:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ülj le a férjeddel, és mondd el neki amit itt leírtál. Teljesen érthető, és megérthető amit várnál.

Ideje lenne elbeszélgetni a lánnyal az apjának, és felállítani pár szabályt. Pl: hogy egymás életét, munkáját, stb, nem zavarjuk meglepi látogatásokkal. Van telefon, vagy több, és más módja a kommunikációnak. Meg lehet beszélni mindent előre, ami nem hirtelen jött, és fontos. Ezt megértheti a férjed, és a lánya is.

Az meg, hogy érdekből...hát, az apja hibája is, mert ezt nem kell engedni.

2014. okt. 14. 20:21
 12/12 anonim ***** válasza:

Amióta elköltöztem, csak nagyon ritkán esem be váratlanul és szívességeket sem kérek. Arról a szülőmről van szó, akivel 1 évvel ezelőttig még együtt éltem. Szerintem jogos elvárás, hogy odatelefonáljak, hogy mennék és előre szóljak. Persze alakulhat úgy, hogy éppen arra járok, de nem hiszem, hogy megsértődnék, vagy visszakérdeznék, ha úgy alakulna, hogy nem érnek rá. Minden héten kb. ugyanabban az időpontban érkezek, számítanak rá, meg van beszélve. Fordítva is jól esik, ha legalább 20 perccel az érkezésük előtt szólnak.

Az anyósjelöltemék oda tudnak állítani úgy, hogy nem szólnak, az ajtóban állnak, miközben mi éppen a kupi közepén pakolászunk délben még pizsiben, mert előtte fél 2-ig dolgoztam még éjjel, vagy éppen nagyon egymásba vagyunk feledkezve. Ahol pici baba van, ott főként tervezni kell. És a tesómhoz sem állítok be (ő is külön él), amikor vizsgára készül... Pedig a tesóm és 1 évvel ezelőttig még vele is együtt éltem...

Szerintem nagyon jól látod, hogy nem Te vagy az, aki "rendet tehet" a váratlan látogatásokban, de tényleg nem normális.Itt egyedül a férjed tehet bármit,óvatosan, de beszélj vele erről.

2014. okt. 15. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!